infa.lt

Apie vyrišką tvirtumą visomis prasmėmis

15 lapkričio
01:01 2015

m.diary.ru

vyriškumasVisapusiškai naudingas straipsnis, kurį reikėtų skaityti vyrams ir moterims, kad viskas sustotų į savo vietas.

Kai vyras klausia manęs, kaip jam išspręsti kokį nors sudėtingą jam klausimą, aš būtinai paklausiu: „Kokį tau pasiūlyti sprendimo būdą – vyrišką ar moterišką? „Žinoma vyrišką“, – atsako vyras. „O, tada tai elementaru. Kai tu tvirtai nusprendi tą padaryti – prieini prie artimo draugo ir sakai: „Padėk man drauge. Aš nusprendžiau nuo šios minutės nebeimti į burną jokios cigaretės. Jeigu tu mane vieną kartą su ja pamatysi – aš atiduosiu tau savo automobilį. Pamatysi antrą kartą – pasiimk mano butą. Pamatysi trečią kartą – aš atiduodu tau visą savo nuosavybę ir susiruošiu į klajones. Jeigu aš taip nepadarysiu, prašau tavęs kaip draugo nustoti vadinti mane savo draugu, o laikyti drauge, nesikreipti į mane vyriška gimine, o vadinti mane kokiu nors simpatišku moterišku vardu, pavyzdžiui Aisedora. Dar gali man padovanoti kokias-nors gražias pėdkelnes“.

„O moteriškas būdas?“, – teiraujasi vyras. „O, moteriai tas neįtikėtinai sudėtinga, jai tenka keletą kartų vaikščioti į asmeninės terapijos seansus, suvokti priežastis ir nuolat atidėlioti sprendimo priėmimo momentą“.

Šioje istorijoje vyriško tvirtumo esmė. Jeigu vyras sugeba pasielgti kaip mano minėtame pavyzdyje – jis sugeba žengti žingsnį pirmyn. Ir tada jis tampa įdomus draugams, moterims, Visatai. Žengti – nuo žodžio „žingsniuoti“. Daryti žingsnius. Jeigu vyras, tas kuris veda moterį, – tai tam, kad vesti – būtina žengti. Kitu atveju bėgimas vietoje su įsivaizduojamais pasiekimais. Jeigu paimti pavyzdžiu A. Sacharovą: vandenilinės bombos sukūrimas – tai nebuvo žingsnis, viso tik pasiekimas, o štai tapti taikdariu viso to, kas buvo pasiekta kaina – tai be abejo žingsnis. Poelgis. Tai ne rūkyti mesti.

Mano pusiau jumoristinės istorijoje su rūkymu yra keletas svarbių momentų. Vienas iš jų. Kad išreikšti tvirtumą, maža turėti kiaušinius. Net prisimatuodamas sau tokią įvykių seką, kaip aprašoma mano aukščiau pateiktame pavyzdyje, vyras yra priverstas pasinerti kažkur gilyn į patį save. Ieškoti kažkokio atramos taško, legendinio dievo Šivos spindulio, koncentruoto vyriškos energijos srauto. Savo vienintelės patikimos atramos šiame besikeičiančiame pasaulyje. Jeigu vyriška sąmonė susiliečia su tuo vidiniu koncentruotu srautu – vyro viduje atsiranda pagrindas. Nesusiliečia – jo sąmonė iš tikro primena skudurą, legendinė metafora, kuri taip dažnai figūruoja moteriškuose įžeidimuose vyrų adresu. Skudurui visada reikia kažko išoriško, kad ant to pasikabinti.

Aš dabar pasakysiu akivaizdų dalyką. Keista, kad iki manęs jo iki šiol niekas nesakė. Bent jau aš to negirdėjau. Visas šis biurokratinis institutas, visa ši minima, visų keikiama sistema atsirado šiuolaikiniame pasaulyje dėl vienos vienintelės priežasties. Ji pakeičia trūkstamą vyrišką tvirtumą. Yra žodžiai taip ir ne, išreiškiantys aiškią poziciją ir suteikiantys aiškumą – visi kiti, pertekliniai ir klaidinantys – nuo šėtono. Visi šie parašai, antspaudai, sertifikatai, valdininkai, juristai, reikalingi dėl vienos paprastos priežasties – vyrai mūsų kultūroje nesugeba laikytis žodžio, o kadangi vyriškos sąmonės užduotis išlaikyti struktūrą, sukurti atramą, ko šiuolaikiniai vyrai patys nebedaro – atsiranda būtinybė sukurti dirbtinius instrumentus. Ką iš jų paimsi – vaikai. Šelmiai vaikai.

