infa.lt

Giulietto Chiesa: Po Miloševičiaus išteisinimo reikėtų teisti Vakarų lyderius

18 rugpjūčio
01:01 2016
Biustas Slobodanui Miloševičiui

AFP nuotrauka

Hagos tribunolas išteisino buvusį Jugoslavijos prezidentą Slobodaną Miloševičių, anksčiau pripažintą kaltu dėl genocido Srebrenicoje. Tai įvyko dar 2016 kovo 24, tačiau nė vienas Vakarų leidinys apie tai neužsiminė, pastebi buvęs Europos parlamento deputatas ir žurnalistas Giulietto Chiesa, savo  komentare Globalist Syndication tinklapyje.

Chiesa pabrėžia, jog jokių oficialių pareiškimų nebuvo. O pats išteisinimas buvo įterptas į verdikto kito kaltinamojo (Radovano Karadžičiaus) atžvilgiu, tekstą – Hagos tribunolas nusprendė kad Miloševičiaus kaltės įrodymai nepakankami. „Kaip bebūtų, Miloševičius praleido kalėjime penkerius metus. Jį masiškai įžeidinėjo visos Vakarų MIP <…>, vadindamos „Balkanų mėsininku“ ir net lygindamos su Hitleriu. O po to jis mirė kalėjime“, – praneša žurnalistas.

Masinių informacijos priemonių tylėjimą apie Hagos tribunolo sprendimą Chiesa laiko pakankamai keistu. „Juk visi supranta, kad kalba eina apie naujieną padarysiančią sprogusios bombos efektą. Po šio sprendimo visiems Vakarų lyderiams derėtų, mažiausiai, prašyti atleidimo, o galbūt ir patiems sėsti į kaltinamųjų suolą tame pačiame tribunole“, – rašo žurnalistas.

Tuo pačiu jis pažymi, kad teisėjas, pirmininkavęs Karadžičiaus bylos proceso metu, buvo vienas iš prisiekusiųjų byloje prieš Slobodaną Miloševičių. Ir jis tiesiog negalėjo nežinoti tų aplinkybių, kurios šiandien suteikė galimybę išteisinti buvusios Jugoslavijos lyderį. Chiesa primena, jog šis teisėjas – Pietų Korėjos pilietis. „O dabar užduokite sau klausimą: kas jam ir jo kolegoms moka atlyginimą? – Ragina žurnalistas, pridėdamas: – dabar mes, galų gale žinome, kad šis tribunolas sambūris nesąžiningų, jei nepasakytume blogiau, žmonių, kurie dirbo ir toliau dirba imperijos, o ne tiesos ir teisingumo labui“.

Chiesa pabrėžia, jog Vakarai sugriovė Jugoslaviją, nužudė Miloševičių ir apkaltino jį nusikaltimais, kurių tas nepadarė. „Gėda, – tvirtina žurnalistas. – Vakarai skęsta tame purve, kurį patys ir sukūrė“.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 583

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....