infa.lt

Goltis. „Išgydantis impulsas“ – atsispaudimai nuo grindų

02 lapkričio
01:01 2016
Goltis - atsispaudimai

nuotrauka iš vaizdo įrašo

Tęsiame „Išgydantis impulsas“ metodikos autoriaus Vladimiro Vukstos (pseudonimas Goltis) pratimų pavyzdžių serijos vertimą. Šįkart kalba eis apie tai, kaip daromi atsispaudimaii nuo grindų pagal specialiąją Golčio akademijos „Išgydančio impulso“ metodiką.

Cituojame tai, kas gi yra „Išgydantis impulsas“ – pasak šios metodikos autoriaus:

Pirmai pradžiai – kas yra „Išgydantis impulsas“? – Tai mūsų sukurta metodika, kuri pirmiausia pagrįsta medicinos žiniomis. Tai anatomija, fiziologija, biochemija, biomechanika, sportinė medicina.

Aš (Goltis) baigiau Kijevo fizinės kultūros institutą, rašiau disertaciją super-kompensacijos klausimu. Į metodiką buvo įtraukti ir daugelio metų asmeniniai eksperimentai su savo kūnu, eksperimentai su mano draugais. Na, o vėliau ir daugiau, iki dešimties tūkstančių žmonių. Bet jau ne eksperimentai, o atrinkti akcentai, kurie suteikia galimybę, reguliariai užsiimant „Impulsu“, vidutiniškai keturias dienas į savaitę, „atidirbti“ visas mūsų fizinio kūno raumenų grupes.

Po maždaug 8 mėnesių reguliarių užsiėmimų, pas kiekvieną žmogų, kiekvienos raumenų grupės NPK (naudingo poveikio koeficientas – ne masė!) padidėja 500 ir daugiau procentų.

Pradiniame treniruočių etape, visi žmonės ateinantys į „Išgydantį impulsą“ treniruojasi 4 kartus į savaitę po 15 minučių. Treniruotės trumpos, tačiau dėka didelės statinės-dinaminės įtampos ir galingos kraujotakos intensyvinimo įtakos, mes pasiekiame kolosalų efektą, kurio neįmanoma pasiekti net su individualiai parinktais treniruokliais.

Goltis

Jūsų patogumui kai kuriuos vertimo momentus, kad jums būtų lengviau susirasti juos vaizdo įraše, pažymėsime laiko žyme (pvz: 00:00 min).

Atsispaudimai:

Ir merginoms ir vaikinams atsispaudimų atlikimo technika yra vienoda. Tik skirtinga apkrova. Gražios krūtinės formavimui galima koreguoti ir techniką, ir atsispaudimų pakartojimų skaičių.

Kalbant apie vyrus, labai svarbu yra išlaikyti teisingą techniką. Jeigu jūs praleisite bent vieną techninę detalę – neatsitiks nieko blogo (atsispaudimų atveju), tik vietoj 100% rezultato jūs pasieksite, sakykime, 30%. (1:15). Jei nepraleisite treniruočių, net ir neprisilaikydami technikos – jūs vis tiek tapsite ištvermingesni, gražesni, stipresni, sveikesni. Atlikimo technika būtina kokybiškam rezultatui.

Kad kokybiškai užkrautume didžiuosius krūtinės raumenis būtina prisilaikyti šių techninių reikalavimų:

1. (1:42 min) Pakeliame rankas ant krūtinės sudurdami kumščius pečių lygyje. Šis atstumas geometriškai tinka kiekvienam žmogui. Ten kur randasi jūsų alkūnės (pečių aukštyje) – ten turės būti jūsų delnų centras, kai padėsite tuos delnus ant grindų prieš darant atsispaudimus..

Tai optimalus atstumas tarp delnų kiekvienam, norinčiam maksimaliai kokybiškai treniruoti horizontalų ir vertikalų krūtinės raumenų segmentą (2:05 min).

2. Delnai turi būtinai pasukti apie 45% į vidų, į galvos pusę (2:15 min).

3. Alkūnės turi būti maksimaliai atkištos į priekį prieš save (2:30 min).

4. Labai svarbus momentas – nusivedame sąlyginę liniją tarp delnų centrų , kad ji eitų per raktikaulio apačią (2:42 min).

5. Kojos remiasi pirštų galais.

6. Žemutinėje atsispaudimų fazėje krūtinės raumenys turi būti maksimaliai atpalaiduoti, o raktikaulis kiekvieno pakartojimo metu prispaustas prie plokštumos, nuo kurios daromi atsispaudimai. (3:01 min)

Kaip tai atrodo darant iš šono?

Vaikinams – jūs padarysite po du priėjimus.

