infa.lt

Vieno gramo riebalų pašalinimas iš kasos gali išgydyti antrojo laipsnio diabetą

18 vasario
01:01 2016

econet.ru

diabetas

Vieno gramo riebalų netekimas iš kasos gali išgydyti antrojo laipsnio diabetą? Tai yra būtent tai, ką gydytojas Teiloras iš Didžiosios Britanijos neseniai nurodė savo paskutiniame darbe. Kaip tai iš viso įmanoma?
Komanda vadovaujama Rojaus Teiloro atliko testą dalyvaujant 18 pacientų, iš kurių pusė nesirgo diabetu, o pusė turėjo antrojo laipsnio diabetą. Devyni iš jų buvo sveiki, tačiau kovojo su nutukimu, o likusieji maždaug septynerius metus gyveno su antrojo laipsnio diabetu.

Tyrėjai naudojo itin jautrų magnetino rezonanso tomografą (MRT) riebalų kiekio, esančio kiekvieno paciento kasoje, nustatymui. Iš pradžių pacientų su antrojo laipsnio diabetu tyrimas nustatė riebalų lygio viršijimą kasoje.

Po to visiems pacientams buvo atlikta skrandžio šuntavimo operacija, kuri sumažina suvartojamo maisto kiekį. Pasekoje, po aštuonių savaičių, visų eksperimento dalyvių svoris sumažėjo maždaug 13%. Tačiau, kai tyrinėtojai patikrino riebalų kiekį kasoje, pasirodė, jog pas sveikus žmones jis nepasikeitė, o pas ligonius – sumažėjo 1,2%, kas sudaro mažiau nei vieną gramą. To pasirodė pakankamai, jog normalizuoti insulino gamybą ir, iš esmės, išgydyti diabetą.

Tokiu būdu buvo nustatyta, jog riebalų kiekio sumažėjimas kasoje nesusijęs su bendru lieknėjimu, o yra specifinis žmonių su antrojo laipsnio diabetu, požymis. Be to, paaiškėjo, kiek mažai tereikia pašalinti riebalų iš organizmo, kad normalizuoti pacientų sveikatos būseną.

„Dabar, jeigu Jūs paklausite, kiek svorio reikia numesti, kad priverstume diabetą pasitraukti, atsakymas bus – vieną gramą. Tačiau tai turi būti vienas riebalų gramas iš kasos, – patikslina Teiloras. – Šiuo metu tai vienintelis būdas jį išgydyti, ir mes turime bet kokiu būdu apriboti kalorijų patekimą, ar tai būtų dieta ar operacija“.

Klinikinės pasekmės tiesiog stulbinančios.

Pirma, tai rodo, jog antrojo laipsnio diabetas nėra chroninis progresuojantis susirgimas.

Dvi problemos ((RI – Rezistencija Insulinui) kepenų ir beta ląstelių disfunkcija) yra visiškai grįžtamomis sąlygomis ir iššaukiamos tuo pačiu riebalų sukaupimu organo viduje. Nuostabi naujiena! Tai reiškia, jog yra vilties tiems visiems milijonams sergančių antrojo laipsnio cukriniu diabetu, kurie prarado viltį, būdami nuteisti iki gyvos galvos.

Antra, tai reiškia, jog mes turime glaudžiau susikoncentruoti į tai, dėl ko kaupiasi riebalai kepenyse ir kasoje.

Tačiau, kaip galima pašalinti viena riebalų gramą iš kasos? Mes žinome, jog bariatric chirurgijos metodas veikia. Sergant antrojo laipsnio diabetu 92 % ligonių skrandžio šuntavimu pasiekiama ilgalaikė remisija. Bariatic chirurgijos centre Hamad Medical Corporation, Katare, iš 2500 pacientų, kuriems buvo atlikta bariatric operacija, 650 sirgo diabetu. Šiandien 65 % iš jų pastebima visiška ligos remisija, o 30% jaučiasi daug geriau ir daugelis iš jų sugebėjo atsisakyti insulino.

Ar daug būna komplikacijų ir rizikos? Kaip dėl pasninkavimo ir maitinimosi su pertrūkiais? Tai nemokama, paprasta ir efektyvu.

Maitinimasis su pertrūkiais tai ne dieta, – tai gyvenimo būdas

Dabar daktaras iš Didžiosios Britanijos planuoja atlikti gerokai platesnį tyrimą, kurio trukmė bus du metai ir juose dalyvaus 200 žmonių, kartu su kolegomis iš Glazgo Universiteto. Jie padės patikrinti gautų išvadų tikrumą, o taip pat stebėti diabeto išgijimo efekto trukmę dvejų metų laikotarpiu.

Periodiško badavimo privalumai:

1. Moko kontroliuoti alkio jausmą ir atskirti jį nuo psichologinio poreikio pavalgyti. Tiesiog pagalvokite, – ar Jūs galite iš tikrųjų pajausti tikrą alkio jausmą, jeigu Jūs valgote kas 3-4 valandas? Žinoma, ne.

2. Leidžia organizmui naudoti riebalus, kaip pagrindinį energijos šaltinį vietoje angliavandenių. Daugelis sportininkų dabar badavimą naudoja kaip priemonę formuoti žemą riebalų lygį prieš rungtynes.

3. Riebalai pasišalina „patikimiau“. Nedideli tempai užtikrina garantiją to, jog nebus galima greitai sugadinti rezultato.

4. Sumažėja cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje.

5. Sumažėja uždegiminių procesų organizme.

6. Padidėja atsparumas ligoms, atsiranda daugiau energijos. Tačiau, pirmą savaitę gali būti pastebimas padidėjęs dirglumas ir dėmesio koncentracijos praradimas.

7. Sveikintinas teisingas maitinimasis, tačiau ir be jo bus matomi rezultatai. Galima neatsisakyti gabalo pyrago.

8. Skatina savęs tobulėjimą. Pasninkavimas daugeliui žmonių padėjo jaustis sąmoningesniais, priartėti prie dvasinio pasaulio ir tobulinti save. Meditacija, malda, joga ir koviniai menai dažnai įtraukia pasninkavimą kaip dvasinio vystymosi elementą. Papildoma energija organizme palengvina kūną ir protą.

9. Kai organizmas iš išorės daugiau nei 12 valandų negauna naujų statybinių medžiagų, tada jis išgyvenimui stengiasi gauti reikiamus riebalus, baltymus ir angliavandenius stengdamasis virškinti tarpląstelines šiukšles. O senų ląstelių struktūrų virškinimas (autofagija) — tai teisingas organizmo valymas.

infa.lt redakcija neatsako už straipsnyje pateiktos medžiagos taikymo pasekmes. Medžiaga pateikta tik susipažinimui, todėl kiekvienu konkrečiu atveju rekomenduojame pasitarti su savo gydytoju.

parengė: Edita Sabaitė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 485

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......