infa.lt

Algimantas Rusteika. Komjaunuolių ir davatkų fiesta

02 birželio
17:09 2016
Algimantas Rusteika

Facebook nuotrauka

Komjaunuoliams, davatkoms ir naudingiems idiotams, laukiantiems antrojo marksizmo atėjimo, įdomus tik vienas klausimas – ką dar uždrausti? Tik įsijunk vakare dėžę – visos žinios apie tai, ką uždraudė, sugriežtino baudas ar ką dar nori uždrausti. Tuo užsiima ne tik valdžia, bet ir minios apsisvaiginusių  prisiskaityta tobulybe visuomenininkų.

Štai, žmogui sukako aštuoniolika. Ir jis kaip didelis eis į Lietuvos kariuomenę. Padės jauną galvą už Tėvynę, jei prireiks. Bet jei po karštos dienos su draugais užsimanytų išlenkti bokalą alaus – Tėvynė neleis. Ir dar nubaus, jeigu ką. Palauk, braliukas, kol stuktels dvidešimt vieneri.

Taip ir matau vestuves, kur pilnamečiai, tuoj tapsiantys tėčiais ir mamomis, geria multivitaminų (beje, koks tas augalas – multivitaminas?)  sultis ir meldžiasi už šventąjį R.Karbauskį. Prie Santuokų rūmų budės policija ir visiems pajauniams ir pamergėms, juolab jauniesiems, teks papūsti į alkotesterį. Šiukštu, mielieji, taip A.Veryga nusprendė.

Žmogus gali vairuoti motociklą ar tanką, laikyti ir naudoti šaunamąjį ginklą, medžioti,  tuoktis, pliekti iš haubicos ar skristi į kosmosą, vaikus gimdyti ir auginti, rinkti šauniąją mūsų valdžią. Tam proto ir atsakomybės užtenka. O alaus bokalui – ne, negalima, proto dar per mažai.  algimantas rusteika

Argi būna kas saldžiau už kovą su nuodėme, kurią slapta darai arba nedrįsti, neturi galimybės ar nebesugebi padaryti?  Nieko pasaulyje nėra nykesnio už pamokslaujantį abstinentą. Tuo užsiima visi apsimetėliai, atjojantys į valdžią. Ir visi atsimetėliai, patys iki soties pasimėgavę tuo, ką taip pasinešę kitiems uždrausti. Nuo Samo iki A.Matulo. Paslaugiai tuos idiotizmus vis pareklamuoja paslaugi žiniasklaida.

Tarsi kas pasikeistų nuo to, ar pirksi šnapsą taške A, ar taške B. Taip ir matau tas jų specializuotas, žeminančias gorbačioviškas eiles šalia smirdančių alchašų, prikrautus sklidinai vežimėlius. Ir nenutylančiai pypsinčias kasas, skaičiuojančias stambiųjų pelnus. Alkoholio magnatai ir prekybcentrių bosai įvairiais pavadinimais specializuotų krautuvių  pristeigs iki valiai. Juk joms tereikia atskiro įėjimo ir keleto pertvarų.

Tą padaryti prekybcentryje ar šalia jo – dienos darbas. Nes šie ponai po kalafiorų skandalo nusipelnė gyventi geriau. Ir specializuotąjį rojų siūlo tie, kurie dėl kalafiorų juos boikotavo. Gyvename nuostabiame, logiškame pasaulyje.

Bobulės irgi seniai trina rankomis, laukia  nesulaukia, nes išaugs jų apyvartos ir antkainiai. Farams už nematymą padidės duoklės. Kuo mažiau rinkos dalyvių, tuo mažesnė konkurencija ir didesnės kainos. Daugiau nuo apyvartos surinks PVM, nors parduos mažiau ir šventasis biudžetas gal nenukentės. Na, o jei nukentės – tai dar geriau. Dvaro ekonomai nesistemininkams visada paaiškins, kad jų pasiūlymams trūksta lėšų, nes jų įsiūlyti draudimai sumažino biudžetą.

Užtat subankrutins šimtus ir tūkstančius kaimo ir smulkių miesto parduotuvių, galės Sodra išmokas mokėti. O normalūs žmonės normalaus gėrimo turės važiuoti keliasdešimt kilometrų į kokią specializuotą švogerio krautuvę. Kas tikrai 100 proc. nepasikeis – tai pijokėlių gyvenimas. Jie ras savo taškus ir laks kaip lakę. Gal greičiau užsilenks nuo nelegalaus gėralo. Vėl gerai, Sodrai sutaupys išmokų.