Antras šio pavyzdžio aspektas – kaina. Visata teisinga ir negailestinga. Patinka tai vyrui ar ne, naudojasi jis vyriško sąmonės aspektais ar ne, tačiau sąskaita jam bus pateikta pilna. Sąskaita kaip gyvenimiškų situacijų rinkinys, kurios klostysis taip, lyg jis turėtų tą minimą tvirtumą, užuojautą, nuolankumą, išmintį, ar kažkokius dar vyriško kelio aspektus. Kai supranti, jog sąskaita bus pateikta pagal pilną programą, suvoki visišką atsisakymo nuo vyriškumo idiotizmą. Sąskaita vis tiek ateis, kartais netgi visiškai netinkamu (tinkamiausiu) momentu.

Kai man buvo pateikta apmokėjimui mano pirmoji rimta sąskaita gyvenime, aš staiga supratau, kad gavau absoliučiai užsitarnautus, visu prieš tai buvusiu mano gyvenimu užsidirbtus nemalonumus, kad man nėra ko burbėti ir nėra ką kaltinti, kad visi mano neišreikšti vyriškumo momentai susikaupė per nugyventą gyvenimą, ir man laikas apmokėti sąskaitą. Iniciacija ir dingti nėra kur. Dingti žinoma galima, tačiau tokiu atveju sekanti dviguba ar triguba iniciacija gali pasirodyti nesuderinama su gyvenimu. Ir niekas nekaltas.

Moterims lygiai tokia pat istorija. Ar moteris pilnai naudojasi moteriškos sąmonės aspektais ar ne, anksčiau ar vėliau ji gaus sąskaitą, kurią teks apmokėti, kaip absoliučiai šimtaprocentinei moteriai. Žaidimas yra žaidimas.

Svarbiausia vyrų užduotis tvirtumo aspektu – būti gyvu ir tvirtu, tai yra stangriu ir lanksčiu. Skirtumas tame – dvasios ir būdo tvirtume. Būdas – tai mirtinas tvirtumas, kartą ir visiems laikams priimti sprendimai. Tvirtas ir beširdis vyras – tironas. Niekam nėra nei naudos, nei džiaugsmo iš tokio tvirtumo.

Dvasios tvirtumas – tai darna su savo dvasia, sugebėjimas išreikšti jos siekius net savo būdo transformacijos kaina. Tai vienintelis protingas tvirtumas.

Pagrindinė moterų užduotis – būti gyva ir švelniai minkšta. Tai yra plastiška. Tai natūralus moteriškos sąmonės pasireiškimas – laisva energija siekianti užpildyti viską aplink. Daugelyje miestų, įvairiuose treninguose, kai aš prašydavau moterų nupiešti moterišką energiją, aš matydavau vieną ir tą patį procesą: moteris imdavo spalvotą pieštuką, dažniau oranžinį, ir su neslepiamu pasimėgavimu imdavo užpiešti baltus popieriaus lapus, kai pabaigus vieną imdavosi kito, ir taip, kol nepavargdavo. Ir jokio energijos srauto.

Stangraus ir plastiško tarpusavio sąveikoje prasiskleidžia visas moteriško ir vyriško prado šokio grožis. Jeigu susitinka du tvirti – jie daužosi vienas į kitą ir išsilaksto, kaip biliardo kamuoliai. Jeigu du plastiški – sulimpa į vieną plastilino gabalą.

Vyrui nuo vaikystės tenka išreikšti tvirtumą, atrasti savyje vyriškos energijos srautą, dar gerokai iki įsijungiant į žaidimą lytiniams hormonams. Tada jis sugebės priimti savo pirmuosius vaikiškus, tačiau jau vyriškus sprendimus.

