infa.lt

Antikorupcijos komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl viešųjų pirkimų Ignalinos AE

21 spalio
01:02 2016

korupcija

Seimo Antikorupcijos komisija, gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos (toliau – Tarnyba) Gelžbetoninių saugojimo konteinerių pirkimų vertinimo išvadą, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl galimų korupcinio pobūdžio nusikaltimų VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje vykdant viešuosius pirkimus.

Komisija, gavusi informaciją iš ūkio subjekto dėl galimo lygiateisiškumo ir sąžiningumo principų pažeidimų, vykdant Gelžbetoninių saugojimo konteinerių pirkimą, pasiūlė Tarnybai atlikti neplaninį šių pirkimų vertinimą. Tarnyba vertinimo metu nustatė Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, sąlygojančius korupcinio (korupcija) pobūdžio nusikaltimus: neužtikrintas skaidrumo principo laikymasis, netikslūs, neaiškūs su dviprasmybėmis parengti pirkimo dokumentai, neužtikrinta reali konkurencija.

Gelžbetoninių saugojimo konteinerių pirkimas prasidėjo 2012 metų kovo mėnesį, 2013 metų liepos mėnesį, gavus Tarnybos sutikimą, buvo nutrauktas ir 2014 metų rugpjūčio mėnesį buvo vykdomas pakartotinai. Antikorupcijos komisija, įvertindama tai, kad ilgas viešojo pirkimo vykdymas yra nepalankus tiek pačiai perkančiajai organizacijai, tiek tiekėjams, atsižvelgiant į tai, kad pirkimo vykdymo trukmė gali sąlygoti perkamo objekto apimties, kiekių, rinkos dalyvių, kvalifikacijos ir kitus pakitimus, galinčius nulemti neracionalų lėšų panaudojimą ir turėti neigiamos įtakos viešojo pirkimo rezultatams, kreipėsi į Energetikos ministeriją dėl skaidraus viešųjų pirkimų proceso ir ekonomiško lėšų panaudojimo užtikrinimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....