infa.lt

Mūsų pasaulis sukurtas iš nieko

29 spalio
01:01 2015

soznanie.info

dvasios kova

Kaip teigiama soznanie.info tinklapyje, mokslininkai įrodė, jog sąmonė yra pirminė, o materija antrinė sudėtinė pasaulio dalis.

Amžinas ginčas dėl to, kas yra pirminis – sąmonė ar materija, galų gale išspręstas, tačiau deja, ne materialistų naudai. Naujausių mokslinių atradimų srautas prie kurio ženkliai prisidėjo žymūs mokslininkai tarp jų ir Nobelio premijos laureatai Deividas Bomas, Polas Devis, Ilja Prigožinas parodė, jog gilinantis į materiją, galų gale susiduriama su jos pilno išnykimo faktu (!).

Šveicarų mokslininkai iš Europos branduolinių tyrimų centro (CERN) „įbrido“ dar giliau: jiems pasisekė sumodeliuoti materijos „kūrimo momentą“ iš nematerialaus pasaulio. Specialistai eksperimentiniu būdu įrodė, jog porcija (kvantų) virtualių bangų tam tikromis sąlygomis sudaro tam tikras daleles, o esant kitokiam tų pačių bangų poveikiui dalelės pilnai išnyksta. Tokiu būdu, mokslininkai sugebėjo sukurti mini-visatą praktiškai iš nieko. Šis atradimas įrodo, jog mūsų pasaulis iš tiesų buvo sukurtas iš tuštumos kažkokio aukštesnio kosminio intelekto arba tiesiog Dievo pastangomis.

Tarp kitko, retrospektyvaus modeliavimo pagalba pavyko apskaičiuoti ir materialios Visatos amžių vienos šimtosios sekundės dalies tikslumu. Jis sudaro viso 18 milijardų metų. Iki tol, begalinėse Kosmoso platybėse materijos nebuvo visiškai!

Žmogus turėtų būti Visatos kūrėju

Šveicarų mokslininkų atradimą komentuoja techninių mokslų daktaras, profesorius Nikolajus Melnik.

Pastarieji atradimai, iš esmės, nepasakė mums nieko naujo, tik moksliškai pagrindė tas tiesas, kurios buvo žinomos jau nuo senovės mūsų protėvių. Pirminė yra sąmonė, kosminis protas, kuris sukūrė Visatą, ir toliau, kiekviename žingsnyje, mūsų akyse, tai sukuria materiją, tai ją sunaikina.

Materiali Visata laikosi tik todėl, kad fiziniame vakume, neatrastame pasaulyje, „aukščiausiose protingose galiose“ pagal Ciolkovskį, „noosferoje“ pagal Vernadskį, egzistuoja absoliuti tvarka.

Visas mūsų gyvenimas parodo medžiagos atsiradimo ir išnykimo dinamiką. Tas pat vyksta ir mūsų organizmo viduje. Mūsų sąmonė, būdama kosminio proto kruopelyte, turi galingas struktūriškas-kūrybines savybes. Ji sukuria medžiagą, kuri „tveriasi“ mūsų viduje ir aplink mus. Tačiau šiandien žmogiškoji sąmonė, matomai, yra tiek iškreipta įsikūnijimo, jog kurią chaosą. To paseka ir daugybė kūno bei civilizacijos ligų – krizės, karai, siaubinga ekologinė padėtis…

„Betvarkė prasideda nuo betvarkės galvose“, – kalbėjo profesoriaus Preobraženskio lūpomis Michailas Bulgakovas „Šuns širdyje“. Proto apsnūdimas gimdo pabaisas. Netvarkinga sąmonė tveria aplink tik chaosą.

O juk žmogaus, kaip vieno kosminės sąmonės savininkų, egzistavimo prasmė – kosmogenezė, Visatos kūrimo ir vystymo procesas – ne griovimas, o dvasios įkvėpimas į materiją.

