infa.lt

Dešiniųjų radikalų skaičius Vokietijoje nepaliaujamai auga

26 sausio
06:00 2017
NPD

AP Photo/. Martin Meissner,

Vokietijos nacional-demokratinė partija (NPD) ir neonaciai, komentatoriai-ksenofobai, skinai, rokeriai ir antiimigracinis judėjimas „Pegida“: dešiniųjų radikalų scena Vokietijoje tampa vis labiau neskaidri teisėsaugos organams, rašo Tagesspiegel.

Publikacijos autorius pažymi, jog dešiniųjų radikalų scena Vokietijoje apauga naujais šalininkais ir tampa vis labiau karinga.

Kaip tapo žinoma leidiniui ir šaltinių spec-tarnybose, linkusių į smurtą šio politinio spektro šalininkų skaičius išaugo iki 12100 žmonių – tai 300 žmonių daugiau, nei buvo 2015 metais. „Tai daugiau nei pusė viso dešiniųjų radikalų segmento, priskaitančio apie 23 tūkstančius žmonių“, – teigiama straipsnyje.

Visas dešiniųjų radikalų spektras tampa vis labiau neskaidrus teisėsaugos organams. Vis daugiau žmonių tampa radikalių idėjų šalininkais, atakuoja migrantų laikymo vietas. „Pačiu masyviausiu bloku dešiniųjų ekstremistų tarpe yra terpė, į kurią įeina dešiniųjų radikalų subkultūrų atstovai

Tai, teisėsaugos organų duomenimis, roko-scenos atstovai ir skinhedų grupuotės – bendroje sumoje apie 8500 žmonių“. Į dar vieną stambų pogrupį, Tagesspiegel šaltinių teigimu, galima apjungti neonacius – apie 5800 žmonių.

Nepraranda savo svarbos dešiniųjų radikalų šalininkų tarpe ir NDP: šiam susivienijimui priklauso apie 5 tūkstančiai narių, tiesa, kaip rašo leidinys, 2016 metais jo eiles paliko apie 200 žmonių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...