infa.lt

Oro desanto operacija Rukloje, rotaciją Lietuvoje pradės nauja JAV karių pamaina

10 rugsėjo
08:46 2016

oro desantas

Rugsėjo 13 d. oro desanto operacija „Bayonet Strike“ („Durtuvo kirtis“) Rukloje, naują rotaciją Lietuvoje pradės Jungtinių Amerikos Valstijų kariai iš 173-osios oro desanto brigados (173rd Airborne Brigade). Jie pakeis šiuo metu Lietuvoje esančius JAV 2-ojo kavalerijos pulko karius ir liks treniruotis ir bendrai vykdyti pratybas su Lietuvos kariais iki kitų metų vasario mėnesio.

Oro desanto operacija antradienį vyks Gaižiūnų poligone Rukloje. Ją JAV kariai iš 2-503D desantininkų „Able“ kuopos atliks kartu su Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų bataliono 2-osios ir žvalgų kuopų kariais. Vykdydami operaciją JAV parašiutininkai atliks šuolį Gaižiūnų poligone, kuriame, susijungę su objekto apsaugą atliekančiomis dragūnų bataliono pajėgomis, įsitvirtins gynybai ir vykdys gynybines operacijas prieš objektą puolančias pajėgas.

Tokio pobūdžio 173-ios oro desanto brigados karių operacijos rugsėjį vyks Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje.

JAV 173-ios oro desanto brigados kariai, pakeitę savo kolegas, toliau vykdys NATO įsipareigojimus sustiprinti rytinio NATO flango gynybinę galią, vykdys bendrą karinį rengimą ir gers tarpusavio gebėjimą vykdyti bendras karines operacijas.

173-oji oro desanto brigada yra dislokuota Italijoje Vičensa mieste. Šis padalinys specializuojasi greito perdislokavimo operacijose, gali vykdyti įvairias karines operacijas, desantuotis į numatytą operacijos regioną.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojasi nuo 2014 metų pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos Rytinėje aljanso dalyje „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atlantic Resolve“).  Tuo JAV  demonstruoja savo kolektyvinės gynybos įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Šių metų rugpjūčio pabaigoje JAV ir Baltijos valstybės patvirtino bendrą deklaraciją dėl bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje gilinimo, kuria siekiama stiprinti saugumą ir stabilumą regione įgyvendinant NATO kolektyvinę gynybos įsipareigojimus ir NATO viršūnių susitikimuose Vesle ir Varšuvoje priimtus sprendimus.

kam.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....