infa.lt

Mįslingas rusų sukurtas įtaisas „Nooskopas“, kurio kodas – gyvenimo harmonizacija

06 rugsėjo
01:01 2016

BBC

Anton Eduardovič Vaino

Mįslingojo „Nooskopo” išradėjų tarpe yra ir Anton Eduardovič Vaino. Tuo pat vardu vadinasi ir naujasis Rusijos prezidento V. Putino administracijos vadovas. | nuotrauka: РИА Новости

Rusakalbis internetas pastarąsias keletą dienų aptaria mįslingą įtaisą pavadintą „nooskopu“, skirtą noosferos skanavimui, ir tikėtina, susijusį su naujojo Rusijos prezidento administracijos vadovo, Antono Vaino vardu. noosfera

2012 metais, žurnale „Ekonomikos ir teisės klausimai“ A.E. Vaino vardu (kas pilnai sutampa su Kremliaus valdininko inicialais) buvo publikuotas straipsnis, kuriame pasakojama apie prietaisą, skirtą „kolektyvinės žmonijos sąmonės studijavimui“, „registravimui, tame tarpe ir to, kas nematoma“, ir panašiai.

BBC tarnyba aptikusi šį mokslinį straipsnį, susisiekė su vienu išradimo autorių ir pabandė atsekti įtaiso atsiradimo istoriją.

Koordinačių sistemos sankryža

Pradžioje būtina patikslinti: iš teisės požiūrio taško, nustatyti autorystę ne taip jau ir lengva, vien inicialų sutapimo ir eilės šalutinių liudijimų nepakanka.

Todėl šiame pasakojime kalba eis ne apie Rusijos prezidento administracijos vadovą Antoną Vaino, o apie tyrinėtoją vardu A. E. Vaino.

2011-ųjų rudenį, žurnale „Ekonominės strategijos“ buvo paskelbtas straipsnis pavadinimu „Rinkos kodas“. Šiame straipsnyje ypač įdomi autorių sudėtis:

  • Vaino Anton Eduardovič – RSUH bendratyrėjas.
  • Kobiakov Anton Anatoljevič – ekonomikos mokslų daktaras, biologijos mokslų kandidatas, Rusijos Federacijos prezidento valdybos užsienio politikos klausimais viršininko pavaduotojas.
  • Sarajev Viktor Nikiforovič – technikos mokslų kandidatas, Rusijos Federacijos premijos, mokslo ir technikos srityje laureatas, „GLOVERS“ kompanijos prezidentas.

IŠ Ufos kilęs Anton Kobiakov iš tiesų tuo metu dirbo prezidento administracijoje minimose pareigose. Anton Eduardovič Vaino darbavosi Rusijos premjero Vladimiro Putino protokolo vadovu. Viktor Sarajev, kai kuriais duomenimis, buvo direktoriaus pavaduotoju ekonominių strategijų Institute PAH, kuris ir po šiai dienai išleidžia žurnalą „Ekonominės strategijos“.

Straipsnyje buvo daugybė sudėtingų minčių, kaip pavyzdžiui: „Rinkos kodas – tai sudėtinė gyvenimo kodo dalis, koordinačių sistemos „erdvė-laikas-gyvybė“ – sankryža. Apie prietaisą „nooskopas“ straipsnyje užsiminta nebuvo.

Tačiau jau antrojoje tyrimo dalyje, publikuotoje tų pačių metų gruodį, galima atrasti sekančią frazę: „NOOSKOPAS – gyvybės perėjimo iš erdvės į laiką materializacijos momento kodas. Veikimo kodas – gyvybės harmonizacija. Transakcija – taškas laiko-gyvybės-erdvėje, kuriame vyksta materializacija“.

Trečioje, baigiamojoje straipsnio dalyje pateikiama prognozė: „Artimiausioje ateityje, laiko dizaineriai nustatinės kursą atitinkamai protokolui – kapitalizacijos taisyklėms, kurias sukurs elitas (superklasė), – orientuodamiesi pagal NOOSKOPĄ“.

„Bonapartas neįsivaizdavo tokių žaidimo lygių”

Kad geriau suprastume protokolą, atitinkamai kuriam laiko dizaineriai konstruos kursą artimiausioje ateityje, BBC susisiekė su vienu minimo straipsnio autorių, Viktoru Sarajevu, esančiu vyriausybinės premijos laureatu mokslo ir technikos srityje 2006 metais.

Savo atsakomąjį laišką mokslininkas pradėjo nuo žodžių: „Niutonas sugalvojo teleskopą, Levenhukas sugalvojo mikroskopą, mes sukūrėme NOOSKOPĄ – Daiktų Interneto įrenginį, bazinį pagrindą renkant BIGDATA“ (išsaugota originalo stilistika – lietuviškai – META duomenys).

