infa.lt

Kaip aktyvuoti medžiagų apykaitą per 30 minučių?

28 kovo
01:01 2016

m-oboz.ru

žadintuvas

Nuosekli instrukcija apie tai, kaip aktyvuoti medžiagų apykaitą, siekiant sulieknėti, gražiau atrodyti ir išsaugoti sveikatą.

Metabolizmas – tai medžiagų apykaitos organizme procesas. Dažnu atveju būtent jis vaidina pagrindinį vaidmenį mūsų kompeksijos atžvilgiu. Žmogus turintis greitą medžiagų apykaitą, kaip taisyklė lieknas, nepriklausomai nuo to ką valgo, – ar tortus, ar salotas, o štai tiems, pas kuriuos metabolizmas lėtesnis, pasisekė mažiau.

Nusiminti neverta, kadangi medžiagų apykaitos procesą įmanoma įtakoti.

♦ Dar apie metabolizmą asportas.lt

Yra 9 medžiagų apykaitos greitinimo žingsniai, sekant kuriais, jūs padėsite organizmui įsisavinti maistą ir deginti kalorijas greičiau ne procentais, o kartais. Svarbiausia yra vykdyti juos kompleksiškai.

1. Išgerkite šilto vandens su citrina

Jeigu jūs tik ką atsibudote įr dar nenusprendėte ką darysite – išgerkite vandens. Su citrina. Išgėrę stiklinę šilto vandens su citrinų sultimis, jūs išvalysite žarnyną ir paleisite medžiagų apykaitos procesą.
Išspauskite citrinų sultis į stiklinę su šiltu vandeniu ir papildomai pridėkite 1 arbatinį šaukštelį medaus.

2. Pasistenkite atsibusti 30 minučių anksčiau

Jeigu anksti keltis jums – tikras išbandymas, pasistenkite visgi „suimti save į rankas“. Susikurkite įprotį nustatyti žadintuvą 30 minučių anksčiau sau įprasto kėlimosi laiko. Ankstyvas pabudimas įdėtas mumyse pačios gamtos, todėl medžiagų apykaitai svarbu sinchronizuoti biologinį laikrodį su realiu laiku.

3. Pašokinėk

Prabudę pašokinėkite. Su šokdyne ar be jos, tačiau 5 minutės šuoliukų privers limfą cirkuliuoti organizme greičiau, valant jį nuo toksinų, susikaupusių per naktį.

4. Pasitempkite

Rytinis išsitempimas labai svarbus visoms raumenų grupėms, sąnariams ir stuburui. Galima jį atlikti tiesiai šalia lovos po šuoliukų. Puikiai pažadina, o laiko nereikalauja daug – pakaks 5 minučių.

5. Darykite pritūpimus

Medžiagų apykaitos greitinimui, po pasitempimų darykite pritūpimus – 10-20 kartų pilnai pakaks. Po tokios kasdienės rytinės mankštos savijauta pagerėja kelis kartus.

6. Pusryčiams suvalgykite obuolių, džiovintų vaisių ir riešutų

Tam prireiks:
– keleto obuolių
– sudygusių žalių grikių (arba avižų dribsnių)
– medaus
– šviežių arba šaldytų uogų
– riešutų ir džiovintų arba šviežių vaisių
Nuvalykite ir trintuve sutrinkite keletą obuolių. Pridėkite į trintus obuolius sudygusius žalius grikius arba avižų dribsnius, uogas, džiovintus vaisius ir riešutus. Pridėkite medaus (nebūtina) ir išmaišykite.
Pusryčiai paruošti!

7. Išgerkite puodelį žolelių arbatos

Žolelių arbatoje daug antioksidantų ir medžiagų skatinančių metabolizmo aktyvumą. Po žvalaus pabudimo poreikis kavai dingsta, o štai arbata bus puikus sprendimas.

8. Pasiimk su savimi ko nors pasistiprinti

Didelės pertraukos tarp valgymų negatyviai veikia medžiagų apykaitą. Pasiimkite su savimi ko nors užkasti iki pietų pertraukos: riešutų, bemielius javainius ar obuolį.

9. Nepamirškite vandens

Vanduo – pagrindinis teisingo visų organizmo sistemų veikimo elementas. Specialistai teigia, jo tuo momentu, kai žmogus ima jausti troškulį, jo kūnas jau yra praradęs daug vandens. Todėl papildyti savo vandens rezervus organizme vertėtų reguliariai.

Stenkitės, kad butelis su vandeniu visada būtų po ranka. Pakankamai greitai reguliarus vandens gėrimas taps taps įpročiu, ir jūs, žinoma, pajusite teigiamus pasikeitimus.

Pradėkite kiekvieną rytą prisilaikydami šių paprastų taisyklių, ir klausimas apie svorio numetimą greitai išnyks iš jūsų dienotvarkės. Metabolizmas pagreitės ir tuo pačiu išspręs jums rūpimą klausimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 303

Žymos:

1 Atsiliepimas

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....