infa.lt

Britanijos moksleivius mokys, kad jų lytinė priklausomybė yra ribojama tik vaizduotės

19 birželio
01:01 2016

dailycaller.com

Gender

Naujas mokymo resursas, sukurtas LGBT bendruomenės aktyvistų, finansiškai remiant Didžiosios Britanijos švietimo Departamentui, informuos moksleivius, jog jų biologinė lytis – viso labo tik „etiketė“, ir, jog vienintelis dalykas, ribojantis jų lytinę priklausomybę – „tai jų vaizduotė“.

Propaguojantis mokykliniame švietime lygybę darinys „yra finansuojamas vyriausybės biuro lygių teisių klausimais, kad padėtų išspręsti problemas, susijusias su tuo, jog moksleiviai dažnai jaučia pasitikėjimo savimi trūkumą arba jiems kyla resursų apribojimo pojūtis, kai negali efektyviai nustelbti priešiško požiūrio į homoseksualus, biseksualus ir transeksualus“.

Viena iš planuojamų pamokų vidurinės mokyklos moksleiviams (pradedant nuo 11 metų Britanijoje) numato video filmą, sukurtą LGBT aktyvistų, kuriame jie siekia paaiškinti, kas tai yra lytinė identifikacija ir saviraiška.

Filme parodyti keli studentai transeksualai, kurie padeda vedančiajam atsakant į tokius klausimus, kaip „Ar gali būti įvairovė lytinėje priklausomybėje?“.

Maždaug filmo viduryje vedantysis aiškina: „Lytinės priklausomybės pasireiškimas, – tai, maždaug kaip jūs įsivaizduojate savo lytį, per savo veiksmus ar dėvimus drabužius. Turima omenyje tai, ką jūs dėvite ir kokius įvardžius naudojate“.

Pasakotojas toliau tvirtina, jog „lytinė įvairovė yra unikali ir individuali. Vienintelis dalykas ribojantis tame žmogų, – tai jo vaizduotė“.

kadras iš video

„Aš naudoju vienaskaitoje įvardį „jie“, kuris yra neutralus lyties atžvilgiu“, – sako vienas studentas.

„Išreikšti savo lytinę priklausomybę, – tai tas pats, kaip nešioti skrybėlę, – aiškina kitas transeksualas dėvintis ant galvos kepurę, vaizduojančią tigro snukį su ausimis. – Kaip mano kvailą kepurę. Tai būdas išreikšti save“.

Filmo pradžioje pasakotojas dėsto, jog kūdikiams „priskiriama vyriška ar moteriška lytis, atsižvelgiant į jų anatomines savybes, hormonus ir biologiją“. Jis priešpastato tai lytiniam (genderiniam) saviidentifikavimui, kuris „apibūdina, ką jūs patys apie save galvojate, ką jūs jaučiate viduje ir kaip jūs norite, kad jus vertintų-priimtų kiti žmonės“.

Toliau kitas studentas pasakoja, kad vienas iš blogiausių dalykų, kuris jam buvo nutikęs, – buvo tai, kai jo buvo paklausta – „kokį vardą tau davė tik gimus?“.

Minima video-medžiaga nurodyta kaip „privaloma“ mokomųjų medžiagų skyriuje. Pamokos esmė slypi tame (taip įrašyta plane), jog moksleiviai turi suprasti, kad „lytis, tai kiekvienam kažkas savo, skirtingo nuo kitų. Kalba eina apie tai, kaip mes patys save identifikuojame ir kaip mes norime, kad mus priimtų“.

 

Gerbiami skaitytojai, jeigu jums patiko tai, kas pateikiama infa.lt – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 184

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Geras    -  2016-06-19, 14:35

    Yra tik 2 lytys .
    Vyras ( XY Chromosomos ) .
    Moteris (XX Chromosomos ) .
    Tai ne raketų mokslas .

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...