infa.lt

Putinas su Sirija pasirašė ilgalaikius susitarimus dėl karinių bazių

24 sausio
06:07 2017
Su-35 naikintuvas bombonešis

Rusijos Su-35 naikintuvas Latakijos karinėje bazėje Sirijoje / AFP / Getty Images)

„Kol pasaulis penktadienį įdėmiai stebėjo Donaldo Trampo inauguraciją, Rusija ir Sirija pasirašė ilgalaikį susitarimą dėl karinių bazių, suteikiančių rusų laivams ir lėktuvams prieigą į Sirijos teritoriją 50 metų”, – praneša amerikiečių leidinys Foreign Policy. Pasak straipsnio autoriaus, „šis stambus įsipareigojimas pabrėžia ilgamečius Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangas sugrąžinti Rusiją į jos ankstesnį įtakingą vaidmenį Artimuosiuose Rytuose“.

Kaip pranešama publikacijoje, „susitarimas kviečia išplėsti ir pervesti į nuolatinę būseną Rusijos laikinąją karinę-oro pajėgų bazę Latakijoje, o taip pat išplėsti Rusijos karinę-jūrų bazę Tartuse“.

Straipsnyje kalbama, jog tai suteiks galimybę nuolat švartuotis Tartuse 11 laivų, o be to, uostas galės talpinti stambesnius laivus, nei tai įmanoma dabar. „Išplėsta bazė leis Maskvai būti mažiau priklausoma nuo tiekimo ir technologinio aptarnavimo, kurį dabar teikia Juodosios jūros laivynas“, – pažymi leidinys.

Foreign Policy šaltinis JAV gynybos ministerijoje mano, jog Rusija „gali metų metais palaikyti dabartinių operacijų Sirijoje ritmą“, „dėka savo palyginti nedidelio buvimo ten, o taip pat dėka progreso, kurio pasiekė Rusijos armija pastaruoju metu palaikant karinius dalinius, dalyvaujančius karinėse operacijose už šalies ribų“.

Rusija naudoja Siriją kaip bandymų aikštelę naujai karinei ginkluotei, „demonstruodama Putino karinės modernizacijos vaisius“, pastebi leidinys, remdamasis valdininku iš JAV gynybos Ministerijos. Kalbant apie Rusijos veiksmus Sirijoje, Pentagonas ypatingai pažymėjo Rusijos „mobilias spec-padalinių operacijas ir elektroninę ginkluotę“.

„Kaip priešininkas ji tikrai galinga valstybė ir turi žymų karinį potencialą“, – daro išvadą Foreign Policy šaltinis Pentagone.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...