infa.lt

10 nušautų, 16 sužeistų: šiąnakt Miuncheną sušaudė 18-metis pabėgėlis iš Irano

23 liepos
10:28 2016
po šaudynių MIunchene

nuotrauka: Reuters

10 nušautų, 16 sužeistų: šiąnakt Miuncheną sušaudė 18-metis pabėgėlis iš Irano. Įdomu buvo stebėti, kaip žiniasklaida naktiniuose pranešimuose nuolat bandė pavaizduoti teroristą …dešiniuoju radikalu!

Daugelis žino, kas vakar nutiko Bavarijos sostinėje Miunchene. Apsiginklavęs pistoletų vyras miesto centre tiesiog pradėjo šaudyti į jam nepatikusius praeivius gatvėje, prekybos centre ir jo apylinkėse. Buvo persekiojamas ir galų gale aptiktas nusišovęs.

Viso jo aukomis tapo 9 nužudyti Miuncheno gyventojai ir dar 16 sužeistų. Kai kurie sunkiai, tame tarpe ir vaikai.

Patikrinus nusišovusio teroristo tapatybę paaiškėjo – jūs tuoj labai nustebsite – kad tai yra jaunas, 18 metų pabėgėlis iš Irano, jau kelis metus gyvenantis Vokietijoje ir net spėjęs įsigyti antrą, vokišką pasą.

To antro paso pagrindu kvailesni žurnaliūgėlės įnirtingai bandė vadinti jį …vokiečiu! Koks jis „vokietis” liudininkai matė ir iškart atpažino net iš kažkelinto aukšto balkono, ką liudija ir vaizdo įrašas.

Kadangi šiek tiek stebėjau šį reikalą naktį, tai kol paryčiui nebuvo nustatyta žudiko tapatybė, labiausiai kliuvo į akis net kelių vakarietiškų žiniasklaidų (RTL, BILD, etc.) bandymas net antraštėse įkalti skaitytojams mintį, jog Miuncheno šaulys NĖRA pabėgėlis, musulmonas, neeuropietis, bet – VOKIETIS ir DEŠINYSIS RADIKALAS.

Iškart prisiminta, kad vakar buvo Breiviko nusikaltimo dienos kažkelintos metinės. Buvo cituojami kažkokie „liudininkai” afrikietiškomis pavardėmis, kurie „patys matė” ar „draugai jiems pasakojo”, kad teroristas šūkavo, kad jis yra vokietis, kaip jis neapkenčia užsieniečių, kad jis buvo apsirengęs, kaip kažkoks paramilitarinis skinchedas (kariški batai, karinės uniformos elementai).

Ir iš to daroma išvada – einanti į antraštę – kad teroristas yra nuo proto nušokęs užsieniečių neapkenčiantis, radikaliai dešiniųjų pažiūrų vokietis, nutaręs atšvęsti Breiviko šaudynęs toje nelemtoje saloje.
—————-
Pvz. Delfis atkartoja:

„Vyras: prieš iššaudamas šaukė „Sušikti užsieniečiai“

Televizija RTL praneša, kad pasirodė informacija, kad vienas iš užpuolikų galimai yra dešinysis radikalas, kuris prieš paleisdamas šūvius šaukė: „Sušikti užsieniečiai“.

RTL pasikalbino įvykio liudininką. Jaunas vyras pasakojo: „Išgirdau rėkiant žmones, pamačiau juos išsibėgiojant. Jie šaukė: „Bomba“. Pamačiau vyrą, kuris šovė į du žmones. Tada aš sprukau, nušokau laiptais. Išlėkiau į gatvę ir pamačiau gulinčius lavonus, sužeistus. Siaubingas vaizdas. Tas žmogus elgėsi šaltakraujiškai – užsitaisęs ginklą šovė į žmones iš arti.

Kitas mano pažįstamas sakė girdėjęs, kad tas vyras prieš iššaudamas šaukė : „Sušikti užsieniečiai“. Jis avėjo kerziniais batais, buvo su kuprine.“ Miunchenas
———-
15 min. atkartoja :

„00.52 val. Užgauliojo užsieniečius

Liudininkas Luanas Zequiri pasakojo buvęs įvykio vietoje, kai pasigirdo šūviai. Jis pasakojo, kad girdėjo, kaip užpuolikas šaukdamas užgauliojo užsieniečius. Vyras teigė matęs tik vieną užpuoliką. Pažvelgęs į užpuoliko pusę, jis pamatė, kad šis ant laiptų nušovė du žmones. Vyrui pavyko pasisplėpti parduotuvėje, o paskui išbėgti į lauką. Sprukdamas jis matė gulinčius žuvusiųjų kūnus ir sužeistuosius.”
———————————-

Bet įžūlumo apoteoze tapo naktį pasirodžiusio liudininkų filmuoto vaizdo įrašo, kuriame balkone sėdintys vokietukai gėdina ir smerkia apačioje ginklą užsitaisantį ir į žmones šaudantį teroristą, interpretacijos (vaizdo įrašo stenogramos apvalytą nuo antiazijietiškų ir antimusulmoniškų išpuolių vertimą į anglų kalbą žr. žemiau).

