infa.lt

Holandas atsisakė Le Pen rengti referendumą dėl Prancūzijos pasitraukimo iš ES

27 birželio
01:01 2016
Marine Le Pen

Marine Le Pen | nuotrauka: AP Photo/Christophe Ena

Britanijos sprendimas palikti ES, pastebimai pakeitė Prancūzijos prezidento Fransua Holando darbotvarkę, rašoma Le Monde. Jo darbo maratonas prasidėjo nuo susitikimo su JT sekretoriumi Ban Ki Munu Paryžiuje, po ko prancūzų lyderis priėmė pas save visų parlamentinių partijų atstovus, kad galėtų paruošti pasiūlymų paketą Europos Sąjungai po britų pasitraukimo.

„Respublikonų“ partijos lyderis Nicolas Sarkozy sutiko su tuo, jog būtina skubiai persvarstyti Europos Sąjungos sąrangą, praneša leidinys. „Aš pasakiau prezidentui Fransua Holandui, kiek svarbi man atrodo būtinybė to, kad Prancūzija tvirtai suimtų iniciatyvą į savo rankas ir padėtų pagrindus naujam tarpvyriausybiniam susitarimui“, – prisipažino Sarkozy.

Jo nuomone, šio naujo bendraeuropietiškojo susitarimo projektą būtina iškelti balsavimui referendume. „Aš manau, jog nereikia bijoti savo Tautos: jeigu ji netiki europietiškąja idėja ir, jeigu ši idėja neišlaikys išbandymo referendumu, tai reiškia, jog mes einame neteisingu keliu“, – paaiškino buvęs prancūzų prezidentas. referendumas

Kalbant apie „Nacionalinio fronto“ lyderę Marine Le Pen, tai susitikimo su prezidentu metu ji vėl pareikalavo surengti Prancūzijoje referendumą dėl šalies pasitraukimo iš ES, tačiau išgirdo iš Holando atsisakymą, konstatuoja Le Monde. Pasak jos, ji atėjo į Eliziejaus rūmus tik tam, kad išgirstų, jog nė vienas iš signalų, kuriuos jau daugelį metų duoda vyriausybei europiečiai ir prancūzų Tauta, nebuvo priimtas domėn.

Mes pareikalavome surengti referendumą, kad būtų galima paklausti prancūzų ar nori jie ir toliau likti Europos Sąjungoje, – pasakė Le Pen. – Mums buvo atsakyta „ne“. Tai beveik tas pats, kaip, jeigu mes būtume išsakę kažkokį keiksmažodį, tai lyg Tauta galutinai būtų tapusi penktu ratu vežime“.

Pirmadienį Fransua Holandas vyks į Berlyną susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Italijos premjeru Matteo Renzi ir Europos tarybos pirmininku Donaldu Tusku, rašoma straipsnyje. Šis susitikimas įvyks Europos aukščiausio lygmens susitikimo, kurio pagrindine tema bus #brexit, išvakarėse.

Gerbiami skaitytojai, jeigu jums patiko tai, kas pateikiama infa.lt – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...