Ir, jei jau laikoma įrodytu, jog sąmonė pirminė, – tai reikėtų pradėti nuo tvarkos organizavimo joje. Juk be sąmonės ekologijos mes nesugebėsime judėti toliau, kosminės evoliucijos keliu.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 025

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. kabalistas    -  2015-10-30, 21:32

    „Mokslininkai įrodė, mokslininkai įrodė…” – O kas trukdo pateikti tuos įrodymus? Bent jau nuorodą duotų. O dabar gi, čia žurnaliūgos užsiima tikinimu tuo, ko patys nesuptanta. Tikri mulkiai, daugiau nieko ir nepridursi.
    Argi taip sudėtinga suprasti, kad sąmonė tai žmogaus savybė. Kol jokie gyviai nebuvo pasiekę atitinkamo išsivystymo lygio, tol jokie GYVIAI ir neturėjo tokios savybės, kokią būtų galima sąmone vadinti. Kitaip tariant, tik tada, kai jau pasiekė sąmonės lygį, tai tik tada ir atsiskleidė tas, ką jau galime pavadinti žmogumi. Toks samonės ir KARTU, iš principo kolybiškai naujos, šiuo atveju tarpe biologinių gyvių – materijos formos radimosi momento suvokimas nereiškia, jog jokia materijos forma iki to neturėjo savybės analogiškos žmogiškąjai sąmonei. Tai reiškia tik tai, kad biologinių gyvių tarpe radosi sąmoninga rūšiš – žmogus.
    Labai keistai atrodo ir „mokslinis” aplaidus aklumas tvirtinant, jog sąmonė būdinga tik makrokūnams, t.y., tik žmogui. Ir kaip gi rąstųsi samonė, ir kaip gi vyktų žmogėjimas gyvių, jei tie gyviai savo struktūra nebūtų sudaryti iš jau sąmoningų mikrokosminių elementų, besistengiančių susiburti/sukurti sociuimą pesižyminti analogiška savybe, kokia būdinga tą sociumą sudarantiems/kuriantiems elementams?
    Laužo galvas mokslininkais labai norintys atrodyti, bandydami įtikinti kitus, jog viskas prasidėjo nuo didelio „bum”. Net mistinio visatos „plėtimosi” centro nebuvimas, jų neprablaivo. Giriasi, kad rado šiokį-tokį kabliuką (Higso bazoną) suteikiantį masę (gravitacinę) dalelėms, bet nedašyla niekam, kad tai gali reikšti ne ką kita, kaip naujo tipo sąveikos (gravitacinės) pradžiaą tarp bebaigiančių subręsti elementų. Juk bet kokia savybė yra priežastis, dėl ko verta bendrauti/sąveikauti su tos savybės turėtoju. Sąmonė – ne išimtis. Greičiau jau priešingai. Sąmonė ir yra bet kokios sąveikos (fizikine prasme) pagrindas. Todėl samonė – tai pačios materijos (visais lygiais) neatskiriama savybė/dievas. Būtis (kaip materija) išryškėja, kai iš sąmoningų elenentų susudedanti sistema pasiekia tokį organizuotumo/subjektyvumo lygį, koks mums įpasta vadinti sąmone.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Andrius    -  2016-02-03, 19:53

    Mokslininkai įrodė, kad mokslininkai gali įrodinėti.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Rytis    -  2016-02-08, 23:58

    kabalistas-ai neturi jokio supratimo apie sąmonę, jiems reikia šaltinį pirštu parodyti – yra šaltinis nurodytas net du kartus – skaityti reikia, o ne „šokinėti” vaidinant visažinį. Na tiems, kurie skaito betkaip: soznanie.info . Paieškojus galima rasti dešimtis straipsnių tiek fizikų tiek biofizikų apie tai kad savaime Visata neatsirado – ji buvo sukurta.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Iš Nieko    -  2020-08-27, 22:15

    Kaip įdomu skaityti seną naują pasiklydusį laike pasivijusį straipsnį 🙂 įdomu ir tai, ar kabalistai jau rado tarp kylančių vidinių prieštaravimų tiesą tarp savo tiesos ir straipsnio tiesos? 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...