infa.lt

Viešas kreipimasis į šūdžius, kurie planuoja apmokestinti automobilius

09 spalio
16:48 2016

Skaitau internete:

Įvertinę Europos Sąjungos šalių patirtį, ekspertai siūlo lengvuosius automobilius apmokestinti pagal tai, kiek pagal gamintojo deklaraciją automobilis išmeta anglies dvideginio ir kietųjų dalelių. Automobiliui senstant mokestis nesikeistų. Benzininiams automobiliams mokestis siūlomas iki 160 € per metus, o dyzeliniams  – iki 300 €. Taigi už vidutinę, 2 litrų variklį turinčią benzininę mašiną, tektų mokėti apie 60 €, o už dyzelinę – apie 90 €.

autompbilis

infa.lt nuotrauka

Norėčiau akis į akį susitikti su tokiu “ekonomistu” ir paklaust: ko nerimsti? Sėdi sau šiltoj kėdėj ir sėdėk! Koks velnias tave traukia žvelgti į “Europos šalių patirtį”, kai reikia sugalvoti kokį nors tautos nugręžimo mechanizmą?

Kodėl tu, sušiktas ekonomiste, neatsižvelgi į tą pačią Vakarų patirtį ir nesugalvoji, kaip mums visiems užsidirbti minimumą, kokius tai 1500 ar 2000 eurų šiai dienai?

Ne, na kodėl aš turiu tikėti, kad “mokestis yra reikalingas”, kai tie šikniai niekaip nesugalvoja, kaip pakeisti mokesčių sistemą, kad visiems visko pakaktų?

Kai reikia atimti  –  išlenda begalės “ekonomistų”, kai duoti  –  kažkaip nebėra nei vieno. Brudai. Nekenčiu.

Automobilis   –  ne šiaip sau prabanga. Visais laikais žmonės, ypač vyrai didžiuodavosi savo žirgais, mylėdavo juos, puoselėdavo ir nagų prie jų kišti neleisdavo. Taip, automobilis  –  šių laikų žirgas. Taip, ir vyrams ir moterims jis yra be galo svarbus. Taip, mes niekada jų neatsisakysime, na, bent artimiausius 50 metų.

Tad, niekše, ko tu kiši nagus prie švento dalyko? Nori pažiūrėti, kaip nagučiai pamėlynuos, kai tau bus užvožta?

Ir neaiškink man, kad susimokėjus automobilis nustos teršti! O gal tu, šikniau, už tuos surinktus pinigus palei gatves oro filtrų pristatysi, ar gatves pradėsi plauti? Be abejo, kad to nebus.

Taip ir sakyk: trūksta pinigų  –  noriu nugręžti liaudį. Bet, šiaip nepatogu, reikia surasti priežastį. Kokią nors įtikinamą.

Ir, bandite tu, pradedi kurpti planus.

Tai apmokestink orą  –  juk iškvėpdami anglies dvideginį, jį teršiame nuolat ir be pauzių! Bijai, velnie, nors, jaučiu, labai norėtum!

Maža tau, kad visi moka pėvėėmą, tai yra, susimoka už viską, už kiekvieną savo krustelėjimą bei pirstelėjimą. Perki vandeni  –  susimoki ir mokestį. Bandelę valgai  –  jau susimokėjai. Į kapus keliauji  –  atsisegi sau mokesti už karstą, net už gėles ant kapo.

Jau nekalbu apie visus kitus mokesčius ir akcizus  –  nežinau visų net pavadinimų, tiesiog susimoku tyliai ir viskas.

“Vakarų patirtis”  –  labiausiai uždulkinantys ekonomistų žodžiai. Vakarai pakilo tikrai ne todėl, kad daugiausia mokesčių įvedė, o sudarė sąlygas užsidirbti. Ir jau po to, kai buvo iš ko mokėti, apmokestino visus ir viską, bet vis tiek žmonėms paliko kiek tyro oro. O jūs, iškrypėliai, nuo kito galo pradedat  –  darot mokesčius, kaip Vakaruose ir tikitės, kad nuo to ekonomika atsigaus.

Sakai, apsirengsi, kaip Obama, atsisėsi į tokį limuziną, kaip JAV Prezidentas važinėja, Prezidentu ir patapsi?

Idiotai

Piktai aš čia rašau, dėl to atsiprašau visų normalių ir gerų žmonių.

O idiotams neatleidžiu.

Saulius Veržikauskas

harmonio.net

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 17 884

Žymos:

Atsiliepimų 30

  1. AIAIAI    -  2017-03-26, 11:47

    Dyzelinis ismeta 8 kartus daugiau kietuju daleliu nei benzininis, o dujinis (suskystintu naftos dujos) apie 4 maziau nei benzininis. Taigi tas mokestis europoje vadinamas ekologiniu tarsos mokesciu. Beje kai kalba jog mieste virsyta kietuju daeliu kiekis tais kiekvienas atsakingas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. tam AIAIAI    -  2017-10-16, 08:53

    Vokietijoje minimali alga 1498 eurai. Tai yra keturis kartus didesnė, todėl vokiečiai keturis kartus smardžiau bezda, beje prie žmonių, nesigėdindami, jiems tai normalu. Todėl mokestis už taršą pas mus turi būti keturis kartus mažesnis Čia pagal tamstos tauškesį apie dyzelį ir benziną. Neparašei apie dujas, juk yra ir tokių automobilių, kur naudoja kurui dujas.Juk būtent tokias dujas leidžia žemės gyventojai-gamtines.Todėl , anot tamstos, reikia apmokesdinti ir visus bezdalius.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Renatas    -  2017-10-18, 13:07

    Urodai pasodin pacius ant minimumo ir tegul mokasi tuos mokescius!!!
    Noreciau paziuret kokia dudele uzduduotu tada lavonai!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Migrantas    -  2017-10-24, 14:02

    Meginat sustabyti migracija ? Nekniskit oro!Lieka Lietuvoj tik pasiturintys , neturintys salygu ar lesu isvykti (iskaitant pesininkus) ir „patriotai” . Nereikia manyti kad isvykusiems „neskauda sirdies” del to kad isvyko ir priverstinai neteko tevynes. O priverte isvykti musu paciu isrinkti zmones . Uzuot vykde liaudies pasitikejomo programa – iesko kaip dar daugiau nugresti likusius Lietuvoje ir ale papildyti valstybes biudzeta (neaplenkiant ir savos kisenes kol kadencijoje)… greiciau visi bekit jei tik rasite galimybe kaip …

    Atsakyti į šį komentarą
  5. juozas    -  2017-10-28, 17:22

    As manau ,kad viskas nepraeis veltui )) zmonese kaupiasi valdzios izdaigos ir viena diena bus sukilimas kuris surinks ne tik lietuvos gyventojus bet ir aplinkines blogai gyvenencias salis ))) mes kaip tos peles rate sukames ratu ir gryztame prie revolicijos kol nepasiekiam to pacio

    Atsakyti į šį komentarą
  6. maksim    -  2019-10-18, 15:59

    ka cia jau ir komentoti,viskas jau senai aisku kad mokesciai kaip kilo taip ir kils ir atsiras dar daug papyldomu,be abejones.koki ten prezidenta ne isrinktu

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...