infa.lt

Parlamente prisiekė 2016–2020 metų kadencijos Seimo nariai

14 lapkričio
21:22 2016

Šiandien, lapkričio 14 d., 2016–2020 metų kadencijos Seimas susirinko į pirmąjį posėdį. Parlamento darbas prasidėjo iškilminga dalimi istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje. Kaip nustatyta Seimo statute, pirmąjį po rinkimų Seimo posėdį pradėjo vyriausias pagal amžių išrinktas Seimo narys. Ši garbė atiteko Seimo nariui Juozui Imbrasui, kuris posėdžiui pirmininkaus tol, kol bus išrinktas Seimo Pirmininkas.

Seimas Prisiekia

Seimo kanceliarijos nuotrauka

Kaip tvirtino posėdžio pirmininkas J. Imbrasas, suteikti įgaliojimai ir galimybė atstovauti Lietuvos gyventojams – tai įpareigojimas parodyti savo valią įtvirtinant socialinį teisingumą ir sukuriant visus piliečius tenkinančią gyvenimo kokybę. „Taisytinų, nebaigtų darbų ir įsipareigojimų savo tautai turime nemažai. Todėl šia kryptimi ir privalome sutelkti visas mūsų pastangas. Žmonės laukia realių sprendimų ir darbų, kurie sudarytų galimybes mūsų piliečiams patiems kurti savo gerovę ir ateitį čia, savo tėvynėje, o ne kažkur kitur. <…> Rinkėjų valia tapus Lietuvos Respublikos Seimo nariais, nepriklausomai nuo partiškumo mūsų veiklos strategija turi būti grindžiama rinkėjų interesais. Tai ne tik politinė atsakomybė, bet ir dorovinis įpareigojimas savo darbais telkti tautą“, – pradėdama pirmąjį Seimo posėdį sakė Seimo narys J. Imbrasas.

Išrinktą Seimą pasveikinti atvyko Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Sveikindama naujai išrinktą parlamentą, Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė, kad šis Seimas turi galimybių padėti pamatą kokybiškai naujam valstybės raidos etapui ir užtikrinti tinkamas sąlygas visiems Lietuvos žmonėms kurti laimingesnį gyvenimą Tėvynėje. „Esu pasirengusi bendram darbui su visais, su kiekvienu iš Jūsų, kuriems nuoširdžiai rūpi Lietuva. Linkiu sklandžios pradžios, tvirtų apsisprendimų ir susitelkimo. Kad Jūsų sėkmė taptų visų Lietuvos žmonių sėkme“, – kalbėjo šalies vadovė.

Naujieji Seimo nariai tylos minute pagerbė anapilin iškeliavusių Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų ir buvusių Seimo narių ir visų už Lietuvos Laisvę žuvusių atminimą.

Seimo posėdyje Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas paskelbė Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą dėl galutinių Seimo rinkimų rezultatų ir perskaitė išrinktųjų Seimo narių sąrašą. Kaip teigė Z. Vaigauskas, Vyriausioji rinkimų komisija negavo nė vieno prašymo atsisakyti Seimo nario įgaliojimų.

Pirmajame posėdyje prasidėjo Seimo narių prisaikdinimo ceremonija. Seimo nario priesaiką priima Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas. Baigęs skaityti priesaiką, Seimo narys pasirašo vardinį priesaikos lapą. Seimo narys, prisiekęs būti ištikimas Lietuvos Respublikai, įgyja visas Tautos atstovo teises.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...