infa.lt

Nepasiduoti mirčiai: pradėtas mirusių smegenų regeneracijos projektas

24 gegužės
10:17 2016

žmogaus smegenys

Dviems biologinėms kompanijoms – amerikiečių Bioquark Inc ir Indijos Revita Life Sciences – buvo suteiktas leidimas į savo šalių vyriausybių žmonių smegenų regeneracijos galimybes, tų žmonių, kurie faktiškai pripažinti mirusiais.

Tam bus atrinkti 20 žmonių su diagnozuota smegenų mirtimi, ir kurių organizmų gyvybinė veikla yra palaikoma dirbtiniu būdu. atgaivinti smegenis

Į jų smegenis bus įterpiamos kamieninės ląstelės ir neuropetidai, o taip pat bus naudojama transkranialinė lazerinė terapija ir viršutinių galūnių elektroneurostimuliacija – būdai, kurie jau įrodė savo efektyvumą pacientų, esančių komoje, gydymo metu.

Pabaigus kursą pacientai bus stebimi keleto mėnesių eigoje.

Kaip britų spaudai pasakė vykdantysis Bioquark Inc. direktorius profesorius Aira Pastor, – tai pirmas tokio tipo mėginimas ir sekantis laiptelis į pažinimą to, ką mes vadiname mirtimi.

Taip pat jis papildė, jog artimiausi rezultatai bus gauti dviejų-trijų mėnesių eigoje.

Kaip pas salamandrą

Gydytojai konstatuoja smegenų mirtį tada, kai pas žmogų neregistruojami elektriniai smegenų veiklos impulsai ir sustoja kvėpavimas. Gyvybiškai svarbių kūno funkcijų valdymas, vykdomas smegenų, sustoja, ir nesant išorinio šių funkcijų palaikymo ištinka biologinė mirtis.

Tuo pat metu, tokių, techniškai mirusių pacientų organizme gali būti dirbtinai palaikoma kraujo apytaka, maisto virškinimas, audinių augimas ir regeneracija, jie turi seksualines funkcijas, jų kūnai gali peršalti ir susirgti, taip pat jie gali išnešioti kūdikį ir gimdyti.

Patys naujausi tyrimai parodė, jog tokių pacientų smegenyse registruojami silpni elektriniai signalai ir kraujotaka, kurių tačiau, nepakanka viso organizmo funkcijų palaikymui.

Kai kurie gyvūnijos pasaulio atstovai, pavyzdžiui salamandros, o taip pat kai kurios žuvys gali atstatyti, regeneruoti ir perstatyti esmines savo smegenų ir smegenų kamieno dalis, po mirtinų traumų, ir mokslininkai tikisi, jog jiems pavyks paleisti identišką smegenų regeneracijos procesą žmogui.

Kas atsibus?

Neurotikos specialistas iš Oksfordo universiteto Anders Sanberg, komentuodamas šią naujieną BBC, pastebėjo, jog pagrindinis klausimas slypi tame, ką mokslininkai gaus sėkmės atveju: tą patį pacientą, kuris atsidūrė ant chirurginio stalo ar visiškai kitą asmenybę?

„Mes norime vientisumo. Gyvenimas – tai nenutrūkstamas, vientisas procesas. O tas, kurį ištiko smegenų mirtis, turi darbingą gyvą kūną, štai tik „namuose nieko nėra“ – nėra sąmonės, jis neveikia“, – sako Sandberg.

„Jeigu pavyks atkurti sąmonę, tai ji gali būti ne visiškai ta pati, kuri buvo pačioje pradžioje, ir tada gali kilti asmenybės konfliktas“, – įspėja mokslininkas.

„Jau įrodyta, kad žmogus gali pakankamai kokybiškai gyventi su persodintais jam svetimais ar dirbtinai sukurtais organais. Tad, galima sau įsivaizduoti, kad smegenų veiklos atkūrimo rezultate, taps įmanoma prailginti asmenybės gyvenimą, gauti kažkiek pakeistą asmenybę. Etinis klausimas slypi tame, ko būtent mes norime pasiekti”, – sako ekspertas.

Tuo pat metu, kaip nurodė savo interviu britų Daily Telegraph, mokslinio Bioquark Inc. padalinio įkūrėjas, prezidentas ir vadovas, profesorius Sergej Pailan, mokslininkai tikisi šio tyrimo pagalba gaut unikalią galimybę geriau suprasti, ir, atitinkamai, gydyti tokius reiškinius, kaip koma, būdraujanti koma, o taip pat tokius centrinės nervų sistemos degeneratyvinius susirgimus, kaip Alzheimerio ir Parkinsono sindromus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 264

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...