infa.lt

Konservatorius referendumą Britanijoje vadina politinio neatsakingumo pavyzdžiu

26 birželio
12:13 2016
azubalis_kameronas_1596536523658754125487

Audronis Ažubalis – kairėje.

TS-LKD partijos požiūrį į referendumus, kuriam pamatus padėjo jų patriarchas Vytautas Landsbergis, suformulavęs Lietuvos konservatorių poziciją Tautos rengiamų referendumų atžvilgiu, visuomenė jau neblogai žino, bet dėl visa ko primename „Žemės referendume“ jo (V. Landsbergio) išsakytas vertingas mintis:

„Teisingiausias elgesys bus ignoruoti (referendumą), nebalsuoti“

„Kaip susiję šachmatai ir dūmai“

„Naujieji keisti patriotai dūsauja – „ilgu, ilgu man tarybų“, „šalin bjaurybę Europą..“, ir svaiginasi jau ne dūmais, o referendūmais“ .

„Lietuvoje stumiamas dar negirdėtas, anti-europinis referendūmas“.

Ir dar daugiau auksinių Lietuvos patriarcho minčių, kurias norintys bet kada gali išklausyti pateiktoje nuorodoje, už ką ačiū LRT: (https://www.youtube.com/watch?v=2S6fFPhaFXo)

Kartą nusvilęs su referendumu dėl naujosios VAE (Visagino atominės elektrinės), kai 2012 metų spalio mėnesį TS-LKD iniciatyva visuomenei buvo pateiktas VAE referendumo teiginys : „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, į ką visuomenė nedviprasmiškai atsakė NE, Vytautas Landsbergis aiškiai suprato – referendumai yra blogis, ir nesvarbu kas juos rengia – visuomenė ar vyriausybė, nesvarbu, kad jie įrašyti šalies Konstitucijoje, kaip viena iš pagrindinių Tautos teisių savarankiškai spręsti svarbius valstybei klausimus.

Svarbu tai, kad referendumai kelia pavojų konservatorių susikurtam pasaulio stabilumo paveikslui. Jie yra neprognozuojami (jei įvyksta), todėl draustini visais įmanomas būdais ir priemonėmis.

Ir štai, Britanijoje įvyko „Brexit“ referendumas. Maža to, tame referendume buvo aiškiai suformuluotas klausimas dėl Britanijos likimo ar pasitraukimo iš Europos Sąjungos. Neabejotina, jog Britanijos premjeras Deividas Kameronas, už akių,  Lietuvos konservatorių buvo įvardintas Putino agentu Nr.1. Tarpusavyje ir patyliukais šnekant.

Tuo galima neabejoti, nes Lietuvos „Žemės referendumo“ metu taip buvo vadinami tie, kurie tik norėjo uždrausti parduoti Lietuvos žemes užsieniečiams. Tik. Deividas Kameronas gi, suformulavo klausimą tiesiai-šviesiai, nepalikdamas TS-LKD jokių šansų interpretacijoms.

Ir šioje vietoje silpniausių nervų pasirodė esąs TS-LKD tarybos narys – Audronius Ažubalis, buvęs LR užsienio reikalų ministras. (nuotrauka aukščiau)

Jis Facebook socialiniame tinkle tiesiai šviesiai įvardino Deivido Kamerono veiksmus, kreipiantis į savo tautą itin svarbiu Didžiajai Britanijai klausimu, kaip politiškai neatsakingus, o patį D. Kameroną „per aplink“ pavadino politiniu nevykėliu. Kaip diplomatui neatleistinas elgesys. Bet kaip konservatoriui visiškai adekvatus ir net normalus.

Facebook nuotrauka

Ką gi, TS-LKD eilinį kartą demonstruoja savo politinį išprusimą ir požiūrį į šalies visuomenę. Tikėtina, kad visuomenė adekvačiai pademonstruos savo požiūrį ir į TS-LKD ateinančiuose rinkimuose, pasirinkdama sau atstovauti tuos politikus, kurie referendumą svarbiais valstybei klausimais vertins kaip būtiną sveikam valstybės funkcionavimui įrankį, o ne kaip „referendūmus“.

Gerbiami skaitytojai, jeigu jums patiko tai, kas pateikiama infa.lt – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 263

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...