infa.lt

Algimantas Rusteika: Nešvarios politikos koldūnai

08 rugpjūčio
14:21 2016

Užkalnio koldūnai

Jei derinukas leidžia pelnyti tritaškį – kartoji ir kartoji. Dabar dėl P.Gražulio ir J.Miliaus – ir vėl “Lietuvą drebinantis skandalas”. Ir vėl ikiteisminio tyrimo duomenys, kurie pagal įstatymą yra paslaptis, ištriūbijami per visas žinias ir portalus. Šaltinis – informacija iš teisėsaugos pareigūnų, kurių pavardžių, kaip visada, nenurodoma.

Teisėsauga kreipiasi dėl tyrimo ne į įgaliotą valstybinę instituciją, o į kitą, neįgaliotą higienos laboratoriją. Vadovaujamą išsigandusio socdemo,  kuris jau buvo gerai papurtytas dėl kyšio ėmimo, suimtas ir 10 dienų šaltai patupėjo kur reikia. O po to staiga teisėsaugos prašymu netikėtai buvo paleistas. Ir nuo bylos kažkaip išsisuko. Tai dabar šaunuolis socdemas ir suranda tas bakterijas. Pabandytų nerasti. Užkalnio koldūnai

Bakterijos labai baisios. Salmonelių pilni visų paukštynų kiaušiniai ir žalios vištienos produktai. Todėl higienistai pataria kiaušinius ir vištieną nuplauti ir žalių jų neėsti. Salmonelės žūna verdant tuos nelemtus koldūnus tuojau pat. Ir jų niekas žalių juk ir nevalgo. Ir niekas nei kiaušinių, nei broilerių file iš prekybos neišiminėja.

Listerijos – dar baisesnės. Jų buvimo produktuose nedraudžia ir kiekio nereguliuoja net dėl sveikuoliškumo išprotėjusios Europos Sąjungos reglamentai. Žūna verdant žalią produktą per sekundę. Bet labai baisu. Nors pavojus daug kartų mažesnis nei kramtyti nagus ar nenusiplauti rankų parėjus namo. Gražulio

E.Coli bakterijos sudaro dalį normalios žarnyno mikrofloros, be kurios aplamai negalėtume gyventi. Kai tos mikrofloros trūksta ar antibiotikais išnaikiname, perkame vaistinėse už didelius pinigus ir patys saujomis kapsules ryjam. Žarnyno lazdelės aplamai rodo tik bendrą higienos foną ir yra švaros indikatorius. Algimantas Rusteika

Iš begalės rūšių E.Coli bakterijų ligą sukelia tik dvi padermės. Apsisaugoti nuo jų nereikėtų produktų net virti, pakanka 71 laipsnių temperatūros. O ir tų bakterijų niekas tirtuose produktuose nenustatė. Bet vis tiek labai baisu. Nes ims kas nors ir paduos šeimai pietums šaldytų koldūnų su spirgučiais. Mes, lietuviai, juk tokie išbadėję, kad žalius kaip šunys ryjam.

Rašant šį tekstą valstybės įgaliota institucija jokių produktų tyrimų dar neturi. Net nežino, kuriuose produktuose tie užterštumai, net leistini, rasti. Bet vis tiek nusiuntė tikrintojus. Juk prasidėjo kampanija, o jei nepataikysi į koją su visais, tai kas tada bus? Tiems, kurie nepajunta, iš kurios pusės permainų vėjai pučia, karjeros galimybės nulinės. Pačiam reikia susiprasti.

Ir įmonėje randama baisių pažeidimų! Kondensatas ant lubų, jei kas nežino – tai aprasojimas, kaip vonioje ant veidrodžio kampo. Kelios ne taip atspausdintos ar neryškios etiketės. Keli neišplauti indai, nors jie gal ir buvo padėti plovimui ir nenaudojami. Ne vietoje padėta žaliava. Na, baisu, baisu, ponai. Išsiplaus tuos dubenis, nuvalys rasą nuo lubų ir gaus leidimą dirbti toliau. Bet darbas jau bus padarytas ir atsiskaityta. Pažeidimų buvo!

Ir pirmyn, siaubo filmai – į visus ekranus! Per infoTV ištisą parą sukasi  įrašiukas. Susisielojęs dėl mūsų sveikatos skaitovės veidas išsigandusiom akim. Naujienų iš karo veiksmų zonos tonu tekstukas apie tai, kad tuoj tuos lietuvius ištiks sepsis ir skausminga mirtis. Panoramos, TV3 naujienų tarnybos merginos irgi paplušėjo kaip reikiant. Ką ir reikėjo įrodyti.

Susirūpinusiems piliečiams valstybės įgaliota institucija pataria grąžinti pardavėjams koldūnus, kurių kenksmingumo niekas dar neįrodė, bet kurių kokybe SUABEJOTA. Nors pati gali parašyti nurodymą, kad produktai pavojingi ir juos grąžinti ir priimti privaloma. Bet neparašė, nes tam neturi jokių pagrįstų argumentų. Bet vis tiek pataria grąžinti ir maloniai paaiškina, kad priimti neprivalo, tačiau galima pabandyti susitarti.

O tuo tarpu prekybos tinkliukai, pajutę, iš kur bezdalai pučia, jau išmeta įmonės produktus iš prekybos. Nors kitų gamintojų analogiškus produktus palieka. Jiems audringai plojant, aišku. Ir duodu kepurę pridirbti, kad jei kas patikrintų kitų koldūnus, rastų tą patį. Nes ir žaliavos, ir technologijos tokios pačios. Bet nepatikrins.

Ir įmonė, kur dirba per šimtą žmonių, o su šeimų nariais išlaikanti keliskart daugiau, pasmerkta. Bankrotas. Eikit po velnių į visas keturias puses. Gausit pašalpų ir būsit laimingi. Nes kokiam nors Ponui (ar Poniai) Iš Paryžiaus ant kovotojo diržo prireikė deputatinio skalpo. Arba kam nors panižo pusvelčiui nusipirkti modernų, bankrutavusį verslą. Arba ir taip, ir kitaip.

Na, gal tą skalpą ir verta nurėžti. Bet išmokit vienąkart dirbti. Norit pagauti sukčių už rankos – tai ir pagaukit. Ir negriaukit nekaltų žmonių gyvenimų. Ir nelaikykit mūsų kvailiais. Mes tuos jūsų pigius triukus su jūros kiaulytėmis seniai mintinai žinom.

Tikslas nepateisina priemonių. Nešvariomis priemonėmis ir trigubais standartais gero tikslo negali būti siekiama ir pasiekiama. Nešvarios priemonės visada, visais be išimčių atvejais nurodo nešvarų tikslą. Tik jokia laboratorija politinės higienos tyrimų neatlieka. Tas bakterijas reikia nustatyti ir nukenksminti patiems.

algimantasrusteika.wordpress.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 370

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...