infa.lt

Po pučo Rusija palaikė Erdoganą, o Vakarai pagrasino Turkijai izoliacija

18 liepos
14:30 2016
Putinas ir Erdoganas

nuotrauka: REUTERS

Ryšium su bandymu įvykdyti Turkijoje valstybinį perversmą, rusų prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog Rusija laiko kategoriškai nepriimtinais prievartinius veiksmus, nukreiptus prieš konstitucinę santvarką valstybėje, rašo Deutsche Wirtschafts Nachrichten. pučas

Tuomet, kai Rusija išreiškė Erdoganui palaikymą šiuo klausimu, atotrūkis tarp Ankaros ir NATO valstybių, priešingai, padidėjo, pastebi leidinys. Briuselis vis labiau nusivilia Erdogano neįgalumu sustabdyti pabėgėlių srautą į Europą, todėl daugelis Europos politikų jau ne kartą užsiminė apie tai, jog Putinas būtų geresnis partneris sprendžiant pabėgėlių krizę, nei Turkija.

Kaip rašoma straipsnyje, nemažai vokiečių politikų po po pasikėsinimo įvykdyti perversmą Turkijoje, distancijavosi nuo Erdogano. Tarptautinio komiteto Europos parlamente pirmininko Elmaro Broko nuomone, jeigu Turkijos prezidentas pasinaudos situacija tam, kad dar labiau apriboti konstitucines teises šalyje, derybos dėl Turkijos stojimo į ES bus dar sunkesnės, jei apskritai išliks įmanomomis.

Vokiečių eurokomisaras Giunteris Oettigeris taip pat įspėjo Erdoganą nuo tolimesnio demokratinių teisių ribojimo po nepavykusio perversmo. Jei, Turkijos prezidentas, vis tiktai ryšis šiam žingsniui, tai nutolins jį nuo Europos ir NATO vertybių, mano Oettigeris: „Tuo pačiu jis sustiprins savo poziciją šalies viduje, tačiau izoliuos save užsienio politikoje“.

Be to, eurokomisaro nuomone, pasikėsinimas įvykdyti perversmą – nėra pagrindas suteikti Turkijai daugiau laisvių kovoje prieš terorizmą, todėl, kad pučo dalyviai – ne teroristai. „Mažumoms parlamente, kaip ir MIP šalyje, reikalingos laisvės. Jos neturi būti ribojamos“, – pabrėžė Oettigeris.

Europos komiteto Bundestage pirmininkas Giunteris Krichbaumas, savo ruožtu, paragino turkų vyriausybę prisilaikyti demokratinių principų. Jis pastebėjo, jog „greičiau kupranugaris pralįs pro adatos skylutę, nei nedemokratinė valstybė taps ES nare“.

Vokiečių politikas iš konservatorių tarpo Andreas Scheuer, apskritai paragino įdėmiai persvarstyti klausimą apie Turkijos priėmimą į Europos Sąjungą, pabrėžia Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „Tiems, kas iki šiol to nepastebėjo: Europos Sąjungos politika Turkijos atžvilgiu turi būti pilnai peržiūrėta“, – įsitikinęs Scheueris.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...