infa.lt

Vokietijos prezidentas neatmeta galimybės, kad jo įpėdiniu bus musulmonas

19 spalio
01:01 2016
Joachim Gauck

Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas | dpa

Paliekantis postą Vokietijos prezidentas Joachimas Gaukas (Joachim Gauck) neatmetė galimybės, kad ateityje Vokietijos prezidentu gali tapti musulmonas, praneša vokiečių leidinys Bild.

„Aš neatmesčiau tokios galimybės ateičiai“, – pareiškė prezidentas informacijos agentūrai Evangelische Pressedienst.

Ištisa eilė aukštų Vokietijos politikų galvoja taip pat. „Tas faktas, jog Vokietijos prezidentu bus krikščionis, musulmonas ar budistas, neturi vaidinti jokio vaidmens. Svarbiausia, kad religija nebūtų statoma aukščiau už konstituciją“, – išsakė savo poziciją Vokietijos Socialistų-demokratų partijos (SPD) frakcijos pirmininkas Thomas Oppermann.

SPD pirmininko pavaduotojas Ralf Stegner taip pat mano, jog valstybės vadovo „lytis ir išpažįstamas tikėjimas – antraeiliai dalykai“.

Nėra prieš tai ir vokiečių „žaliųjų“ vadovas Cem Özdemir. „Akivaizdu, kad tai įmanoma. Galų gale mes ieškome gero valstybės vadovo, o ne religinio lyderio“.

Federalinių Tiuringijos žemių vyriausybės vadovui Bodo Ramelow taip pat nesvarbu kas bus Vokietijos prezidentu „frizas, serbas, katalikas, protestantas, ateistas, vegetaras, dviratininkas ar musulmonas“. „Visa tai nieko nesako apie sugebėjimus ir asmenines savybes“, – pasakė jis.

Panašios pozicijos laikosi ir Europos parlamento vice-prezidentas Alexander Graf Lambsdorff. „Mula su tiurbanu ant galvos, žinoma, netiktų. Tačiau šiuolaikinio pažangaus islamo atstovas, kaip, pavyzdžiui, Londono meras, – prašom, kodėl gi ne“, – paaiškino jis.

Tačiau deputatas nuo CDU Klaus-Peter Willsch pasipiktino išsakytomis prielaidomis. „Tai absoliučiai neteisinga“, – įsitikinęs jis. Su juo solidarizuojasi bendrapartietis Karl-Georg Wellmann, tvirtinantis, jog „šiandieninėje situacijoje tai bus visiškai ne vietoje ir dar labiau suskaldys visuomenę“, – cituoja leidinys.

„Nėra abejonių, negalima nieko diskriminuoti dėl priklausymo vienai ar kitai konfesijai. Tačiau aš netikiu, kad susiklosčiusioje situacijoje panašūs pasiūlymai apskritai bus gauti“, – mano CDU deputatas Hans-Peter Uhl.

Kaip papildo Bild, Vokietijos prezidentu gali tapti bet kuris Vokietijos pilietis vyresnis nei 40 metų ir turintis teisę būti išrinktas į valdžios organus. Išpažįstamas tikėjimas nevaidina jokio vaidmens.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 265

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...