infa.lt

Neapykantos nusikaltimas

19 liepos
01:02 2016

actualcomment.ru

teroro aktas Nicoje

Scanpix nuotrauka

Michailas Velleris

Visame pasaulyje dabar vyksta gedulo mitingai liūdint už žuvusius teroro akto metu Nicoje. Ar galima padėti tašką tragiškų įvykių virtinei? Kaip apsidrausti nuo eilinių smogikų iššūkių? Kaip apsaugoti Europą nuo „Islamo valstybės“? Apie tai skaitytojams pasakoja rašytojas Michailas Veleris.

– Šio teroro akto Prancūzijoje laukė visi, ir prognozavo visi. Jo laukė spec-tarnybos, jo laukė politikai, jo laukė gyventojai, todėl, kad kiekvienam, bent kažkiek galvojančiam žmogui buvo aišku, jog visiškai neįmanoma pašalinti nusikaltimo grėsmės, jei nėra pašalintos jį sukeliančios priežastys. aktas

O priežasties niekas net nesiruošia šalinti. Priežastis ne tame, kad spec-tarnybos dirba blogai, – priežastis tame, kad įstatymai ir vykdomoji valdžia suriša spec-tarnyboms rankas, neleisdami jiems adekvačiai dirbti ir tuo pačiu reikalauja rezultatų.

Šį kartą teroristas dešimt minučių iki to, kol sėdo į savo automobilį, dar nebuvo teroristu. Jis buvo Tuniso kilmės Prancūzijos pilietis, prieš tai keletą kartų sulaikytas už smulkius nusižengimus. Apie tai, kad jis įvykdys teroro aktą niekas nežinojo. Tokia šiuolaikinės Europos, o tiksliau liberalų, užėmusių Europoje valdžią ir brukančių savo ideologiją, politikos pasekmė.

Jeigu smurtautojas būtų buvęs prancūzu, tai dar būtų buvusi nors kažkokia galimybė užkardyti šį nusikaltimą. Tačiau, kadangi šis nusikaltėlis buvo iš dabartinių, išpažįstančių islamą imigrantų terpės, tą padaryti kur kas sunkiau.

Jie niekada neišduoda savo nusikaltėlių ir praktiškai niekada jų nesmerkia. Jie dalija žmones ne į nusikaltėlius ir sąžiningus, o į savus, tai yra imigrantus-musulmonus, ir svetimus. Jūs nesulauksite šio teroro akto pasmerkimo iš šio Tuniso išeivio tėvynainių lūpų.

Geriausiu atveju jie atsipirks aptakiomis formuluotėmis. Tai, kas įvyko, gali būti teisėtai pavadinta neapykantos nusikaltimu. Šis žmogus nužudė virš aštuoniasdešimties žmonių, kurių jis nepažinojo, kurie neturėjo jokio ryšio, jokių sąsajų su kariškiais.

Jis nužudė ne tik prancūzus, kurių protėvių žemėje gyveno pats. Jis nužudė šveicarus, anglus, rusus, vokiečius, kurie jam absoliučiai nieko blogo nepadarė, ne todėl, kad jis jiems jautė rasinį, nacionalinį, religinį priešiškumą. Jeigu vienas prancūzas būtų nužudęs vieną afrikietį tik už tai, kad jis – juodaodis, tai visi laikraščiai būtų pakėlę baisų triukšmą, ir viešojoje erdvėje ilgai skambėtų lozungai – „Šalin islamofobiją“, „Šalin rasizmą“.

Tačiau, kai musulmonas iš Tuniso nužudo apie šimtą baltųjų, tai niekas nedrįsta pasakyti, jog reikia duoti šiems islamistams per rankas, ir stipriai duoti. Dabartinė Europos vadovybė gina agresyvius ateivius, bet ne savo piliečius.

Kyla klausimas, ar galima laukti bent kažkokio situacijos pasikeitimo į gerąją pusę?

Jeigu Kalėdų naktį, Kelne, šio miesto vyrai butų sumušę tūkstantį imigrantų, kurie užpuldinėjo vokiečių moteris, tai situacija galėjo pasikeisti.

Įsivaizduoti sau tūkstantį baltųjų vyrų, kurie graibo tūkstantį juodųjų moterų-migrančių tiesiog neįmanoma.

Kiek aplink būtų triukšmo, kokis būtų demonstracijos! Tai štai, kol nesibaigs šios piktybiškos kvailystės, vadinamos multikultūralizmu ir politkorektiškumu, įvardinamos istorinės kaltės kompleksu, tol ateiviai gyvens europiečių sąskaita, tyčiosis iš jų, kol Berlyne nekils baisus pilietinis karas, kurio siaubą sunku net įsivaizduoti.

Ir dabar, žiūrėdami į Prancūzijos prezidentą Fransua Holandą, kuris atėjo tik todėl, kad visiems dykaduoniams žadėjo laimingą gyvenimą, visi pradeda suprasti, jog tol, kol nebus pakeista koncepcija imigrantų atžvilgiu, tol prancūzai bus žudomi, šaudomi, sprogdinami ir pjaunami.

užrašė: Lina Viskušenko

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 104

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....