infa.lt

Mokslininkai: Sportas neprailgina gyvenimo

23 gruodžio
01:01 2015

mergina bėga

Žmogaus gyvenimo trukmė priklauso ne nuo jo fizinio aktyvumo, o nuo genetinių ypatybių. Tyrimo, įrodžiusio šią tezę rezultatus paskelbė suomių mokslininkai iš Jyväskylä universiteto.

Įvairios fizinio aktyvumo rūšys jau suaugusiame amžiuje neprailgina žmogaus gyvenimo trukmės. Tačiau, tuo pat metu sportas pozityviai įtakoja sveikatą, fizinę formą ir organizmo funkcijas. Svarbiausias ilgaamžiškumo faktorius – genetinis paveldimumas. Tas buvo įrodyta darant tyrimus su žiurkėmis suomių universitete. Graužikai buvo padalinti į dvi grupes. Vienai grupei buvo paskirtas narvas su įvairiais treniruokliais fiziniams pratimams, kitai – paprastas. Pasekoje, žiurkių-“bėgikių“ amžius net sutrumpėjo 16 procentų.

Išanalizavę žmonių-dvynių duomenis, mokslininkai priėjo išvados, kad ilgaamžiškumas priklauso būtent nuo genetinių ypatybių. Tačiau šis tyrimas liečia tik treniruotes, pradėtas jau esant vyresnio amžiaus. Sekantis dalykas, kurį yra numatę atlikti biologai, – tai ištirti, kokį poveikį gyvenimo trukmei daro sportas nuo vaikystės.

P.S. Sprendžiant pagal viską, nors sportas gyvenimo trukmės ir nepailgina, tačiau jis suteikia gyvenimui pilnatvę ir visiškai kitokią kokybę, nei jis būtų neužsiimant sportu. Sveiką ir tvirtą kūną, lengvą eiseną ir atsparų organizmą. Pasitikėjimą bei gerą nuotaiką.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 135

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...