Mitas tas prieinamumas, kuriam visi meldžiasi. Alkoholis tik vienas iš narkotikų. O koks prieinamumas kitų narkotikų? Ten juk uždrausta absoliučiai viskas, jokio prieinamumo. O vartojimas vienose šalyse didesnis, kitose mažesnis. Nes ne “prieinamumas”, o kiti faktoriai lemia.

Ir rugsėjo pirmosios, ir degalinių patirtis parodė – jokio draudimų rezultato nėra. Lietuva ne Norvegija ir niekada ja netaps. Visas šis erzelis – tik valdžios ištroškusių politikierių ir apsvaigusiųjų  nuo savo geranoriško kvailumo sapnas.

Mes vis norim būti kaip kiti. Kūrėm rusišką socializmo variantą, paremtą nafta ir dujomis. Dabar varysim norvegišką, paremtą nafta ir dujomis. Esmė – socializmas, paremtas nafta ir dujomis. Nes nafta ir dujos leidžia iki soties durniuoti. Bėda tik, kad neturim naftos ir dujų.

Norvegiškame socializme valstybė kontroliuoja absoliučiai viską, orveliškas ekranas stebi piliečius, piliečiai stebi ir skundžia vienas kitą. Pirmyn, ponai, į kazarmų visuomenę, uždrauskim viską, kas nepatinka ir tvarka bus!  Išduodi dryžuotas uniformas su išsiuvinėtu asmens kodu ar įsiūta mikroschema – ir visi laimingi.

Įdomiausia, kad  fanatikai visada sako “normaliame pasaulyje”, bet kai paklausi, kur konkrečiai tas “normalusis pasaulis” yra, mekena tik apie Norvegiją, Švediją ar Suomiją. Gi kitame normaliame pasaulyje tokių draudimų nėra. Ir nieko, jis dar normalesnis už tuos marksistinius šiaurės skandinavus.

Beje, ko visi taip įsikirtot į tą Norvegiją? Yra ir kitų valstybių, draudimais išsprendusių alkoholinės nekaltybės problemas. Šiaurės Korėja, pavyzdžiui. Taip pat šventoji abstinencija užtikrinama Katare, Bachreine, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Pakistane, Irane, Afganistane.  Islamo Valstybėje – be problemų! Pirmyn, vaikinai! Ten valdžia sprendžia ir išsprendžia visas problemas, ten tai normalus pasaulis!

Juokingiausia, kad didelė dalis aktyvistų, kurie rėkia už norvegišką alkoholio pardavimo tvarką, dar smarkiau rėkia apie tai, kad norvegai grobia ir valgo vaikus. Tai apsispręskit vieną kartą, ko norit, kovotojai mieli. Juk tai tos pačios orveliškos sistemos dalys. Druskos iš kotletų neišimsit.

Ir ar tik norvegai skandinavai? Danai taip pat. Dukra ką tik grįžo iš Kopenhagos, Olburgo. Sukrėsta laisvės dvasios, tolerancijos gerąja prasme, žmonių geranoriškumo, tikros tvarkos. Ten alaus nusipirksi nuo 16 metų, gatvėse niekas nedraudžia šnekučiuotis su skardine rankoje, joks faras neprieis. Visur tikros šventės nuotaika, šypsenos. Girtą matė tik vieną. Taip ir Vokietijoje, ir kitur. Ką, ar tai jau nebe Europa?

Visas šis draudimų erzelis skirtas smulkiojo verslo galutiniam sunaikinimui ir prekybcentrių apyvartų padidinimui. Gyvasis klasikas paklaustų – kam tai naudinga ir  kas gali paneigti, jog kokio nors alkoholio koncerno ar prekybcentrių tinkliuko bosas nepadėjo kam reikia ant užpakalinės sėdynės penkiašimtinių pritutinto butelio? Aš tai tikrai negalėčiau paneigti. O naudingų idiotų atsiras visada. Duok tik jiems fiurerį ir kokią nors vaisingą debiuto idėją.

