infa.lt

7 svarbūs dalykai, kuriuos nagai pasako apie jūsų sveikatą

09 gruodžio
01:01 2015

anews.com

nagai 1

Seniai yra žinoma, jog žmogaus organizmas yra aprūpintas daugybe indikatorių, kuriuos atidžiai stebint galima save išvaduoti nuo daugelio sveikatos problemų. Medikai prie tokių indikatorių priskiria nagus. Gydytojai įsitikinę: nagais ne tik reikia rūpintis, tačiau ir nuolatos stebėti, kad nepražiopsotume svarbių pasikeitimų.

1. Bespalviai ir blyškūs

Niujorko medicinos centro dermatologės Julijos Tzu nuomone, bespalviai ar blyškūs nagai, jeigu jie tokiais anksčiau nebuvo, gali nurodyti į tai, kad turite problemų su nago plokštele.

„Jeigu atsiranda tokios dėmės, tai gali būti pirmieji melanomos vystymosi nago plokštelėje požymiai“, – paaiškina gydytoja.

nagai 2

2. Gelsvas atspalvis

„Jeigu nagai tapo gelsvo atspalvio, tai gali rodyti esant psoriazę“, – pastebi gydytoja.
Taip pat, daugelio specialistų nuomone, gelsva nagų spalva kalba apie beprasidedančias kepenų problemas.

gelsvi nagai

3. Melsvas atspalvis

Nemažiau nerimą keliantis yra ir šis požymis – melsvo atspalvio (cianozė) atsiradimas. Pasak gydytojo Andrea Weil iš Harvardo medicinos mokyklos, tai gali būti žemo hemoglobino kiekio požymis, kraujotakos ir kvėpavimo sistemos problemos.

melsvi nagai

4. Baltos dėmės

Jos gali tai atsirasti, tai dingti. Daugelis linkę į tai nekreipti dėmesio. O veltui. Smulkios baltos, įvairių formų dėmės kalba apie tai, jog organizmui trūksta cinko arba kalcio.

Jeigu ant nagų pradėjo atsirasti horizontalios baltos juostelės, tai kalba apie inkstų ligas, įspėja Julija Tzu. Ši būsena, pasak gydytojos, turi savo pavadinimą – leukonichija.

nagai 5

5. Skersiniai „grioveliai“

Pasak gydytojos, nedideli įdubimai nago paviršiuje gali kalbėti apie tai, jog žmogus nuolatos patiria stiprų stresą. Antroji priežastis – medžiagų apykaitos pažeidimas. Ir pagaliau trečioji – nago trauma.

skersiniai grioveliai

6. Išilginės linijos

Dažniausiai išilginės linijos ant nago sutinkamos pas pagyvenusius žmones, šis reiškinys susijęs su organizme vykstančiais pakitimais dėl amžiaus. Tačiau kartais linijos gali atsirasti ir pas jaunus asmenis. Tokiu atveju išilginės linijos gali rodyti tai, jog žmogus nepakankamai vartoja skysčių.

nagai 7

7. Lūžinėjantys ir besisluoksniuojantys

Priežasčių tam keletas. Labiausia paplitusia priežastimis gydytojai pastebi vitaminų A, E, D, o taip pat geležies ir cinko trūkumą. Taip pat lūžinėjantys ir besisluoksniuojantys nagai gali nurodyti į problemas endokrininėje ir širdies-kraujagyslių sistemoje ir, visų pirma, gali būti pirmasis diabeto požymis.

nagai 8

 

parengė: Edita Sabaitė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 14 913

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. geliniai nagu lakai    -  2019-05-29, 12:31

    O jei besisluoksnuojantys nagys lydi visą gyvenimą, o kraujo tyrimai nerodo jokio medžiagų deficito? Galbūt tai gali būti tiesiog paveldima? Stiprini nagus įvairiausiomis priemonėmis ir niekas neduoda pastebimo poveikio. Manau verta pabandyti gelinį lakavimą, bent taip pasidžiaugsi tvarkingais nagais ilgesnį laiką

    Atsakyti į šį komentarą
  2. prieziuros    -  2021-05-25, 12:26

    O taip, pagal nagus tikrai galima daug ką pasakyti apie sveikatą. Bet kokiu atveju, kad ir kokios lydi ligos, norisi turėti gražias rankas, nagais, kad ir kokie jie būtų reikia rūpintis. Jei silpni ir lūžinėjantys, tepti stiprinančias priemones, jei deformuoti – koreguoti juos geliu.. Be abejonės rūpintis savimi ir sveikata, bet tas išorinis rūpestis taip pat būtinas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...