infa.lt

Įslaptintos Europos narkotikų sostinės

02 birželio
01:01 2016

narkotikai

Europa virsta narkotikų kontinentu: daugiau, nei ketvirtadalis visų europiečių nuo 15 iki 64 metų amžiaus yra nors kartą gyvenime vartoję narkotikus – pirmiausia kanapes ir kokainą, rašo vokiečių laikraštis Die Welt. Per praėjusius 10 metų užregistruotų nusikaltimų susijusių su narkotikais skaičius išaugo 34% iki 1,6 mln atvejų.

Dar daugiau, gudresni tapo ir narkotikų gamintojai, bandantys naujų medžiagų pagalba apeiti galiojančius įstatymus ir tuo pat metu padidinti vartotojų narkotinę priklausomybę.

Tik 2015-ais metais Europos rinkoje atsirado 98 naujos, dalinai nuodingos „psichoaktyvios medžiagos“, daugumoje atvejų sintetiniai kanabinoidai. „Jauni vartotojai, nežinantys apie tai, tampa bandymų triušiais, vartodami medžiagas, kurių potencialių rizikų sveikatai lygis kol kas nėra žinomas“, – kalbama Europos ataskaitoje situacijos su narkotikais už 2016-uosius metus klausimu.

Dokumente daroma nerimą kelianti išvada. „Europa susiduria su narkotikų problemos augimu, sako vidaus reikalų komisaras Dimitras Abramopulos. – Naujos narkotinės medžiagos, stimuliatoriai, heroinas ir kiti opiatai kaip ir anksčiau turi didelę paklausą, kas daro didžiulę įtaką piliečių sveikatai“.

Taip pat įvairiuose Europos miestuose, kaip rašoma toliau, tyrimams buvo paimti nutekamųjų vandenų mėginiai, siekiant nustatyti juose narkotinių medžiagų likutinį kiekį Pasirodė, jog olandų Amsterdamas, Antverpenas ir britų Londonas yra Europos kokaino citadelėmis su vidutiniu vartojimu po 500-1000 mg tūkstančiui gyventojų.

Daugiausia „ekstazy“ tablečių yra suvartojama Amsterdame ir Eindhovene, o „amfetamino sostinėmis“ tapo Antverpenas, Zagrebas ir Helsinkis. Savo ruožtu, jeigu pietinėse ir vakarų Europos šalyse pirmenybė teikiama kokainui, tai Šiaurės ir Rytų Europoje, amfetaminui ir „ekstazy“, kalbama medžiagoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 235

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...