infa.lt

Jeigu jūs nežinote ką daryti su savo gyvenimu – perskaitykite tai

10 kovo
01:01 2016

lifehack.org

permainos

Emocinis išsekimas – ne tokia jau reta problema. Tačiau išsekimas ir abejonės („Ar gyvenime aš viską darau gerai?“, „Kur link man toliau eiti?“) pakankamai tinkama dingstis tam, kad peržiūrėti savo prioritetus.

Jums publikuojamas straipsnis, sufleruojantis, kuria maždaug kryptimi veikti, kad pradėtumėte gauti malonumą iš gyvenimo.

Michelle Kennedy Hogan

Prisimenu, kai mokiausi institute, aš maniau, jog man būtina išsirinkti darbą, kurį dirbdama aš būsiu laiminga sekančius 50 metų arba net daugiau. Kokia gi tai sudėtinga užduotis!

Tačiau realybė tokie, kad negalima žinoti iš tikrųjų, kas jums teiks džiaugsmą visą gyvenimą. Jūs net negalite žinoti, kas jus padarys laimingu po 5 metų. Tačiau jūs suprantate, kas jums suteikia malonumą šiuo metu. Ir, jeigu jūsų dabartinė padėtis yra slogi, jums reikia judėti toliau. Gyvenimas iš to ir susideda, išbandant skirtingus dalykus ir suprantant, kuo jūs ateityje nenorite arba norite tapti.

Prisiminkite keletą paprastų tiesų:

1. Niekas negali suplanuoti savo ateities.

Atminkite, jūs nežinote, kas jūsų laukia. Gyvenimas kupinas staigmenų ir netikėtų posūkių. Tačiau jeigu jūs užsiimate tuo, kas jums patinka, nesvarbu, ar tai jums darbas ar pomėgis – tai padarys jūsų gyvenimo kelionę gerokai linksmesnę.

2. Su diskomfortu galima taikytis

Kartais, mūsų kas nors netenkina gyvenime. Pavyzdžiui, gal trūksta pinigų visam tam, ką norisi išbandyti. Jeigu jums iš tikrųjų kažko norisi, reikės iškentėti kai kuriuos nepatogumus siekiant tikslo. Pavyzdžiui, aš noriu turėti savo šunų kinkinį, kad galėčiau dalyvauti lenktynėse Aliaskoje. Dėl to man reikėjo atsisakyti savo jaukių tvarkingų namų mieste ir persikelti į Aliaską. Mes dažnai susiduriame su vandens trūkumu ir elektros dingimu, ir mūsų namukas gerokai mažesnis nei ankstesnis namas. Tačiau mes nesikoncentruojame į diskomfortą, nes gyvename gražioje vietoje ir aš esu pakeliui į savo svajonės įgyvendinimą.

3. Gyvenimas permainingas, geriau išmokti keistis kartu su juo.

Visko nutinka. Kažkada man atrodė, jog aš turiu viską apie ką galima svajoti: puikus darbas, namas miške. Tačiau mane atleido, aš praradau namą, man sukako 40, ir visa tai nutiko per vieną savaitę. Paskui paaiškėjo, kad aš laukiuosi. Tai tokia savaitė papuolė. Kelias dienas mane kankino depresija, gulėjau ant sofos, tačiau paskui mano galvoje subrendo planas ir aš išvykau į Aliaską. Aplinkybes galima ir reikia išnaudoti sau į naudą. Kiekvienas nemalonumas – tai galimybė kažkam daugiau.

4. Veiksmų atidėliojimas – ne geriausia strategija.

Mes nejaunėjame. Deja tokia tiesa. Jeigu jūs nepradėsite naudoti laiko tikslingai įgyvendinant savo svajones, gyvenimo pabaigoje jūs rizikuojate likti be nieko. Bet, jeigu jūs iš tiesų svajojate kažko pasiekti – geriau pradėti veikti. Pirmieji žingsniai patys sunkiausi, tačiau geriau atsiplėšti nuo interneto ir imtis darbo. Vien svarstydami apie tai, kokių aukštumų galėtumėte pasiekti, jūs nė per milimetrą nepajudėsite į priekį.

5. Klausimai padės susivokti savyje.

Skirti sau truputį laiko – puiki mintis. Galima sau užduoti iš tikrųjų svarbius klausimus. Ir nesvarbius. Suprasti save. Pamedituoti. Sudaryti sąrašą to, kas jums įdomu ir kuo galėtumėte užsiimti, jeigu turėtumėte pakankamai laiko ir pinigų. Globaliai mąstyti sudėtinga, tačiau svarbu. Nuraminkite savo protą su jo nuolatiniais „bet“ ir pafantazuokite ta tema.

6. Nereikia į sūkurį nerti stačia galva.

Jeigu yra jums aktualus darbas arba jus dominantis pomėgis, pamėginkite tuo užsiimti neatlygintinai, kad suprastumėte, ar tai tikrai tai, kuo jūs norite užsiimti. Netgi pačios didžiausios ir drąsiausios svajonės jums nepadės, jeigu jūs nesiremsite realiais veiksmais ir patirtimi. Kartais atrodo, kad mums norisi kažkuo užsiimti, tačiau kartą pabandžius, mes suprantame, jog tai gali būti ne visai tuo, kuo atrodė iš pradžių. Labai svarbu išbandyti, prieš kardinaliai kažką keičiant gyvenime abejotinų perspektyvų naudai.

7. Svarbu turėti santaupų.

Jeigu jums reikia persikraustyti ar lankyti kursus, kad įgyvendintumėte savo svajonę, būtų tikslinga iš pradžių užsidirbti pinigų. Aš dirbau daug metų, kad mano redakcinis aplankas būtų pakankamai įspūdingas darbui namuose. Ir dabar aš turiu galimybę redaguoti straipsnius iš savo mažyčio namuko, gauti už tai pinigus ir jais apmokėti būtinas priemones ir maistą šunims. Ar norėtųsi man, kad šunys ir lenktynės man duotų pelną? Žinoma. Tačiau kol kas aš dar tik kuriu ir treniruoju savo komandą, todėl tai neįmanoma. Aš neturiu patirties šunų kinkinių lenktynėse, tačiau turiu rašytojo reputaciją. Tad aš užsiimu vienu mėgstamu darbu, kad apmokėčiau kitą.

8. „Taip!“ naujoms galimybėms.

Galimybė pakeisti savo gyvenimą į geresnį, gali gulėti jums prieš nosį, tačiau jos galite paprasčiausiai nepastebėti ir, atitinkamai, praleisti. Nepaleiskite galimybių. Kartais jos atsiranda netinkamu laiku, tačiau to įtakoti jūs negalite. Tačiau jūs pajėgūs atidaryti duris – arba galimybė gali nueiti ir pasibelsti pas kažką kitą.

Kai jūs bandote suprasti, ką jums daryti su savo gyvenimu, prisiminkite svarbiausią: veiksmų stygius pats savaime nėra veiksmas. Priimti sprendimus ir bandyti – tai svarbiausia , net jeigu kai kuriais atvejais jūs būsite nepatenkintas savo sprendimais. Savo gyvenimo pabaigoje jūs nesigailėsite, kad rizikavote ir patyrėte nesėkmių. Tačiau tikrai nesidžiaugsite tuo, kad nebandėte visiškai.

Išjunkite kompiuterį ir pradėkite gyventi.

parengė: Edita Sabaitė

Gerbiamas skaitytojau (-a), jeigu manote, kad informacija pateikta infa.lt tinklapyje buvo jums nors kažkiek naudinga – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 3 411

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....