infa.lt

ISIL smogikai prisiėmė atsakomybę už užpuolimą Paryžiuje

14 lapkričio
18:04 2015

paveikslėlis

Teroristinės ISIL grupuotės smogikai, prisiėmė atsakomybę už penktadienį įvykdytą užpuolimą Paryžiuje, kurio pasekoje žuvo mažiausiai 128 žmonės ir apie 180 buvo sužeista.

Kaip sakoma ISIL pranešime, užpuolimai Paryžiuje tapo „atsaku į islamo pranašo įžeidimus ir tarptautinės koalicijos su JAV priešakyje oro antskrydžius nukreiptus prieš ISIL“.

Taip pat islamistai pareiškia, jog Prancūzija ir toliau išliks vienu iš jų pagrindinių taikinių iki to meto, kol tęs tokią savo politiką.

Anksčiau Prancūzijos prezidentas Fransua Holandas apkaltino ISIL užpuolimais Paryžiuje ir pavadino juos „karo aktu“.

Sekant prancūzų prezidento žodžiais, užpuolimai buvo suplanuoti ir organizuoti už Prancūzijos ribų, tačiau turėjo palaikymą ir rėmėjus pačioje šalyje.

Neužilgo po užpuolimų Prancūzija paskelbė nepaprastąją padėtį visoje šalies teritorijoje ir uždarė savo pasienį. Šalyje paskelbtas trijų dienų gedulas minint žuvusius užpuolimo metu žmones.

ES kol kas negali paskelbti jokių priemonių, kurių būtų imtasi, kad ateityje galima būtų išvengti panašių teroro išpuolių. Šiuo klausimu tarp ES šalių narių nėra sutarta nei dėl bendros politikos, nei dėl bendrų sprendimų. Europos šalių piliečiai paliekami patys sau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 207

Žymos:

1 Atsiliepimas

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...