infa.lt

Balsuojame už viską, kas ateina iš Vakarų

06 gegužės
06:12 2016
Fraukė Petri

Fraukė Petri Vokietijoje subūrė partiją, kuri gina vokiečių interesus. EPA-Eltos nuotr.

Vokietijos tautinė partija „Alternatyva Vokietijai“ („Alternative fur Deutschland“, AfD) užvakar priėmė rinkimų manifestą, kuriame teigiama, kad islamas nesuderinamas su šalies konstitucija, ir ragina uždrausti minaretus ir burkas. Tačiau svarbiausia manifesto dalis – kategoriškas „ne“ vadinamajai Laisvosios prekybos sutarčiai su JAV.

Rolandas PaulauskasRolandas Paulauskas, Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras, politikos apžvalgininkas:

Pirmiausia niekas tos Transatlantinės sutarties dar nematė. O iš tų žinių, kurios vienaip ar kitaip prasiskverbia į viešumą, galima spręsti, kad ši sutartis Europai bus labai nenaudinga. Ypač žalinga bus Europos žemės ūkiui, taip pat ir kitoms šakoms – pavyzdžiui, chemijos ar kosmetikos pramonei, nes JAV draudžiamų naudoti cheminių elementų kosmetikoje yra gerokai mažiau negu Europoje. Štai ir vokiečių „Suddeuts che Zeitung“ prieš porą dienų paskelbė straipsnį, kuriame iš nutekintos informacijos pasakoja, kokį spaudimą daro amerikiečiai vokiečiams, grasina sumažinti vokiškų automobilių importą į Ameriką, jeigu jie nesutiks su sutarties sąlygomis.

Todėl tas AfD partijos pareiškimas tėra ledkalnio viršūnė. Jie tik atviriau tai formuluoja, nes yra aiški opozicinė jėga šalyje. Tuo metu pačioje Vokietijoje yra labai daug nepatenkintųjų ta sutartimi. O ja patenkinti yra tik didieji koncernai, kurie turi fabrikus Jungtinėse Valstijose ir kuriems tas įvairiausių techninių bei kokybinių normų palengvinimas tiesiog paskatintų biznį. Žemės ūkiui, smulkiajam ar vidutiniam verslui tai bus visiškai nenaudinga.

Tačiau ne vieni vokiečiai tam priešinasi. Štai prancūzai ne vien tik Marin Le Pen (Marine Le Pen) lūpomis sako, kad yra prieš šią sutartį. Pavyzdžiui, jų prezidentas Fransua Olandas (Francois Hollande) visai neseniai pareiškė, kad jeigu iškils grėsmė Prancūzijos žemės ūkiui, tai šios sutarties nepasirašys. O pavojus tas pats: gerokai žemesni kokybės reikalavimai, genetiškai modifikuota produkcija, be to, savų žemdirbių finansavimo produkcijos eksporto galimybės didesnės negu ES. Prisiminkime, kad 2020 m. baigsis ES žemės ūkio paramos programos, o JAV atsiųs savo produkciją, kuri yra remiama, nes jie savo dolerį gali emituoti kiek tik nori, tad konkurencijos galimybės susitraukia iki minimumo…

O mūsų politikų liaupsės Transatlantinei sutarčiai man tiesiog primena Seimo balsavimą dėl Europos Konstitucijos jos neskaičius. Mes visada balsuojame už viską, kas ateina iš Vakarų, net neskaitę. Juk mes esame įsitikinę, kad iš Vakarų nieko blogo negali ateiti iš principo, o jeigu jau iš Amerikos – tai apskritai negali būti net kritikuojama ar svarstoma, mes turime viską priimti, ir tiek. Todėl mūsų politikams ta sutartis yra besąlygiškas gėris, nors jie jos net nematė akyse.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios”

šaltinis: respublika.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Leo    -  2016-05-16, 10:40

    Bent jau aš nematau nieko gero tame,kad pradėtos vertinti tik vakarietiškos vertybės.Kas buvo US,matė iki ko privedė makdonaldai,kokakolos.Pas mus kaip toje pasakėčioje-gal beždžionei ir nereikia tų akinių,net nežino kaip juos naudoti,bet…Svarbu,kad būtų atsisakyta visko,net ir to,kas buvo teigiama,progresyvu,tačiau-tai sovietinis palikimas,geriau valgysim Š…Ą,kad tik iš vakarų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....