infa.lt

Indijos premjeras Putinui: „Senas draugas geriau už du naujus“

17 spalio
01:02 2016

dailymail.co.uk

Putinas ir Modi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas su Indijos Ministru Pirmininku Narendra Modi susitikimo Benaulim, Goa valstijoje, metu. | Reuters nuotrauka

„Senas drauges geriau už du naujus“ – būtent šią frazę ištarė Indijos premjeras Narendra Modi, susitikęs su Rusijos prezidentu 17-ame dvipusiame aukščiausio lygio susitikime, BRIKS šalių susitikimo išvakarėse. Britų leidinio Daily Mail duomenimis, abi šalys pasirašė 16 susitarimų, iš dalies ir apie Rusijos gamybos raketinės-zenitinės sistemos S-400 „Triumf“ ir fregatų, projekto 11356 tiekimą.

Indija taps antrąja šalimi regione po Kinijos, turinčia savo dispozicijoje tokį galingą ginklą, kaip S-400, rašo Daily Mail. Be to, Rusija išreiškė savo palaikymą Indijai jos bandymuose izoliuoti Pakistaną kaip valstybę, palaikančią terorizmą.

Kad iškeltų karinį bendradarbiavimą tarp dviejų šalių į naują lygmenį, Rusija ir Indija praves kasmetinę, karinių-pramoninių kompleksų atstovų konferenciją.

Premjeras Modi padėkojo Rusijos lyderiui už santykių tarp šalių stabilizavimą: „Aiški Rusijos pozicija kovos su terorizmu būtinybės atžvilgiu atspindi mūsų pačių požiūrį. Mes labai vertiname Rusijos supratimą ir ir mūsų veiksmų, kovoje su tarptautiniu terorizmu, grasinančiu mūsų visam regionui, palaikymą“. Beje, Indija tuo pačiu išreiškė susirūpinimą Rusijos-Pakistano bendrai vykdytais kariniais mokymais, patikslina Daily Mail.

Abu lyderiai paleido į eksploataciją antrąjį atominės elektrinės „Kudankulam“ bloką ir padėjo pradžią trečiojo ir ketvirtojo energetinių blokų statybų darbams. Politikai kalbėjo apie „energetinio tilto“ tarp dviejų šalių statybą, kurį sudaro aktyvus bendradarbiavimas atominėje energetikoje, bendradarbiavimą naftos-dujų sferoje, ilgalaikį Indijos interesą Rusijos suskystintoms gamtinėms dujoms, vamzdyno tiesimo klausimo svarstymą ir bendradarbiavimą atsinaujinančių energijos šaltinių srityje.

Nežiūrint į pranešimus apie nesutarimus tarp dviejų šalių, Indijos pusė tvirtina, jog Maskva Ir Naujasis Delis ne tik ypatingi ir privilegijuoti strateginiai partneriai, bet ir labai artimi draugai, kurie tik gilina savo karinius, ekonominius ir energetinius ryšius, rašo Daily Mail.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 221

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....