infa.lt

Seimas nepritarė Algirdo Butkevičiaus paskyrimui Seimo Pirmininko pavaduotoju

15 lapkričio
07:46 2016
Algirdas Butkevičius

© Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis pristatė penkias Seimo Pirmininko pavaduotojų kandidatūras – jais pasiūlė tvirtinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narius Rimą Baškienę ir Arvydą Nekrošių, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narius Gediminą Kirkilą ir Algirdą Butkevičių, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narę Ireną Degutienę.

Po įvykusio slapto balsavimo paskelbti balsavimo rezultatai dėl Seimo Pirmininko pavaduotojų išrinkimo.

Nutarta Seimo Pirmininko pavaduotojais patvirtinti: Rimą Baškienę (balsavo: už – 105, prieš – 15, susilaikė 14), Arvydą Nekrošių (balsavo: už – 82, prieš – 24, susilaikė 27), Gediminą Kirkilą (balsavo: už – 96, prieš – 20, susilaikė 19), Ireną Degutienę (balsavo: už – 101, prieš – 18, susilaikė 16). Priimti tai numatantys Seimo nutarimai (projektai Nr. XIIIP-8, Nr. XIIIP-12, Nr. XIIIP-11, Nr. XIIIP-10).

Seimas nusprendė nepritarti Seimo nario Algirdo Butkevičiaus paskyrimui Seimo Pirmininko pavaduotoju. Už tai numatantį Seimo nutarimo projektą (Nr. XIIIP-9) balsavo 66 Seimo nariai, prieš – 53, susilaikė 14 parlamentarų.

Seimo Pirmininko pavaduotojai renkami slaptu balsavimu. Kandidatas laikomas išrinktu, jeigu už jį balsavo daugiau kaip pusė balsavusiųjų Seimo narių.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...