Aukščiau išvardintos kol kas tik techninės pasiruošimo detalės. Atsispaudimų metu leidžiantis žemyn darome tris sustojimus, įgreitindami elektrinę įtampą pasiskirstančią sudedamosiose raumenų skaidulų dalyse ir nerviniuose mazguose. Tai yra, mes ne paprastai darome sustojimus leisdamiesi žemyn, o su staigiais trūktelėjimais (3:38 min). Taip pat, kaip yra daromi pritūpimai (Goltis. „Išgydantysis impulsas” – pritūpimai).

Darysite tai, kas daro stebuklus raumenyse, pažadindami aktyvias mitochondrijas, jungdami medžiagų apykaitos procesus.

Sustoję mes darome pusantrinius pratimus apatinėje fazėje (pusantrinis). Ką tai reiškia?

Mes darome vieną pilną pratimo pusę (nusileidžiame iki pat apačios), ir kitą pusę apatinės fazės – pakylame iki pusės, kai pečiai su alkūnėmis yra lygiagrečiai grindims. Šis principas taip ir yra vadinamas – pusantrinis apatinėje fazėje (4:01 min).

Tai labai svarbus principas ir sunkiausia kūno padėtis, kurioje mes išlaikome statinę izometriją 3 sekundes (4:19 min), garsiai skaičiuojant 21, 22, 23. Po to ramiai nusileidžiame žemyn ir atsispaudžiame pilnai aukštyn.

Tokiais pusantriniais atsispaudimais mes kontroliuojame kraujo srautus, – analogija būtų šniokščiantis nuo kalno vandens srautus, kurio kelyje staiga atsiranda jį sustabdanti užtvara, į kurią atsitrenkęs srautas atsimuša ir atsitraukia su didele turbulencija atgal, o mes patraukiame užtvarą ir jis su dar didesniu greičiu įsibėgėjęs nulekia tolyn. (4:30 min).

Ir paskutinė serija – tai taip vadinamas praplovimas, – paprasti 12 atsispaudimų. Treniruotė jums užims apie 8 minutes laiko.

Noriu priminti, jog treniruodami krūtinės raumenis mes teigiamai įtakojame širdies-kraujotakos sistemą, kvėpavimo aparatą, bakteriologinę terpę ir imunitetą. Atrodytų paprastais, banaliais atsispaudimas pusiau-gulomis mes darome teigiamą poveikį savo organizmui.

Aš (Goltis) parodysiu kaip tai atliekama (6:47 min)

Pasirenkame rankų delnų padėtį ir atstumą tarp jų, pravedame mintimis liniją tarp delnų ir pasitikriname, kad ji sutaptų su su raktikauliu – taip mes užtikrinama, kad bus dirbama būtent vidurinė krūtinės raumenų grupė. Jei mes šią liniją perkeliame aukščiau ar žemiau raktikaulio linijos – atitinkamai pasislinks ir treniruojamų raumenų vieta.

Nusileidžiame žemyn, alkūnės maksimaliai į priekį (būtinai), smakras truputį pakeltas, krūtinė prispausta prie grindų, dubenį pakeliame 10-15 cm nuo grindų, padarome maksimalų įkvėpimą, atpalaiduojame krūtinės raumenis ir , iškvėpimo fazė – atsispaudėme (7:30 min), dar kartą atsispaudėme.

Ir dabar, pradedame: leidžiantis žemyn trys trūkčiojantys sustojimai (8:02 min) iki pusės, kol pečių ir rankų linija tampa lygiagreti grindims. Po trečio sustojimo nekrentame, o palengva nusileidžiame žemyn, pasiekiame krūtine grindis ir pakylame į viršų – tai trys sustojimai žemyn. Tai vienas pakartojimas.

Kitas principas: pusantrinis apatinėje fazėje:

Nusileidžiame žemyn (be trūkčiojimų – įkvėpimo fazė) , prisispaudžiame krūtinę prie grindų ir atpalaiduojame krūtinės raumenis, tada atsispaudžiame iki pusės, kol rankų ir pečių linija tampa lygiagreti grindims (8:29 min) – fiksuojame poziciją 3 sekundes, vėl palengva nusileidžiame, prispaudžiame krūtinę prie grindų ir pilnai atsispaudžiame iki viršaus (iškvėpimo fazė). (8:26 min). Tai vienas pakartojimas.
.
Pradedantieji daro abu principus pakaitomis tol, kol pradeda sutrikti technika. Pvz nebeišlaikoma dubens padėtis, rankų lygiagretumas arba fiksacijos padėtis darant pusantrinį apatinėje fazėje.
.
Susijusios temos:
Goltis. „Išgydantis impulsas“ – įžanga ir pristatymas, pratimai kojoms
Goltis. „Išgydantis impulsas“. Pratimai skaudančiai nugarai – „Skorpiono uodega“
Goltis. „Išgydantis impulsas“. Kaip būnant 75-erių atsikratyti artrito, osteochondrozės ir atstatyti sąnarius
.

Gerbiamas skaitytojau (-a), jeigu čia pateikta informacija buvo jums bent kažkuo naudinga, ir jūs norėtumėte prisidėti prie jos rengimo, – galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....