infa.lt

Dainius Urbanavičius: Atviras laiškas Lietuvos politikams

12 rugsėjo
01:01 2016
politikai

infa.lt koliažas

Šiandien prieš skrydį pavarčiau priešrinkiminę agitaciją ir supratau kad trokštu parašyti atvirą laišką mūsų politikams. Visiems. atviras laiškas

Mieli politikai,

Visus tuos baseinus, darželius, naujus butus Lazdynuose, padidintas išmokas ir pensijas bei sumažintas šilumos kainas ir amžiną kovą su korupcija susikiškit į vieną vietą. Pirmiausiai todėl, kad ne Seimas stato infrastruktūros objektus konkrečiame vieno miesto rajone. O dar labiau todėl, kad jūs visi jau 25 metus statot, didinat, mažinat ir kovojat ir kuo labiau jūs visą tai darot, tuo blogiau jums sekasi. Tiksliau didesnė dalis gerbūvio augimo vyko ne jūsų pastangų dėka, o nepaisant jų. Dainius Urbanavičius

Noriu jums ir visiems rinkėjams paaiškinti vieną dalyką. Tokia šalis kaip, pavyzdžiui vienas iš aukščiausio pragyvenimo etalonų, Danija, tapo tokia ne todėl kad ten ėmė ir stebuklingai pastatė daug darželių, baseinų, naujų butų ir nutiesė daug gražių kelių. Ne, tikrai ne todėl. O todėl kad Danijoj buvo galingai investuojama į žmogiškąjį kapitalą. Kai šalyje gyvena išsilavinę ir protingi žmonės, darželiai, keliai, gražūs namai ir kiti dalykai atsiranda savaime, be jokių ypatingų pažadų ir makaronų kabinimo rinkėjams.

Manrods jau buvo pakankamai laiko suprasti, kad kapitalizmas ir Vakarai tai ne milijonas banke ir naujausias limuzinas didelio namo kieme. Tai kritinis mąstymas, gebėjimas skirti faktą nuo nuomonės, mokymasis visą gyvenimą ir pastovi konkurencija kurioje iškyla tik geriausi, o ne tie, kas priklauso savai genčiai ar draugų ratui. Tarkim mes galim sakyti, kad mums viskas tinka taip kaip yra dabar, bet pamirštame, kad šiuo metu sprendžiasi ateitis tų vaikų, kurie tuoj eis į mokyklą ir pradės formuotis kaip asmenybės ir būsimi profesionalai. Su tokia klaikia švietimo sistema mes juos pasmerkiam dirbti čikenfaktoriuose arba būti be gailesčio nušluotais milijonų vaikų iš Azijos, kurie iš kailio neriasi konkuruodami ir dirbdami visiškai kitame lygyje.

Nustokit kalbėti apie pašalpas ir meluoti apie galimybes padidinti pensijas. Ekonomikos struktūra yra tokia, kad ir esamom pensijom išmokėti turim pastoviai skolintis ir didinti biudžeto skylę ir reikalai tik blogėja, nenustebkit jei už kelių metų paskui Coca Cola išvažiuos Barclays ir Western Union. Kuo jūs daugiau kalbat apie kovą su emigraciją, tuo daugiau kyla noras išvažiuoti net man, pribaigtam patriotui ir entuziastui, manančiam, jog viską dar galim pakeisti.

Nustokit taukšti apie mažus dalykus, mums tų makaronų užtenka, prisiklausėm. Pradekit diskusiją apie tai, ko mums reikia, kad taptume geresne visuomene. Ką mes turime daryti, kad mūsų vaikai galėtų lygiavertiškai dalyvauti ateities globalioje darbo ir idėjų rinkoje. Kaip mes užtikrinsime tos geresnės visuomenės saugumą, kaip karinį, taip ir ekonominį, socialinį ir psichologinį. Pradėkim diskusiją, koks turi būt Lietuvos konkurencinis pranašumas, kur mūsų diferenciacijos taškai toje pasaulio ekonomikoje, kuri bus po 10, 15, 20 metų. Tai, kad mes maža šalis, nėra pasiteisinimas – tai ir pranašumas ir realybė, kurioje kai kuriose srityse turim stengtis dar labiau.

Pradėkime planuoti didelius dalykus, nes siekiant aukštai, maži dalykai atsiras savaime. O tuos visus savo baseinus, darželius, naujus butus Lazdynuose, padidintas išmokas ir pensijas bei sumažintas šilumos kainas ir amžiną kovą su korupcija susikiškit į vieną vietą.

šaltinis: Facebook (Dainius Urbanavičius)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 992

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...