infa.lt

Bloomberg: „Kinijos siurblys“ grasina Rusijos saugumui

27 rugpjūčio
12:45 2016

bloomberg.com

paveikslėlis

nuotrauka: REUTERS/Jonathan Ernst

„Tuo metu, kai Vakarai vertina Rusiją kaip kiber-plėšrūnę, hakeriai į Rytų vis dažniau į ją žiūri kaip į grobį“, – rašo Bloomberg.

„Kasperskio Laboratorijos“ specialistai pastebi, jog kinų hakerių įsilaužimų skaičius į rusų kompanijas, dirbančias įvairiose pramonės sferose – tame tarpe ir gynybinėje, aviacijos ir branduolinėje, – jau padidėjo beveik tris kartus, lyginant su praėjusiais metais. Per visus 2015 metus buvo užregistruota viso 72 atvejai, tuomet, kai per praėjusius septynis 2016 metų mėnesius jų skaičius jau pasiekė 194.

Be to, hakerių atakos vykdomos „nežiūrint į oficialius pareiškimus apie draugystę tarp Rusijos ir Kinijos ir sutartis dėl kiber-saugumo, bendradarbiavimo ir nepuolimo“, – pabrėžia vyriausiasis „Kasperskio Laboratorijos“ specialistas saugumo srityje Aleksandr Gostev. kiberataka

Jis papildo, jog hakerių atakų skaičius prieš Rusiją išaugo po to, kai praėjusių metų rugsėjį Kinijos lyderis Xi Jinpingas pasirašė su JAV prezidentu Baraku Obama susitarimą, kuriame pusės pasižadėjo nevykdyti viena prieš kitą kiber-špionažo. Specialistai pabrėžia, jog kinų hakerių, susijusių su vyriausybe vykdomų kiber-atakų skaičius prieš JAV kompanijas, per pastaruosius metus pastebimai sumažėjo.

Maskva ir Pekinas pasirašė analogišką susitarimą praėjusių metų gegužę. Beje, Kinija „ne visada veržiasi pilnai prisilaikyti susitarimo sąlygų“, mano kiber-saugumo ekspertas Oleg Demidov. Ypač tai pastebima kalbant apie susitarimus, kurie tuo ar kitu būdu paliečia strateginius ir karinius Kinijos interesus, rašo Bloomberg.

Pasak „Kasperskio Laboratorijos“ informacijos, pastaruoju metu kinų hakeriai vykdė atakas praktiškai prieš visas Rusijos gynybos pramonės organizacijas. Tuo pačiu jie gavo prieigą prie duomenų. „Jie dirba siurblio principu, pompuodami viską be atrankos. Vėliau kažkas analizuoja pavogtą informaciją. Gali būti, jog šio duomenų masyvo apdorojimui reikalingi šimtai žmonių“, – pastebi Gostev’as.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 99

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....