Prašymą patikslinti, ar minimas išrastas „įrenginys“ yra prietaisas turintis fizinį apvalkalą, ar tai tik kažkoks paaiškinamas modelis ar programa, Viktoras Sarajevas paliko neatsakytą. Vietoje to jis pasiūlė BBC susipažinti su knyga „Pergalės atvaizdas“, kurios autoriai yra tie patys – Anton Vaino, Anton Kobiakov bei pats Viktoras Sarajevas, ir pradėti šį susipažinimą nuo 105 puslapio.

Nurodytame puslapyje atskleidžiama Kutuzovo karo vykdymo taktikos prieš Napoleoną prie Borodino, reikšmė: „Napoleonas manė, jog žaidimui vadovauja būtent jis, tačiau visas gigantiškas Napoleono žaidimas buvo tik Kutuzovo žaidimo fragmentu, ir Napoleonas, pats to neįtardamas, vaidino savo partiją griežtai Kutuzovo pjesės rėmuose. Naivus Bonapartas net neįsivaizdavo egzistuojant tokių žaidimo lygmenų“.

Globalus neapibrėžtumas

Be plačių istorinių iliustracijų, knygoje yra „NOOSKOPO kelių žemėlapis“, o taip pat pasakojama, kad šis prietaisas, skirtas gauti ir registruoti pokyčius biosferoje ir žmonijos veikloje, buvo išrastas kompanijoje „GLOVERS“ (Viktoras Sarajevas yra jos prezidentas) 2011 metais.

Trys bendraautoriai susitiko dar 2011 metais žurnalo „Ekonomikos mokslai“ puslapiuose rugpjūčio mėnesio numeryje (straipsnis „Globalus neapibrėžtumas“), siekdami suformuluoti sekančią mokslinę hipotezę: „Rinkos valdymas nustatomas protokolu, diktuojančiu optimalų santykį vieningoje visumoje – laiko-gyvybės-erdvėje – ir nustatančiu žaidimo taisykles ir rinkos dėsnius“.

Galų gale, žurnale „Ekonomikos ir teisės klausimai“ (№4), 2012 metais buvo publikuotas jau minėtas aukščiau A.E. Vaino RSUH bendratyrėjo straipsnis. Vietomis jis pažodžiui sutampa su kai kuriomis pastraipomis iš knygos „Pergalės atvaizdas“, o taip pat su straipsniu „Globalus neapibrėžtumas“.

Nustatyti individualų kiekvieno bendraautoriaus indėlį į šiuos kolektyvinius tyrimus gali būti sudėtinga. Viktoras Sarajevas į atitinkamą BBC prašymą atsakymo nedavė. Tačiau MVU biologinio fakulteto tinklapyje aprašytas Viktoro Sarajevo anonsas 2015 metų gegužės 25 dienai.

Šiame anonse rašoma apie konkretaus tyrinėtojo A.E. Vaino indėlį: „Mūsų požiūrio pagrindas remiasi A. E. Vaino idėja apie tai, jog laiko ir erdvės santykio vertinimas vieningoje visumoje yra gyvybės ir energijos vartojimo vertinimo matas. (Originalas: „В основе нашего подхода лежит идея А.Э. Вайно о том, что оценка соотношения в едином целом пространства и времени является мерой оценки жизни и потребления энергии“). […] Gyvybės arealo erdvės-laiko pakitimų vertinimui yra sukurtas NOOSKOPAS – prietaisas skanuojantis noosferą“.

Postscriptum. Kalnakasybos pramonė

Rusijos valstybinės bibliotekos tinklapyje saugomas Antono Eduardovičiaus Vaino, 2013 metų kandidatinės disertacijos referatas.

Disertacijos tema neturi nieko bendro su nooskopu – „Organizacinis-ekonominis kalnų pramonės gamybos inovatyvumo plėtros mechanizmas”. Darbas atliktas vis tame pačiame ekonominių strategijų institute, o taip pat Maskvos valstybiniame kalnų universitete. Pagrindinė organizacija – Kuzbaso technikos universitetas Kemerove.

Mokslinis A.E. Vaino vadovas – vis tas pats ekonominių mokslų daktaras Anton Anatoljevič Kobiakov. Kremliaus tinklapyje pranešama, jog Anton Kobiakov, šiuo metu dirbantis prezidento patarėju, 2001 metais baigė Maskvos valstybinį kalnų universitetą. 1999-2003 metais Kobiakovas užėmė Kemerovo srities gubernatoriaus pavaduotojo pareigas.

Disertacijos biografijoje – nuorodos į tuos pačius Vaino, Kobiakovo ir Sarajevo mokslinius darbus.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 187

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...