infa.lt

Viešas kreipimasis į šūdžius, kurie planuoja apmokestinti automobilius

09 spalio
16:48 2016

Skaitau internete:

Įvertinę Europos Sąjungos šalių patirtį, ekspertai siūlo lengvuosius automobilius apmokestinti pagal tai, kiek pagal gamintojo deklaraciją automobilis išmeta anglies dvideginio ir kietųjų dalelių. Automobiliui senstant mokestis nesikeistų. Benzininiams automobiliams mokestis siūlomas iki 160 € per metus, o dyzeliniams  – iki 300 €. Taigi už vidutinę, 2 litrų variklį turinčią benzininę mašiną, tektų mokėti apie 60 €, o už dyzelinę – apie 90 €.

autompbilis

infa.lt nuotrauka

Norėčiau akis į akį susitikti su tokiu “ekonomistu” ir paklaust: ko nerimsti? Sėdi sau šiltoj kėdėj ir sėdėk! Koks velnias tave traukia žvelgti į “Europos šalių patirtį”, kai reikia sugalvoti kokį nors tautos nugręžimo mechanizmą?

Kodėl tu, sušiktas ekonomiste, neatsižvelgi į tą pačią Vakarų patirtį ir nesugalvoji, kaip mums visiems užsidirbti minimumą, kokius tai 1500 ar 2000 eurų šiai dienai?

Ne, na kodėl aš turiu tikėti, kad “mokestis yra reikalingas”, kai tie šikniai niekaip nesugalvoja, kaip pakeisti mokesčių sistemą, kad visiems visko pakaktų?

Kai reikia atimti  –  išlenda begalės “ekonomistų”, kai duoti  –  kažkaip nebėra nei vieno. Brudai. Nekenčiu.

Automobilis   –  ne šiaip sau prabanga. Visais laikais žmonės, ypač vyrai didžiuodavosi savo žirgais, mylėdavo juos, puoselėdavo ir nagų prie jų kišti neleisdavo. Taip, automobilis  –  šių laikų žirgas. Taip, ir vyrams ir moterims jis yra be galo svarbus. Taip, mes niekada jų neatsisakysime, na, bent artimiausius 50 metų.

Tad, niekše, ko tu kiši nagus prie švento dalyko? Nori pažiūrėti, kaip nagučiai pamėlynuos, kai tau bus užvožta?

Ir neaiškink man, kad susimokėjus automobilis nustos teršti! O gal tu, šikniau, už tuos surinktus pinigus palei gatves oro filtrų pristatysi, ar gatves pradėsi plauti? Be abejo, kad to nebus.

Taip ir sakyk: trūksta pinigų  –  noriu nugręžti liaudį. Bet, šiaip nepatogu, reikia surasti priežastį. Kokią nors įtikinamą.

Ir, bandite tu, pradedi kurpti planus.

Tai apmokestink orą  –  juk iškvėpdami anglies dvideginį, jį teršiame nuolat ir be pauzių! Bijai, velnie, nors, jaučiu, labai norėtum!

Maža tau, kad visi moka pėvėėmą, tai yra, susimoka už viską, už kiekvieną savo krustelėjimą bei pirstelėjimą. Perki vandeni  –  susimoki ir mokestį. Bandelę valgai  –  jau susimokėjai. Į kapus keliauji  –  atsisegi sau mokesti už karstą, net už gėles ant kapo.

Jau nekalbu apie visus kitus mokesčius ir akcizus  –  nežinau visų net pavadinimų, tiesiog susimoku tyliai ir viskas.

“Vakarų patirtis”  –  labiausiai uždulkinantys ekonomistų žodžiai. Vakarai pakilo tikrai ne todėl, kad daugiausia mokesčių įvedė, o sudarė sąlygas užsidirbti. Ir jau po to, kai buvo iš ko mokėti, apmokestino visus ir viską, bet vis tiek žmonėms paliko kiek tyro oro. O jūs, iškrypėliai, nuo kito galo pradedat  –  darot mokesčius, kaip Vakaruose ir tikitės, kad nuo to ekonomika atsigaus.

Sakai, apsirengsi, kaip Obama, atsisėsi į tokį limuziną, kaip JAV Prezidentas važinėja, Prezidentu ir patapsi?

Idiotai

Piktai aš čia rašau, dėl to atsiprašau visų normalių ir gerų žmonių.

