infa.lt

Pirmoji pasaulyje vyskupė-lesbietė paragino pašalinti kryžius nuo bažnyčios kupolų Stokholme

09 spalio
11:30 2016
Eva Brunne

Vyskupė Eva Brunne yra „vedusi” savo bičiulę kunigę ir yra pirmoji pasaulyje atvira lesbietė krikščionių denominacijos vyskupė.

Pirmoji pasaulyje lesbietė – dominuojančios krikščioniškosios denominacijos vyskupė kreipėsi į „jūreivių bažnyčios“ – šventyklos, esančios Stokholmo miesto Freeporto rajone dvasininkiją, kviesdama pašalinti nuo bažnyčios kupolų kryžius, kad nebūtų įžeidžiami musulmonų jausmai, praneša Wmd.com su nuoroda į švedų leidinį SVT.se

Tai, Evos Brunne nuomone, turi bažnyčias paversti labiau patraukliomis jūreivių, išpažįstančių kitas religijas lankymui.

Jos planas numato bažnyčios viduje įrengti specialią maldos patalpą musulmonams, iš kur turės būti pašalinti kryžiai ir kiti krikščioniški simboliai. Taipogi ji siūlo vietinėse bažnyčiose įrengti minėtas patalpas kitų religijų atstovams.

Visos šios priemonės, mano Eva Brunne, leis sumažinti agresijos lygį krikščionybės atžvilgiu iš dešimčių tūkstančių musulmonų pusės, atvykusių į Švediją iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių kaip pabėgėliai.

„Kambario įrengimas, pritaikytas kitų tikėjimų žmonėms, nereiškia, jog mes nesame savo pačių tikėjimo gynėjais. Šventikai pašaukti skelbti Kristų. Mes darome tai kiekvieną dieną, kiekvieno susitikimo su žmonėmis metu, – cituoja leidinys E. Brunne žodžius. – Tačiau tai nereiškia, jog mes abejingi kitų tikėjimų žmonėms“.

Evos Brunne iniciatyvos kritika: „ Švedija prarado krikščionybę“

Švedija „pasidavė be šūvio“, – pareiškė leidiniui Pamela Geller, knygos „Sustabdyti Amerikos islamizaciją“ autorė.

„Švedija prarado krikščionybę, – cituoja leidinys jos išsakytus žodžius. – Ji aukoja savo pačios gyventojus, kad galėtų apgyvendinti imigrantus, kurie tikrai nebus tokie malonūs vietinių švedų – ne musulmonų atžvilgiu. Vyskupė tiesia kelią Švedijos islamizacijai“.

Robert Spencer, islamo tyrėjas ir tinklaraščio Jihad Watch portale autorius, pastebėjo savo komentare apie šį įvykį, jog būtent taip atrodo visuomenės ir kultūros savižudybė.

„Kaip tai nuostabu ir dosnu, ir ekumeniška, ir multikultūringa“, – parašė Robert Spencer savo tinklaraštyje.

Spenceris savo ruožtu padarė prielaidą, jog imamai (islamo dvasininkai) Stokholme ir Europoje, tikėtina, yra nustebinti to, kaip lengvai krikščionys pasirengę pasiduoti islamo spaudimui.

Patrik Petterson, dvasininkas iš Stokholmo, savo tinklaraštyje rašo: „Koplyčios bažnyčioje jokiu atveju negalima sulyginti su maldos kambariais aerouostuose ir ligoninių koplyčiomis. Krikščioniškosios bažnyčios ir koplyčios nėra viešosios erdvės, kurios yra atviros bet kuriuo metu“.

Krikščioniškosios misijos parapijos Freeporte vadovė Kiki Wetterberg laišku kreipėsi į vietos laikraštį „Dagen“ .

„Aš neturiu problemų, jeigu jūreiviai-musulmonai ar induistai ateina čia ir meldžiasi, – papasakojo ji. – Tačiau aš tikiu, jog mes krikščioniška bažnyčia, todėl mes saugojame savo simbolius. Jeigu aš lankau mečetę, aš neprašau musulmonų, kad jie pašalintų savo simbolius. Tai mano pasirinkimas – eiti tenai“.

