infa.lt

Daily Mail: Informatorė Stepanova pasiskundė neteisingu TOK sprendimu

27 liepos
01:02 2016

dailymail.co.uk

Julija Stepanova

Julija Stepanova | nuotrauka: REUTERS/Michael Kooren

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) informatorė, bėgikė Julija Stepanova, pateikusi duomenis apie Rusijos sportininkų dopingo naudojimo faktus, sukritikavo Tarptautinį olimpinį komitetą už tai, kad pastarasis nušalino ją pačią nuo Olimpinių žaidynių Rio de Žaneire, praneša Daily Mail žurnalistai Martha Kelner ir Jonathan Mcevoy. Minimas sprendimas buvo padiktuotas tuo, jog pati Stepanova buvo pripažinta vartojusi dopingą.

Šis sprendimas neteisingas, kadangi pagrįstas neteisingais ir neracionaliais pareiškimais“, – pastebėjo Stepanova. Pasak sportininkės, TOK sprendimas, „atstums“ būsimus galimus informatorius galinčius paviešinti kompromituojančius duomenis. Daily Mail autoriai teigia, jog daugelis TOK narių tikėjosi organizacijos prezidento Thomas Bach’o sprendimo, kuriuo bus pilnai uždraustas rusų rinktinės dalyvavimas žaidynėse Rio de Žaneire, tačiau Bach’as leido nacionalinėms federacijoms spręsti, kam iš sportininkų bus leista dalyvauti varžybose.

Savo ruožtu, buvęs britų olimpinės asociacijos vadovas lordas Moynihan’as paragino pasaulinę antidopingo agentūrą rengti plataus masto reformas, apkaltinęs organizaciją sudarant „blogą reputaciją“ Olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire.

WADA nesusitvarkė su užduotimi aptinkant dopingą pas sportininkus“, – pareiškė Moynihan’as. Pasak jo, rusų informatoriai – Stepanova ir jos vyras Vitalijus – nuo 2010 metų išsiuntė į asociaciją apie 200 laiškų, tačiau pastaroji niekaip į juos nesureagavo.

Šiuo metu Moynihan’as bando prastumti Britanijos parlamente įstatymą dėl baudžiamosios atsakomybės už dopingą. „Bjauriausia sporte – tai atimti iš savo kolegų varžybas, sėkmę ar karjerą. Būtina baudžiamoji atsakomybė piktavaliams nacionaliniame lygmenyje“, – pabrėžė valdininkas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Sigita    -  2016-07-28, 15:37

    Apgailėtini, apgailėtini vargšai Stepanovai, kad ir gavę vakarietiškų trupinukų už niekšybę.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...