Tai labai patinka ir sisteminiams valdžios storuliams prieš rinkimus. Nukreipia masinį nepasitenkinimą ne į priežastis, o į valdžiai nepavojingas iliuzinių sprendimų lankas. Leidžia pasirodyti pažangiečiais, kautis dėl nepatenkintųjų balsų. Viens du – ir visi jau pliekiasi dėl pasekmių, užmiršę priežastis, kurių storuliai nenori nei matyti, nei girdėti. Liūdniausia, kad tuo užsiima žmonės, pasišovę keisti sistemą. Ir visas slėgis nueina į švilpuką.

Ar dabar dar mažai draudimų? O jei nesugebama užtikrinti, kad esamų būtų laikomasi, reikia juos dar sugriežtinti? Ar nėra girtų nepilnamečių dabar, kada jiems negalima niekaip niekaip parduoti? Ar mažiau jų rugsėjo pirmąją, kada niekam aplamai negalima parduoti?

Gal rimtai manot, jog 20-mečiams niekas šnapso nenupirks? Nejuokinkit ir nelaikykit kitų kvailiais. Jaunų kompanijoje visada ras tą vieną, kuris nori ir gali nusipirkti, būkit ramūs. Ir nusipirks daugiau vien dėl to, kad sunku nusipirkti ir nereiktų dar kartą pritrūkus to nepatogumo kartoti.

Valdžia, pildanti biudžetą šnapso pajamomis, vis kovoja ir kovoja su tų pajamų šaltiniu. Ir vis taip, kad tarp legalaus ir nelegalaus alkoholio kainų ir prieinamumo būtų kuo didesnis skirtumas. Tai padidina nelegalią pasiūlą, jos apyvartas, mažina biudžeto pajamas ir skatina alkoholizmą. Ir visi turi ką veikti. Ypač idiotai, ištroškusieji policinės valstybės.

Alkoholis – produktas, įėjęs į pasaulio istoriją. Turintis gilias tradicijas, gamybos subtilybes ir kokybės šedevrus. Esantis neatskiriama bendravimo ir maisto kultūros dalimi. (Algimantas Rusteika)

Bet apie tai viešai kalbėti, lavinti, mokyti tos kultūros paslapčių dabar labai nevalia. Idėjiniai dobermanai negyvai užkandžios.

Reiškinio priežasčių neuždrausi. Visi draudimai, kuriais siekiama panaikinti ką nors nenormalaus, pas mus niekada to nepanaikina, o tik sukuria ką nors dar labiau nenormalaus.  Ir visada apsunkina gyvenimą normaliems.

Dar nežinau, už ką balsuosiu ir ar aplamai balsuosiu. Bet jau žinau, už ką tikrai nebalsuosiu – už tuos, kurie ką nors dar nori uždrausti. Nes tikrai jau atsibodo. Sugalvokit ką nors naujo, ponai modernieji komjaunuoliai ir panelės davatkos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Vyc    -  2016-06-02, 22:26

    „Daugiau nuo apyvartos surinks PVM, nors parduos mažiau ir šventasis biudžetas gal nenukentės. Na, o jei nukentės – tai dar geriau. Dvaro ekonomai nesistemininkams visada paaiškins, kad jų pasiūlymams trūksta lėšų, nes jų įsiūlyti draudimai sumažino biudžetą.” o gal kas žino kiek biudžetas papilnėja dėl alkoholio ir kiek sumažėja dėl alkoholio pasekmių?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Te    -  2016-06-03, 05:34

    Man tai labiausiai patiko išskirtas teiginys, jog: „…alkoholis […] yra neatskiriama bendravimo ir maisto kultūros dalis…”. Ir kažkaip pamaniau, o kaip aš iki šiol be tos „neatskiriamos” kultūros dalies gyvenau? Aš sutinku, kad autoriui ši dalis gal ir neatskiriama, na bet nereikia gi taip tiesmukai brukti visiems likusiems tokios „kultūros”, kai alkoholis ir kultūra apskritai yra nesuderinami dalykai. Anksčiau man šis autorius atrodė šviesesnio mąstymo 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Mindas    -  2016-06-03, 23:40

    Autorius pats davatka, tik kitos, alkoholinės pakraipos, ir tiek. Marazmai kažkokie. Vaikus savo tegul girdo nuo mažens, kad toks alko gynėjas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...