„Jeigu jūs manote, kad ši istorija skamba pernelyg keistai, kad būtų tiesa, tai jūs vis dar esate nesusipažinę su progresyvia švediška „utopija“, – cituoja leidinys Paul Jozef Watson, britų rašytojo, gyvenančio Švedijoje žodžius. Tai šalis, kurioje kai kurie politikai ragina suteikti nemokamą būstą, darbo vietas ir socialines garantijas sugrįžtantiems „Islamo valstybės“ smogikams – ir visa tai mokesčių mokėtojų sąskaita“.

Švedija, pabrėžia P. Watson, yra šalis samdanti specialistus, prijaučiančius „Islamo valstybei“, darbui imigracinėse tarnybose. Jis priminė, jog ekspertas islamofobijos klausimais, Michael Nikolai Skråmo, dirbęs valstybės tarnyboje ir gavęs atlyginimą mokesčių mokėtojų sąskaita, vėliau prisijungė prie ISIL smogikų.

Eva Brunne kaip multikultūralizmo politikos simbolis

Eva Brunne buvo išrinkta Švedijos Bažnyčios Stokholmo diecezijos vyskupe 2009 metų gegužę, už balsavus 413 balsų prieš 365. Brunne tapo penktąja moterimi vyskupe Švedijoje ir pirmąja atvira lesbiete, užėmusia vyskupo pareigas Liuteronų bažnyčioje.

Priimdama vyskupo dvasinį titulą Eva Brunne pasirinko devizą „Nežiūrint į veidą“ – citatą iš apaštalo Jokūbo laiško; šis išsireiškimas yra populiari švediška patarlė. Gunilla Linden ir Eva Brunne

E. Brunne gyvena vienalytėje santuokoje su Gunilla Lindėn, kuri taip pat yra dvasininkė Liuteronų bažnyčioje. Jų santykiai buvo palaiminti bažnyčios. Pora auklėja sūnų.

Švedijos bažnyčia – stambiausia krikščionių bažnyčia Švedijoje ir stambiausia liuteronų denominacija pasaulyje. Švedijos Bažnyčios primatė, arkivyskupė Antje Jackele, yra pirmoji Švedijoje moeris-arkivyskupas.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 359

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Vardas    -  2016-10-09, 13:16

    A su šita popiežius po trijų savaičių kartu Mišias aukos?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. nesu praktikantas, bet šiek tiek tikintis    -  2016-10-09, 16:53

    Juk biblijoje yra kalbama, kad velnias labai gudrus ir bando visaip apgauti žmogų, suvedžioti, kad tik jis elgtųsi ne pagal Dievo valią. Be to juk Dievas sukūrė vyrą ir moterį santykiams, o ne m+m ar v+v. Tai yra ištvirkavimas. Tai yra paleistuvavimas. Tai yra demono, piktosios dvasios apsėdimas. Žmogus turi kovoti su savo jausmu tos pasčios lyties atstovui, nes yra gundomas ir viliojamas valnio. Paparasčiausiai jis pasiduoda be kovos, net nepasinaudodamas Dievo suteiktu galingu ginklu – TIKĖJIMU!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kasandra    -  2016-10-09, 20:38

    Ar jau visi pamiršo Sodomą ir Gomorą? Skaitykite Bibliją.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. sathanas    -  2016-10-11, 17:53

    Neturit ką skelbt, kad metų senumo įvykius traukiat? 🙂
    https://en.wikipedia.org/wiki/Eva_Brunne#Removal_of_Christian_symbols

    Atsakyti į šį komentarą
  5. egis    -  2016-10-11, 18:00

    O tai tu shaitanas sakysi prieš metus tą žinojai? Ar tik db į google įmetęs šios e. brunne vardą? Džiaukis, kad žmonės deda – tada ir tu turi ką veikt, po google palandžioji, savo pastabumą parodai 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...