Tačiau pati svarbiausia moteriška ir vyriška iniciacija – pirmieji seksualiniai santykiai. Gamta viską numatė. Vyriško tvirtumo ir moteriško plastiškumo pamoka. Jeigu jis nebus pakankamai tvirtas, o ji pakankamai plastiška – jiems bendrai niekas nesigaus. Vien vargas. Pagrindinė moteriška pamoka – nuo susitikimo su jo tvirtumu: „Jeigu aš noriu turėti su juo reikalų – man skaudės, o kad neskaudėtų, man teks tapti plastiška. Ir tai malonu. Jo tvirtumo dėka aš mokausi būti moterimi. Och! Kaip tai šaunu!“.

Pagrindinė vyro pamoka nuo susitikimo su pradedančia moterimi, labai sunki vyriška pamoka. Kokia gi sunki vyriška pamoka: „Susitikus su mano tvirtumu – moteriai skaudės. Jei aš nebūsiu pakankamai tvirtas – ji negalės tapti moterimi. Jei aš nebūsiu mylintis ir tuo pat metu užjaučiantis – ji ims neapkęsti visos vyriškos giminės. Būti su ja tvirtu – išties malonu!“.

Tame yra vyriško tvirtumo pamokos sunkumas. Patinka jums tai ar ne – kai vyras išreiškia savo tvirtumą, kažkas šalia su juo būna neišvengiamai pažeidžiamas, pažeidžiamas ir pats vyras. Kol neišmoksta tuo tvirtumu naudotis virtuoziškai.

Taip surėdytas šis pasaulis – be skausmo nebūna permainų. Menas būti vyru – išreikšti tiek daug tvirtumo kiek to pageidauja jo dvasia, ir taip mažai, kiek tai įmanoma, kad aplinkiniai nebūtų žeidžiami be reikalo.

Egzistuoja toks socialinis mitas, jog galima atrasti tokį vyrą, šalia kurio moteris galės nejausti skausmo. Subrendusi plastiška moteris – taip, suauganti mergaitė – tame lygmenyje, kuriame pasitikės savo prigimtimi, o ne socialiniais etalonais ir normomis. Su vyru į kurį neteks susižeisti – teks žaisti auklę.

Bet kuri anestezija viską tik gadina. Pirmieji seksualiniai santykiai apsvaigus nuo alkoholio gali visam likusiam gyvenimui pripratinti moterį vartoti alkoholį, kaip „sušvelninančią priemonę“ – pakeičiant savo pačios plastiškumą. Tas pats ir vyrų atžvilgiu, kurie vartoja alkoholį „dėl drąsos“.

Jeigu vyriška iniciacija įvyko su subrendusia moterimi, be skausmo, jis gali taip ir nesuprasti kokią kainą moka moteris už tai, kad būtų šalia vyro. Negerbti nebrandžių bet kurio amžiaus moterų plastiškumo trūkumo. Žeisti be reikalo. Be užuojautos.

Pasikartosiu dar kartą – supantys vyrą žmonės: vaikai, moterys, kiti vyrai, kenčia ne nuo vyriško tvirtumo, o kaip tik atvirkščiai, nuo jo trūkumo. Su tvirtu vyru būna skauda – bet būtent tai ir saldu. Per daug tvirta moteris nuo jo atšoka kaip biliardo kamuolys. Visiems likusiems jo tvirtumas kaip tik ir patrauklus. Patrauklus vaikams, moterims, kitiems vyrams. Su minkštu niekaip – ištisas petingas ir jokio sparingo.

Ir galiausiai – psichosomatika. Tvirtumo trūkumas sąmonėje – neišvengiamai pasireikš kūne. Aš atsimenu savo labai sunkią naktį, kai man teko išgyventi inksto dieglius. Tai buvo vienintelį kartą mano gyvenime. Aš be jokių nuskausminančių visą naktį priėmiau šį skausmą. Atsidaviau jam. Paryčiais skausmas nurimo. Aš nedariau jokių tyrimų, nes niekada jų nedarau. Tačiau inkstų diegliai nuo to karto daugiau niekada nepasikartojo.

Pagal mano stebėjimus – kai vyras išgydo savo simptomus – jis tampa vyriškesnis, kai moteris išgydo savo simptomus – ji tampa moteriškesnė. Taip ir turi būti.

autorius – Viačeslav Gusev (gydytojas psichoterapeutas, Tarptautinio Plėtros Instituto (Kijeve) direktorius, verslo konsultantas, Maskvos Geštalto ir Psichodramos Instituto treneris). 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 372

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...