infa.lt

Pirmieji savaeigių haubicų šūviai Lietuvoje, pratybų „Ugninis griausmas 2016“ metu

29 liepos
23:58 2016

savaeigė haubica PzH 2000

Rugpjūčio 2 d. brg. gen. Povilo Plechavičiaus poligone (Klaipėdos r.) bus atliekami pirmieji Lietuvos kariuomenės įsigytų savaeigių haubicų PzH 2000 šūviai Lietuvos teritorijoje. Pratybų „Ugninis griausmas“ metu, kurios vyks rugpjūčio 1 – 12 dienomis atvykę per 1 tūkst. karių vykdys netiesioginės ugnies užduotis trijuose poligonuose: Gen. Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.), Brg. gen. Povilo Plechavičiaus poligone Kairuose (Klaipėdos r.) ir Gaižiūnų poligone (Jonavos raj.).

Pratybose dalyvaus apie 1, 1 tūkst. karių iš penkių NATO valstybių (Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Portugalijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų) ir minosvaidininkai iš Ukrainos. Latvijos, Vokietijos ir Ukrainos kariai šiose Lietuvoje ketvirtus metus organizuojamose pratybose dalyvaus pirmą kartą.

Pratybų organizavimą ir realų aprūpinimą užtikrins Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų ir Logistikos valdybos vienetų kariai, palydą ir apsaugą viešuosiuose keliuose – Karo policijos ekipažai. Paramą iš oro teiks Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų lengvieji atakos lėktuvai L-39 ZA.

Pratybose šaudymus atliks jau šiuo metu rotacinėse pajėgose atvykę kariai su technika iš Vokietijos ir Portugalijos artilerijos padalinių, liepos pabaigoje pratyboms atvyko JAV ir Latvijos karinė technika, rugpjūčio 1 d. prisijungs ir ukrainiečiai.

Rugpjūčio 1 d. Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) vyks netiesioginės ugnies paramos vienetų pratybų „Ugninis griausmas 2016″ (angl. Flaming Thunder) atidarymas.

Rugpjūčio 2 d. kovinį šaudymą į Baltijos jūroje paruoštus taikinius vykdys kariai iš Lietuvos ir Vokietijos, naudodami savaeiges 155 mm haubicas PzH 2000, artileristai iš Lietuvos kartu su Portugalijos kariais naudos 105 mm haubicas M50 ir L118 , JAV kariai šaudys iš savaeigių 155 mm haubicų „Paladin“ (M109A6). Taikiniams stebėti ir pataikymams fiksuoti bus naudojamas artilerijos radaras AN/TPQ-36, o taikinių rajono jūroje apsaugą vykdys Lietuvos kariuomenės Karinių jūros pajėgų laivai.

Informuojame gyventojus, kad rugpjūčio 3 d. maršrute Klaipėda – Pabradė, važiuos šaudymus Kairiuose atlikus artilerijos padalinių technikos kolona prisijungti prie kitų pratybų dalyvių Pabradėje, kur pratybos vyks iki rugpjūčio 12 d. Žygio metu link Pabradės pratybų dalyvių technikos kolona sustos Raseiniuose ir Elektrėnuose. Pabendrauti su kariais ir apžiūrėti karinę techniką bei ginkluotę bus galima:

• Raseiniuose nuo 11.00 iki 13.00 val. prie Rasinių meno mokyklos (Vytauto Didžiojo g. 15);

• Elektrėnuose nuo 14.00 iki 16.00 val. prie Elektrėnų ledo rūmų (Draugystės g. 20).

kam.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 304

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....