infa.lt

Mokslininkas, aptikęs, jog GMO iššaukia auglių augimą graužikams, laimėjo teisminį ieškinį gindamas savo reputaciją

05 gruodžio
06:39 2015

Ar buvo teisus prancūzų profesorius Gilles-Eric Seralini, kai pareiškė, jog mokslinių tyrimų eigoje, šeriant žiurkes GMO produktais buvo nustatyta, jog tai sukėlė joms rimtų problemų su sveikata, tame tarpe ir auglių augimą?

komanda

Profesoriaus Seralini mokslininkų komanda

Atsakymas į šį klausimą buvo pradėtas viešai aptarinėti iškart po pirmosios tyrimo rezultatų publikacijos.

Šiuo metu profesoriaus Seralini vardas vėl atsirado naujienose – šįkart siejamas su jo didele pergale teisme, kur teisminio nagrinėjimo metu buvo nustatytas šmeižto faktas, kas tapo antra mokslininko ir jo komandos pergale teisminėse instancijose per mėnesį.

Aukščiausiasis Paryžiaus teismas, lapkričio 25 dieną, pateikė kaltinimą buvusiam Prancūzijos biomolekulinių tyrimų Komisijos pirmininkui Mark Fallows “dokumentų padirbinėjimu” ir “falsifikacijų naudojimu”. Papildomai nebuvo pateikta jokių detalių.

Tačiau sekant Seralini tinklapyje pateiktais duomenimis, Fallows naudojo ar kopijavo mokslininko parašą be jo leidimo, bandydamas įrodyti, jog grupė tyrėjų vadovaujami Seralini gavo neteisingus rezultatus tirdama kompanijos Monsanto GMO produktus, tame tarpe ir genetiškai modifikuotus kukurūzus.

Nuosprendžio Mark Fallows’ui paskelbimo laukiama 2016 metų liepą.

Tai tapo antrąja teismine pergale profesoriaus komandai po lapkričio 6 laimėto teisminio proceso dėl šmeižto prieš prancūzų žurnalą „Marianne“, paskelbusiam straipsnį, kuriame profesoriaus Seralini tyrimai buvo pavadinti „moksliniu sukčiavimu“.

Tik nedaugelis žmonių žino apie tai, jog pirminės Seralini vykdyto GMO produktų tyrimo išvados buvo nuslėptos nuo mokslo visuomenės, rimtų PR-atakų iš Monsanto ir visos biotechnologijų industrijos pusės, pasekoje. Šios minimos struktūros netgi pasistengė, kad žurnale Food ant Toxicology atsirastų nauja etatinė pareigybė – jaunesniojo redaktoriaus biotechnologijų klausimais.

Šią pareigybę iškart užėmė buvęs Monsanto darbuotojas, kuris pasistengė įtikinti redakciją pašalinti iš publikacijos šio tyrimo išvadas.

Dabar, praėjus dvejiems metams, faktai tokie: Seralini tyrimas buvo perpublikuotas kitame mokslo žurnale Environmental Science Europe; jie laimėjo du svarbius teisminius ieškinius prieš tuos, kurie siekė sužlugdyti jų reputaciją; neseniai paskelbtame laiške netgi tvirtinama, jog Seralini tyrimo grupė, galbūt, netgi buvo teisi, paskelbusi apie auglius pas laboratorines žiurkes, kurios buvo šeriamos GMO produktais. Roundup.

čia galima rasti visas susijusias su šiuo klausimu nuorodas: naturalblaze.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 757

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Artūras    -  2015-12-05, 13:30

    Ne FMO, o GMO 😉

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...