infa.lt

Keista rusų pareigūno mirtis: „Tai jis susijęs su perdavimu dosje apie JAV“

30 sausio
14:55 2017
Vladimiras Putinas

nuotrauka Sasha Mordovets/Getty Images

„Pradžioje buvo manoma, jog Olego Jerovinkino, buvusio KGB generolo, vadovavusio valstybinės paslapties apsaugos departamentui Kremliuje mirtis, „įprastinė“. Kai kuriais duomenimis, gruodžio 26, kai jis sėdėjo automobilyje, jį ištiko širdies priepuolis“, – rašo Fabrizio Dragosei, italų laikraščio Corriere della Sera korespondentas Maskvoje.

Tačiau, praneša leidinys, „dabar aiškėja, jog, tikėtina, kad Olegas Jerovinkinas buvo slapto dosje apie Donaldo Trampo ir Vladimiro Putino ryšius šaltinis. Leidinys primena, jog amerikiečių prezidentas iškart pavadino dosje (paskelbtą leidinio Bzzfeed – red past) „klastote“, o Kremlius – „nepagrįstu“.

„Tačiau po dosje egzistavimo demaskavimo, jo autorius – buvęs britų spectarnybų darbuotojas, Kristoferis Stylas (Christopher Steele) – dingo, rašoma straipsnyje. Tai atsitiko po to, kai Stylas parašė, jog informacija apie Trampo ir Kremliaus santykius jam pateko iš „Igorio Sečino, „Rosneft“ vadovo ir Putino bendražygio, artimo padėjėjo“, o tas padėjėjas papasakojo ją savo tėvynainiui“.

„Ar kalba eina apie generolą Jerovinkiną?“ – užduoda klausimą italų laikraščio žurnalistas. Šis kariškis keletą metų dirbo Kremliuje, užsiimdamas valstybės paslapčių apsauga, o vėliau kartu su Sečinu perėjo į „Rosneft“, kur užėmė vadovaujančią poziciją, papildo straipsnio autorius. Kai kurie šaltiniai pareiškia, jog 61 metų amžiaus Jerovinkinas buvo „tarpininkas“ tarp naftos kompanijos vadovo ir Putino.

O kas gi tada buvo tas „tėvynainis“ apie kurį kalba Stylas? – užduoda eilinį klausimą straipsnio autorius? Kaip toliau rašo žurnalistas, po dosje paskelbimo amerikiečių laikraštis The Wall Street Journal spėjo, jog tai galėjo būti Sergejejus Millianas, Rusijos-amerikiečių prekybos rūmų Jungtinėse Valstijose prezidentas, kuris paneigė šią informaciją. „Millianas, 38 metų amžiaus, baltarusis ir JAV pilietis, pareiškia savo reziume, jog buvo Donaldo Trampo tarpininkas santykiuose su Rusija”, – praneša italų laikraštis. Tačiau nėra nė menkiausio Milliano ir mirusio KGB generolo santykių pėdsako, rašo Dragosei.

Grįžtant prie Jerovikino mirties aplinkybių, leidinys primena, jog šiuo faktu iškart užsiėmė Rusijos FST (FSB). Bet, jeigu generolas turėjo ligotą širdį ir dėl jo mirtyje, kaip sako jo kolegos, nėra nieko mįslingo, „kelia susidomėjimą naujiena pateikta politonline.ru tinklapyje: „FST ekspertai padarė visas ekspertizes, įskaitant tas, kurios buvo skirtos atmesti faktui apie bet kokį galimą nunuodijimą“, – pabaigai pažymi žurnalistas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...