Iškart atpažinę, kad ginklus jų akivaizdoje užsitaisantis ir praeivius, tarsi kurapkas pyškinantis vyrukas yra kilimo iš Artimųjų Rytų, balkone esantys miuncheniečiai pradėjo iš jo tyčiotis ir žeminti.

Šaulys pagal jo eksterjerą ir elgseną iškart buvo pavadintas „Sup.stu užsieniečiu” ir „Sup.stu turku”.

Į ką pastarasis dar bandė teisintis, šaukdamas „Aš esu vokietis…aš gimiau čia….aš užaugau skurdžiame rajone….”, sulaukdamas tik dar didesnės komentuojančių vokietukų paniekos ir pasmerkimo.

Faktas yra tame, kad net iš balkono liudininkams buvo akivaizdu, kad tas žmogus pagal kilmę nėra vokietis. Todėl jie ir laidė jo atžvilgiu nepolitkorektiškas replikas. Ir kiekvienas, kuris matė tą įrašą ir supranta vokiškai, tai suvokė.

Tačiau kai kurios, jau minėtos ir dar neminėtos vakarietiškos žiniasklaidos šį pokalbį apvertė aukštyn kojomis.

Paskelbdamos, kad teroristas apsišaukė darbininkų klasės vokiečiu, keršijančiu sup.stiems užsieniečiams dėl savo vaikystės skurdžiame rajone. Visi tie balkone tupinčių vokietukų riksmai, adresuoti teroristui – ‘F*****g Turks!’ ir ‘F*****g foreigner’ – buvo nedelsiant priskirti šaulio autorystei ir cituojami taip, tarsi ne jam, o jis būtų tai rėkavęs.

Nežinau, ar begali būti gėdingesnė kai kurių tolerantiškų žiniasklaidų elgsena, kuomet nesidrovima įžūliai iškraipyti faktų ar remtis kažkokių neaiškių neva liudininkų parodymais vien tik tam, kad bent kelioms valandoms, bent keliems šimtams tūkstančių minkštesnio maumenėlio skaitytojų įkalti į galvą mintį, jog ” …tai NE musulmonų ekstremistų pabėgėlių tarpe išpuolis, nes šaudė vokietis, dešinysis radikalas”.

Gėda ir skaudu dėl tokių melagių ir niekšų žiniasklaidoje. O Miuncheno teroro akto aukų artimiesiems – didelė užuojauta ir stiprybės linkėjimai. Su Mama Merkel ir jos gudragalviška imigracijos politika tos stiprybės vokietukams tikrai prireiks.

Ir ne vieną ir ne du kartus.

Žemiau esančio vaizdo įrašo (trukmė – 1 min. 48 sek.) , kuriame balkone sėdintys vokietukai bendrauja su teroristu, stenograma:

 

——————————
Balcony man: ‘You fucking a*****e you…’
Gunman: ‘Because of you I was bullied for 7 years…’
Balcony man: ‘You w****r you. you’re a w****r’
Gunman: ‘…and now I have to buy a gun to shoot you’
Balcony man: ‘A gun! F**k off! Your head should be cut off you a*****e’
The gunman and balcony man begin shouting at each other.
Balcony man apparently to people filming: ‘He’s got a gun here the guy has one’
Unseen voice: ‘F*****g Turks!’
Balcony man: ‘F*****g foreigner’
Balcony man to someone else: ‘Ey! He’s got a gun! He has loaded his gun. Get the cops here. He’s walking around here the w****r!’
Gunman: ‘I am German.’
Balcony man: ‘You’re a w****r is what you are’
Gunman: ‘Stop filming!’
Balcony man: ‘A w****r is what you are. What the f**k are you doing?’
Shooter: ‘Yeah what, I was born here.’
Balcony man: ‘Yeah and what the f**k you think you’re doing?’
Gunman: ‘I grew up here in the Hartz 4 (unemployment benefits in Germany) area.’
Balcony man and Shooter talk at same time.
Balcony man: ‘Yeah treatment is something for you’
Gunman: ‘I haven’t done anything here for (unintelligible) … ‘Please shut your mouth’
Balcony man: ‘You c**t you’
Balcony man to people nearby: ‘Hey, he’s on the upper floor here.’
The cameraman goes into cover as the gunman starts firing. Balcony man calls him a c***t again.
Balcony man: ‘They must have been s******g into your head’
Gunman: ‘They have not. They have not, that’s the thing. They have not.’

Įrašo pabaigoje nebeapsikentęs piktų komentarų teroristas pradėjo šaudyti į sėdinčiu balkone vokietukus.

Blogeris Zeppelinus

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 994

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...