infa.lt

Ištirpusio ledo vanduo. Kaip jį paruošti namų sąlygomis

13 lapkričio
18:48 2016

paveikslėlisToks vanduo neįkainojamas. Tai iš tikrųjų išgydantysis vanduo, ir jeigu kažkas kenčia nuo skrandžio, žarnyno, virškinimo trakto sutrikimų, tam jis yra tiesiog vaistas.

Ištirpusio ledo vandens paruošimo būdų technika slypi švaraus vandens ir vandens su priemaišomis skirtinguose užšalimo greičiuose. Eksperimentiniu būdu nustatyta, jog lėtai stingdamas ledas intensyviai užgriebia priemaišas užšalimo pradžioje ir pačioje pabaigoje. Todėl šaldant ledą reikia atmesti pirmuosius susidariusius ledukus, o po to, užšalus pagrindinei vandens masei, nupilti neužšalusius vandens likučius.

Šviežią ištirpusio ledo vandenį galima išgauti ir namų sąlygomis. Tačiau tam būtina prisilaikyti kai kurių bendrų taisyklių.

Toks vanduo paruošiamas iš prieš tai išvalyto geriamo vandens, kuris supilamas į švarius, plokščius indus iki 85% tūrio.

Indai, skirti ruošti ištirpusio ledo vandeniui gerai užsukami ir talpinami į šaldymo kameras iki pilno užšalimo.

Nereikėtų užpilti vandeniu pilno indo, nes, jei jis stiklinis, tai gali sutrūkti šąlant ledui, tad geriau pasinaudoti indais iš plastiko su žyma „geriamam vandeniui“.

Ledo atšildymas vyksta kambario temperatūroje tuose pačiuose uždarytuose induose, prieš pat vandens vartojimą.

Užšalusius indus galima ištraukti iš šaldymo kameros prieš miegą, o ryte gausis reikalingas kiekis tokio vandens.

Egzistuoja keletas ištirpusio ledo vandens paruošimo būdų. Žemiau pateikiame keletą pagrindinių tokio vandens paruošimo būdų instrukcijų namų sąlygomis.

Būdas № 1

Pripilkite į 1,5 litro butelį, nepripilant iki viršaus, šalto vandens iš krano. Užsukite jį plastikiniu kamšteliu ir pastatykite į šaldytuvo kamerą ant kartoninės tarpinės (dugno šiluminei izoliacijai) . Pasižymėkite maždaug pusės butelio užšalimo laiką. Pasirenkant jo pripildymo tūrį nesunku pasiekti, kad jis būtų lygus 10-12 valandų; tada jums reikės pakartoti užšaldymo ciklą viso tik dukart per parą, kad galėtumėt pasiruošti reikalingo kiekio ištirpusio ledo vandens dienos atsargas.

Proceso pasekoje gaunama dviejų komponentų sluoksniai butelyje, sudaryti iš ledo (faktiškai švaraus be priemaišų vandens) ir vandeninio nesušalusio tirpalo po ledu, savo sudėtyje surinkusio druskas ir kitokias priemaišas, kurios pašalinamos. Vandens tirpalas pilnai išpilamas į kriauklę, o ledas ištirpdomas ir naudojamas pagal paskirtį jį geriant, ruošiant kavą, arbatą ir kitus jūsų maisto raciono patiekalus.

Tai pats paprasčiausias būdas paruošti ištirpdyto ledo vandenį namų sąlygomis. Vanduo ne tik įgauna būdingą struktūrą, bet ir puikiai išsivalo nuo daugelio druskų ir priemaišų. Šaltas vanduo laikomas šaldytuvo kameroje (o žiemą balkone), kol maždaug pusė jo neužšąla. Svarbiausias reikalavimas (jūsų pačių patogumui) – nustatyti laiką, per kurį užšąla pusė indo tūrio. Tai gali būti ir 8, ir 10, ir 12 valandų. Pagrindinė idėja tame, kad pirmiausia užšąla švarus vanduo (jei jis išvalytas, kaip buvo rašyta aukščiau). Prisiminkime jūrinį ledą, kuris yra beveik gryniausias gėlas vanduo, nors susidaro sūrios jūros paviršiuje. Ir jei nėra buitinio vandens filtro, tokiam valymui galima „pasmerkti“ visą maisto paruošimui vartojamą vandenį namuose. Geresnio efekto dėlei galima jį valyti dukart. Tam pradžioje reikia prafiltruoti vandentiekio vandenį per bet kokį turimą filtrą, o po to užšaldyti. Ir šąlant, kai susidarys pirmas, plonas ledo sluoksnis – jį pašalinti, kadangi jame yra kai kurie greitai šąlantys kenksmingi junginiai. Po to pakartotinai šaldyti vandenį jau iki pusės tūrio ir pašalinti nesušalusį vandens tirpalą. Taip gaunamas labai švarus vanduo. Tokio metodo propaguotojas A. D. Lobza, būtent tokiu būdu, atsisakęs įprasto vandentiekio vandens, išgydė save nuo sunkių susirgimų. 1966 metais jam buvo pašalintas inkstas. 1984 metais jis beveik nejudėjo dėl smegenų ir širdies aterosklerozės. Ėmė gydytis tokiu išvalytu vandeniu ir rezultatai pranoko visus lūkesčius.

