infa.lt

Guardian: Nepriklausomybės partijos vadovė įvardino Putiną savo herojumi

21 rugsėjo
01:01 2016
Diane James

Diane James naujoji UK nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderė | Reuters nuotrauka

Naujoji britų nepriklausomybės Partijos (UKIP) lyderė Diane James papasakojo, jog ji, kaip ir anksčiau laiko prezidentą Vladimirą Putiną savo „politinių herojų“ sąraše, rašo The Guardian. Sekmadieniniame politiniame šou BBC eteryje James patvirtino, jog Rusijos prezidentas įeina į trejetuką tų politinių lyderių, kuriais ji žavisi, vienoje eilėje su Vinstonu Čerčiliu ir Margaret Tečer.

Praėjusią savaite Diane James pakeitė Nigelį Farage nepriklausomybės Partijos, pasiekusios, kad Britanijoje būtų įvykdytas referendumas dėl šalies pasitraukimo iš ES, vadovo poste. Jau ir anksčiau ji viešai yra išreiškusi savo susižavėjimą Rusijos prezidento lyderio savybėmis LBC radijo stoties eteryje 2015-aisiais, primena The Guardian.

Tada Džeims, pasisakydama kaip Britanijos parlamento narė nuo nepriklausomybės Partijos, pareiškė, jog žavisi Putinu, todėl, kad jis visada „stoja už savo šalies interesus“. Taip pat ji pavadino Rusijos prezidentą „labai stipriu lyderiu“, ypač pabrėžusi, jog Putinas „visada stato Rusiją į pirmą vietą“, tame tarpe išreikšdamas rūpestį rusakalbiais gyventojais Ukrainoje ir kitose šalyse.

Sekmadieninės BBC laidos metu vedantieji paklausė Džeims ar nepasikeitė jos lyderių trijulės sudėtis dabar, į ką ji atsakė, jog prezidentas Putinas kaip ir anksčiau užima savo vietą jos „politinių herojų tarpe“, rašo The Guardian.

Anksčiau Putino lyderio savybėmis susižavėjimą ne kartą buvo išsakęs kandidatas į JAV prezidentus nuo Respublikonų partijos Donaldas Trampas, kuris netgi pavadino Putiną „geresniu lyderiu, nei Obama“. Šie skandalingi Trampo pareiškimai privertė kai kuriuos respublikonus viešai atsiriboti nuo jo, primena The Guardian.

Tuo pat metu Putinas jau ne kartą savo politika buvo iššaukęs griežtą kritiką iš pasaulio bendruomenės, kuri ne kartą pasmerkė Rusijos lyderį už Krymo aneksiją, įsikišimą Ukrainoje, Bašaro Asado režimo palaikymą Sirijoje, numanomas kiber-atakas prieš kitas vyriausybes ir opozicijos tramdymą“, – pabrėžiama straipsnyje.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 77

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...