O idiotams neatleidžiu.

Saulius Veržikauskas

harmonio.net

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 17 878

Žymos:

Atsiliepimų 30

  1. Saulius    -  2016-10-16, 14:32

    Teisingai zmogus issake viska. Saunuolis. O tuos vagis. Nagus jiem kapot. Kad neleidzia liaudziai atsigaut. O tik gramzdina zemyn tuos jaunus zmones. Per tokius p..pt esam priversti emigruot. Nes lietuvoj neber del ko stenktis.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Agree    -  2016-10-16, 17:47

    Dėl automobilių apmokestinimo nesu labai patenkintas. Tačiau visiškai nesutinku, kad Lietuvoje nėra galimybės užsidirbti. Pritariu visiems verslininkams, kurie sako, kad sunku rasti specialistą, kuriam esu pasiruošęs mokėti ir dagiau, nei 1500€… Tai tik mano nuomonė.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Pyktis    -  2016-10-16, 19:38

    Suspardyt galva uz tokiu durnus galvojimus,duot alga 500 tai gal kitaip pradetu galvoti,neriaik niekur dairytis riaik ziurėti kas vidui vyksta is ko gyventi,supisti piderastai susprogdint visa ta siaima riaikia

    Atsakyti į šį komentarą
  4. nerius    -  2016-10-16, 20:31

    straipsnis tiesiai į dešimtuką

    Atsakyti į šį komentarą
  5. dsf    -  2016-10-16, 21:21

    Manau, kad toks mokestis kikrai reikalingas, nors butu geriau, kad pagal kubatura skaiciuotu. Butu kurkas aiskiau ir nediskriminuotu senu masinu savininku.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Neemigraves    -  2016-10-17, 03:48

    Teisingai pasako,kad surinks mokesty uz oro tarsa ir tarsa nepasikeis,nes pakelej filtru nepastatys! Kaip ir kelia mokesty uz kelius,o keliu kokybe vos ne afrikos lygio. Dar kazkas juokesi is lenkijos neseniai,bet ji mums pavydziu tapo. Graudu

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Z    -  2016-10-17, 08:39

    Pagarba autoriui!

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Algis    -  2016-10-17, 09:32

    Kas belieka?musu tauta yra keista visi sneka tik niekas nedaro isskyrus valdzia,o jie daro ne tautai,o sau kai pradesit visi daryti tada ir pakeisti bus galima kazka,dabar apsivilkit kostimus ir i balsavimus,taip mes nieko nepakeisim

    Atsakyti į šį komentarą
  9. nevienodai    -  2016-10-17, 10:20

    Istikruju reikia bent panasaus visuomenes protesto , kaip buvo pirmas noras ivesti mokescius uz auto , kai seime duzo langai ir tt. Siuo metu gal dauzyti nereikia , kad nebutu visuomene kalta (nebent kazkam nervai neislaikys 🙂 ) , bet pasipiktunima turetu isreiksti visi mes , po viena ,kad rasinejame cia , tai nieko nepakeis, mes gi tylime visada , ka tik nori ta daro musu isrinktieji , o mes akis nuleidziame ir vykdome 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  10. dora    -  2016-10-17, 15:00

    kazkas nesutinka, kad Lietuvoje nėra galimybės užsidirbti, jei tokia galimybe butu tai nebegtu is Lietuvos geresnio gyvenimo ieskoti. Masinas turi ir kurie mazai gauna, vos suduria gala su galu, ji ne prabangos dalykas, o butinumas. Tai dabar is to vargso zmogelio atimkime ir lazda.Maziau duokime kazkokioms Ladzbergienems, ar kitiems kazkokiems nesamoningiems dalykams is biudzeto tai nereiks ir galvoti kokius dar mokescius uzdeti ant kupros, turekite sazines

    Atsakyti į šį komentarą
  11. RASA    -  2016-10-17, 15:59

    Labai patiko,gryna tiesa iš paprasto žmogaus lūpų.

    Atsakyti į šį komentarą
  12. DEDE    -  2016-10-17, 18:37

    jukingiausia tao kad dyzelinis auto turi moketi daugiau nei benzininis 😀 dydelio ismetimas su visais dpf yra kur kas svaresnis, o del mokescio, tai aisku jo reikia, tiek kad nera is ko moket, kaip autorius ir sako ne nuo to galo i vakarus lyginames..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...