Būdas № 2

Sudėtingesnį ištirpusio ledo vandens paruošimo būdą aprašo A. Malovičko, kur jis ištirpusio ledo vandenį vadina protium vandeniu. Metodas yra toks:

Emaliuotą puodą su filtruotu ar įprastu vandentiekio vandeniu reikia įdėti į šaldytuvo kamerą . Po 4-5 valandų jį reikia ištraukti. Vandens paviršius ir puodo sienelės jau padengtos pirmo ledo. Nesušalusį vandenį nupilame į kitą puodą. Ledas, kuris liko puode yra surinkęs savyje sunkiojo vandens molekules, užšąlančias anksčiau, nei paprasto vandens. Šis pirmasis ledas išmetamas.

O puodas su vandeniu statomas vėl į šaldymo kamerą. Kai vanduo jame užšąla iki dviejų trečdalių, neužšąlęs vanduo nupilamas – tai „lengvasis“ vanduo, jame ištirpusi visa chemija ir kenksmingi priedai. O tas ledas, kuris liko puode – tai ir yra protium vanduo, kuris būtinas žmogaus organizmui. Jis išvalytas nuo priedų ir „sunkiojo“ vandens 80% ir turi savyje 15 mg kalcio viename litre skysčio. Ledas ištirpinamas kambario temperatūroje ir šis vanduo geriamas paros bėgyje.

Būdas № 3

Vanduo iš kurio pašalinta didžioji dalis dujų (brolių Zelepuchinų būdas) – dar vienas metodas paruošiant biologiškai aktyvų vandenį ištirpusio ledo vandenį.

Tam nedidelis vandentiekio vandens kiekis kaitinamas iki 94-96 0C, tai yra iki beveik virimo temperatūros, kai vandenyje atsiranda daugybę smulkių burbuliukų, tačiau stambūs dar neatsiradę. Po to indas su vandeniu nuimamas nuo dujinės ir greitai atšaldomas didesniame inde ar vonioje su šaltu vandeniu. Po to vanduo sušaldomas ir atšildomas pagal aukščiau išdėstytą standartinę metodiką.

Šio būdo autorių nuomone, toks vanduo praeina visas savo apykaitos fazes gamtoje – garuoja, atvėsta, užšąla ir atitirpsta. Be to, tokiame vandenyje mažesnis dujų kiekis. Todėl jis ypač naudingas, nes turi gamtinę struktūrą.
Verta pabrėžti, jog gauti nuo dujų išvalytą vandenį , turintį didelę energijos atsargą galima ne tik šaldant. Pačiu aktyviausiu (5-6 kartus daugiau lyginant su įprastu ir 2-3 kartus lyginant su išltirpinto ledo vandeniu) tampa užvirintas ir greitai atvėsintas vanduo tokiose sąlygose, kuriose nėra galimybėse patekti atmosferos orui. Tokiu atveju jis pagal fizikos dėsnius praranda dujas ir nespėja jomis prisisotinti.

Būdas № 4

Dar vienas būdas gauti ištirpusio ledo vandens buvo pasiūlytas J.A. Andrejevo, knygos „Trys sveikatos banginiai“ autoriaus. Jis pasiūlė sujungti du ankstesnius metodus, tai yra pašalinant iš vandens dujas, o po to vėl užšaldant. „Patikrinimas parodė, – rašo jis, – jog toks ištirpusio ledo vanduo neįkainojamas. Tai iš tikrųjų gydantis vanduo, ir jeigu kažkas kenčia nuo skrandžio, žarnyno, virškinimo trakto sutrikimų, tam jis yra tiesiog vaistas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 444

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....