infa.lt

Independent: Rusijos pasiruošimą karui su Vakarais tikrins 40 milijonų žmonių

06 spalio
01:01 2016

independent.co.uk

gelbėtojas

RIA Novosti nuotrauka

Rusijoje prasidėjo nacionaliniai apmokymai, kurių tikslas – patikrinti šalies pasirengimą branduolinei, cheminei ar biologinei atakai iš Vakarų pusės, rašo Independent. Ekstremalių situacijų ministerijos (ESM)organizuotuose renginiuose dalyvaus virš 40 milijonų žmonių, tame tarpe ir 200 tūkstančių gelbėtojų.

„Treniruotės-apmokymų eigoje planuojama parengti praktines radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos priemones darbuotojams ir gyventojams, ištikus ekstremaliai situacijai kritiškai svarbiuose ir potencialiai pavojinguose objektuose, – rašoma ministerijos svetainėje. – Taip pat planuojama pravesti profilaktinius renginius priešgaisrinės apsaugos ir pilietinės gynybos klausimais socialiai svarbiuose objektuose, o taip pat masiniuose žmonių susibūrimo objektuose“.

Be visi to, toliau tęsia britų leidinys, ESM anonsavo požeminių kompleksų Maskvoje statybą, kas turės suteikti apsaugą visiems Rusijos sostinės gyventojams branduolinio užpuolimo atveju.

Tuo metu santykiai tarp Maskvos ir Vakarų toliau genda. Vladimiras Putinas sustabdė susitarimo su JAV galiojimą dėl ginkluotės plutonio utilizavimo. Augančios įtampos fone, „ypač dėl Rusijos elgesio Sirijoje“, RF gynybos Ministerijos TV kanalas paskelbė medžiagą su antrašte: „Šizofrenikai iš Vašingtono galanda prieš Maskvą branduolinį ginklą“.

Kaip pastebi leidinys, Rusija šiuo metu atnaujina savo branduolinį arsenalą, gamina strateginius naujos kartos bombonešius, balistines raketas ir atominius povandeninius laivus. Nežiūrint į dvipusius susitarimus dėl tolimojo poveikio branduolinės ginkluotės mažinimo, Kremlius, kai kuriais duomenimis, ieško būdų padidinti savo branduolinį potencialą, siekdamas aplenkti JAV kovinę galią.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...