infa.lt

Andrius Kubilius demaskuoja socialdemokratų „nesėkmes” viešuosiuose pirkimuose

31 rugpjūčio
20:46 2016

Auksinės šakutes“ ir „auksiniai tualetai“ – menkniekis palyginti su „auksiniais reagentais“?

Andrius Kubilius

Andrius Kubilius | Facrbook nuotrauka

„Auksinių šakučių“ krašto apsaugos sistemoje istorija įgauna pagreitį ir apauga vis naujomis detalėmis. Ministras Juozas Olekas, kurio vadovavimo ministerijai laikais ir buvo sudarytos šakučių pirkimo sutartys, bando vaizduoti didvyrį, kad jis tariamai pats ėmėsi tirti šią istoriją ir tokiu būdu bando nukreipti dėmesį nuo to fakto, kad jam pačiam vadovaujant ministerijai sutartis ir buvo sudaryta.

Kad tokios „auksinių šakučių“ istorijos suduoda labai didelį smūgį visai krašto apsaugos sistemai – yra akivaizdu. Tačiau, akivaizdu ir tai, kad ši istorija atskleidžia ir platesnio mąsto problemas, kurių negalime nematyti, ir kurios vienaip ar kitaip yra susijusios su socialdemokratais bei viešaisiais pirkimais.

Ministrui rengiame interpeliaciją, nes šioje istorijoje atsiskleidžia vis daugiau įvairių sąsajų, susijusiu ne tik su „auksinėmis šakutėmis”, o tai kelia ir vis daugiau klausimų, į kuriuos gauti atsakymus galime tik interpeliacijos keliu.

„Auksinės šakutes” krašto apsaugos sistemai pardavė per šias dienas spėjusi išgarsėti UAB „Nota Bene“ kompanija. Jos akcininkais yra Valius Fatėnas, Kęstutis Lesevičius, Paulius Miežys, Vidmantas Šelnys ir Andrius Jazgevičius. Įmonės vadovas A. Jazgevičius.

Ši įmonė jau 2002 metais yra pagarsėjusi „auksinių tualetų“ istorijoje, kai sugebėjo kariuomenei parduoti keturis mobilius tualetus su dušais už beveik du milijonus litus.

Kaip rodo Viešųjų pirkimų tarnybos skelbiami duomenys, šiai kompanijai ypač sekasi tuo metu, kai į valdžią ateina socialdemokratai. Pavyzdžiui, 2008-2012 metais (ministrė Rasa Juknevičienė) ši kompanija yra laimėjusi viešųjų pirkimų už 1 mln. 200 tūkst. eurų sumą, tuo tarpu 2012-2016 metais (ministras Juozas Olekas) – už daugiau nei 20 mln. eurų (žr. grafiką).

Žiniasklaida skelbia ir apie neskaidrius už 1,5 mln. eurų šiais metais iš tos pačios UAB „Nota Bene“ pirktus karinius kastuvėlius: http://vz.lt/…/vpt-kariuomenes-uz-15-mln-eur-pirkti-kastuve…

Primenama ir apie šios kompanijos 2013 metais kalėjimams tiektą specialią mobiliuosius ryšius turėjusią blokuoti įrangą, kuri neveikė: „Rangovui įdiegti ryšio blokavimo įrangą įkalinimo įstaigose nepasisekė” (15min)

Reikia pastebėti, kad pagal VPT skelbiamus duomenis UAB „Nota Bene“ viso yra laimėjusi viešųjų pirkimų už beveik 42 mln. eurų, iš jų beveik 32 mln. eurų (76%) yra Krašto apsaugos sistemos viešieji pirkimai.

Bet VPT duomenys atskleidžia, kad tiems patiems akcininkams prie socialdemokratų labiausiai yra pasisekę ne kariuomenės ar kalėjimų reikaluose, bet socialdemokratų kuruojamoje medicinos srityje ir čia sėkmė gerokai viršija tai, ką jiems pavyko pasiekti su „auksinėmis šakutėmis“ ir „auksiniais tualetais“.

Pasirodo iš esmės tie patys akcininkai (V.Fatėnas, K.Lesevičius, P.Miežys, V.Šelnys) tuo pačiu adresu, kaip ir UAB „Nota Bene“ yra įsteigę ir kitą įmonę UAB „Labochema LT“. Šiai įmonei pagal VPT duomenis 2014 metų lapkričio mėnesį pavyko laimėti milžiniškos apimties Nacionalinio vėžio instituto vykdytų viešųjų pirkimų preliminariąją sutartį dėl laboratorinių reagentų ir priemonių pirkimo už fantastišką, didesnę nei 1.5 mlrd. litų sumą. Pagal VPT skelbiamus duomenis – tai po LNG terminalo laivo pirkimo/nuomos sutarties yra antra pagal apimtį Lietuvos viešųjų pirkimų istorijoje sudaryta sutartis. Neturime duomenų, kaip ir kokiu būdu ši sutartis yra realizuojama, tačiau verta prisiminti, kad Nacionalinis vėžio institutas dideliu politiniu spaudimu buvo įkurtas tik tų pačių 2014 metų balandžio mėnesį, o lapkritį jau paskelbė viešąjį pirkimą didesnei nei 3 mlrd. 800 mln. litų sumai, kurio beveik pusę laimėjo UAB „Labochema LT“.

Toks „auksinių reagentų“ pirkimas ir jo metodas turėtų stebinti netgi labiau nei „auksinių šakučių“ pirkimas, bet prie socialdemokratų jau niekas nebestebina…

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 708

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...