infa.lt

Idealų kova: lieknos ar merginos su forma?

22 gruodžio
01:01 2015

ren.tv

merginos 01

Prancūzijos parlamentarai patvirtino įstatymą, draudžiantį modelių agentūroms dirbti su „per daug liesomis“ merginomis. Kiek mergina liesa, nustatinės gydytojas. Tuo pačiu, žinoma, domėn bus imamas ūgis, amžius, kūno sudėjimas ir proporcijos. Jeigu mažiau nei 55 kilogramai – draudimas šiai profesijai. Iš tiesų įstatymas buvo svarstomas jau prieš porą metų.

Prancūzijoje, palyginus, nemažai tokių, kurie kenčia nuo anoreksijos. Maždaug 30-40 tūkstančių žmonių, ir tai oficiali statistika. Būtent tie, kas kreipėsi į gydytojus, o kiek dar tokių, kurie bando kovoti su ja savarankiškai…

Tuo pačiu, jau ne vieną dešimtmetį nuo žurnalų viršelių ir podiumų mūsų gražiajai lyčiai buvo primetami atitinkami kūno sudėjimo standartai, ir tai propagandai nebuvo pabaigos, o priešintis jai tapo beprasmiška.

Visa šiuolaikinė mada tiems, kas neperžengia 42 itališko dydžio ribos… Tačiau, panašu, dabar įvyko persilaužimo momentas. Brendo jau seniai. Tokios damos, kaip Christina Hendricks. Adel ir, žinoma, Kim Kardašian „sulaužė šabloną“… Pačiame Niujorko centre Taims Skvere (Times Square) kabo didžiulė reklama su taip vadinamais „anti-angelais“. Kaip priešprieša visame pasaulyje žinomiems modeliams-tobulybėms Victoria’s Secret:

merginos 02

Po šia fotografija didelis užrašas: „mes ne angelai“. Palyginimui žvilgtelėkite į originalą:

merginos 03

Neseniai Facebook vyko audringa diskusija šios, žemiau esančios fotografijos atžvilgiu:

mergina 04

Žurnalo The Times 50-ųjų metų grožio idealo versija. Tik suprantama, jog idealams būdingi pasikeitimai. Dabar viskas jau visiškai kitaip. Tačiau komentavę vyrai, tvirtino kaip vienas, jog labai seksuali ir kur kas patrauklesnė, nei perpumpuotas presas ir geležiniai bicepsai.

Bet juk niekas nešneka apie kraštutinumus. Kodėl gi nepripažinti, kad merginos fotografijoje, beje, labai jaunos ir gražios, išvaizdoje yra aiškių problemų išreikštų maisto vartojimu ir visiškos nemeilės sportui pasireiškimu. 2015 metais toks kūnas negali būti laikomas patraukliu. Tai nėra taip. Daugelis jau netgi šneka apie tai, jog posūkis į merginų „su kūnu“ pusę – tai vos ne transnacionalinių korporacijų gaminančių greitą maistą suokalbis. Iki tol prarasdavo pajamas ir štai dabar investuoja į informacinį karą prieš lieknas gražuoles.

Visa tai veda prie to, jog artimiausioje ateityje, atrodo, modeliai išmirs kaip klasė. Pagal faktą šios 90-60-90 būtybės – šiandien labiausiai diskriminuojamos moterys. Jos tampa personomis non-grata žurnalų puslapiuose. Netgi tokių, kaip Playboy ar Pirelli kalendorius. Pirmu atveju apnuogintų moterų fotografijas tiesiog nustojo publikuoti, antruoju – dabar jau nebepatrauklios išoriškai, o tiesiog įtakingos damos. Nieko bendro su gamtos tobulybe. Feminizmas nugalėjo. Tos, kurios mėgsta pavalgyti ir pagulinėti lovoje, panašu, ne tik pasiliko sau teisę būti tokiomis, tačiau užtikrintai trina grožį iš viešosios erdvės. Bent jau išorinį, tai tikrai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 765

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Saulė    -  2016-01-15, 20:57

    „Kodėl gi nepripažinti, kad merginos fotografijoje, beje, labai jaunos ir gražios, išvaizdoje yra aiškių problemų išreikštų maisto vartojimu ir visiškos nemeilės sportui pasireiškimu.“ – čia rimtai?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....