infa.lt

Migrantų pokeris arba bumerangas apsuko ratą

14 kovo
18:58 2016
nuotrauka Freedom House

nuotrauka Freedom House

Gan ilgai gavusi išmokas iš Euro-sąjungos, Lietuva staiga sužinojo, jog turės pati pradėti mokėti į tokius projektus, kurių perspektyvos šiandien negali prognozuoti niekas. Tiksliau būtų – staiga sužinojo jos gyventojai, nes iki tol Lietuvos valdžia tik gyrėsi kiek gauna išmokų iš ES, kukliai nutylėdama kiek sumoka pati valstybė.

Kalbame apie 5 milijonus €urų, kuriuos Lietuva, kaip savo dalį turės pervesti €uro-komisijai, administruojančiai milijardinę paramą Turkijai, rašoma kauno.diena.lt tinklapyje.

Tie 5 milijonai bus dalis 3 mlrd €urų ES paramos vargstančiai Turkijai, t. y., kaip teigiama straipsnyje – jos pabėgėliams. Valstybių narių įnašai sudarys 2 mlrd. €urų ir kiekvienos įnašas bus skaičiuojamas nuo jos ekonomikos dydžio.

Reikia pastebėti, kad nors ES įsipareigojo skirti 3 mlrd €u., tačiau valstybių narių įnašai sudarys 2 mlrd. Kas duos dar 1 mlrd? Apie tai straipsnyje nutylima.

Bet pats įdomiausias dalykas šiame pokeryje yra tai, jog už tuos 3 mlrd. €urų Turkija įsipareigoja „priimti atgal visus nelegalius migrantus, išsilaipinusius Graikijoje. O taip pat Ankara siūlo, kad mainais į migrantus, išsiunčiamus iš Graikijos, ES priimtų ir perskirstytų savo šalyse tiek pat žmonių iš sirų pabėgėlių stovyklų Turkijoje“.

Galutinį sprendimą tikimasi priimti Europos Vadovų Taryboje kovo 17 – 18 dienomis.

Kitaip tariant Turkija faktiškai nepriima jokių papildomų migrantų, o tik apkeičia esamus pas save migrantus sirus, į tuos nelegalus migrantus, kurie dabar randasi Graikijoje.

Migrantų pokeris, kurio pasekoje ES gauna papildomus migrantus ir dar užmoka už juos Turkijai 2+1 milijardą. Turkija gi, lygioje vietoje perstumdžiusi migrantų kortų kaladę (sukeitus dėmenis vietomis – suma nesikeičia) – gauna dovanai 3 mlrd. €u.

Lietuva gi, už savo 5,2 mln €u gauna savo dalį migrantų perskirstytų €uro-komisijos. Kaip beje ir visos kitos ES šalys narės.

Kokia būsimosios Europos Vadovų Tarybos prasmė?

Kur kabliukas?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 266

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mila    -  2016-03-15, 14:17

    Nuotraukoje labai aišku : aš atėjau,įlindau, duok man būstą, maistą, noriu gyvent gerai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...