infa.lt

Nauja tendencija: Amerikos universitetuose vyriškos lyties studentus bandoma atpratinti nuo kenksmingo vyriškumo

12 lapkričio
01:01 2016
Pasimetęs

nuotrauka: system-audio.com

JAV universitetuose imamasi priemonių, siekiant kuo aktyviau išlaisvinti vyriškos lyties studentus nuo to, kas Amerikoje vadinama „nuodingu vyriškumu“.

Egzistuoja daugybė pavyzdžių, kalbant apie universitetiniuose miesteliuose organizuojamus treningus, grupinius susitikimus, lekcijas ir kitokias programas, turinčias tikslą efektyviai valyti vyriškąją studentų dalį nuo to, kas, daugelio kampusų lyderių ir kairiųjų judėjimų šalininkų nuomone, šiandien yra nesveikas jaunimo tarpe pasireiškiantis vyriškumas.

Studentų miesteliuose tokie pasireiškiantys vyriškumo bruožai dažnai siejami su seksualine prievarta, kūno gėda, hipermuskulizuota sportine kultūra, terorizmo aktais ir daugeliu kitų dalykų.

Pavyzdžiui Dartmuto koledže šį semestrą tvirtinama, jog taip vadinamas apnuodijantis vyriškumas atitinkamu vaidmeniu prisidėjo masinių žmogžudysčių serijoje Floridos klubuose. Ir tai nežiūrint į tai, jog šaudęs į žmones Omar Matin prisipažino policijai, jog įvykdė masinę žmogžudystę „Islamo valstybės“ vardu.

Kitus kovos su toksiniu vyriškumu pavyzdžius studentų terpėje galima atrasti Šiaurės Karolinos universitete Chapel Hill’e, kur buvo paleista programa, padedanti vyriškos lyties studentams geriau suprasti, kas yra „agresyvus vyriškumas“ ir „sveikas vyriškumas“, ir žinoma svarstyti tokias problemas, kaip genderinė priklausomybė.

Diuko universitetas šį semestrą pritaikė panašią programą vyriškajai studentų daliai, siekiant nušviesti tokias temas, kaip patriarchatas, vyriškos privilegijos, seksualinės prievartos kultūra, pornografija, mačizmas (nuo žodžio „mačo“) ir „pranašumo kalba“, praneša Fox News.

Privalomoje pirmo kurso studentas profesinės orientacijos lekcijose Getisbergo Koledže vyriškos lyties jaunimui buvo rodomas dokumentinis filmas, kuriame sakoma, jog „pražūtingiausi žodžiai“, kuriuos gali išgirsti berniukai nuo pat ankstyvosios vaikystės , – tai „būk vyras“. Taip pat pirmakursiai lankė sekcijinius susirinkimus, kur jiems buvo pasakojama, kad masinių žmonių sušaudymų priežastys slypi nuodingame vyriškume.

Klermonto koledžuose, kur didžiuojamasi tuo, jog ten galima nesibaiminant kalbėti apie psichinę sveikatą, propaguojama idėja, jog „vyriškumas gali būti labai kenksmingas psichinei sveikatai tų žmonių, kurie priversti dalyvauti jo ugdyme, kaip ir tų žmonių, kurie neišvengiamai patenka į jo (vyriškumo) įtaka“.

Įvairūs reklaminiai vaizdo klipai, propaguojantys sveiką vyriškumą, ragina kovoti su „su tradicinių vyriškumo suvokimu“, pripažįstant „vyriškas privilegijas“. Vieni iš tikslų, siekiamų per diegiamas švietimo programas, yra „pražūtingos priespaudos ir dominavimo“ paveldo atsisakymas.

Visa tai atsirado ne per vieną naktį. Praėjusiais metais Vanderbilto Universitete praėjo „sveiko vyriškumo savaitė“, kurią vedė Džeksonas Kacas, sukritikavęs tokius aktorius, kaip Arnoldas Švarcenegeris ir Silvestras Stalonė už jų treniruotus kūnus. Kaip buvo paskelbta prezentacijoje, „hipermuskulizuota sportinė kultūra“ taip pat yra nesveiko vyriškumo pavyzdys.

šaltinis: thecollegefix.com

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....