infa.lt

Olandai pradeda statyti „amžinus“plastikinius kelius

17 spalio
01:01 2015

humanstory

Tokie keliai, lyginant juos su įprastais, tarnaus kelis kartus ilgiau, mažiau dėvėsis ir nebus tiek pažeidžiami, o taip pat, kas nemažiau svarbu – pigiau kainuos. Papildomai – naujosios autostrados padės išvalyti pasaulinį vandenyną nuo šiukšlių.

Stambiausia O;andijos kelių tiesimo kompanija KWS Infra kartu su VolkerWessels specialistais jau artimiausiu metu ruošiasi pradėti pirmąjį pasaulyje projektą statant automobilių kelius iš plastiko.

Keliai iš perdirbtos sintetinės medžiagos pirmai pradžiai atsiras Roterdame Miesto valdžia jau davė savo sutikimą projekto realizacijai. Jo autoriai dabar ieško partnerių darbų vykdymui.

plastikinis kelias 1

„Amžinų“ kelių projekto kūrėjai tvirtina, jog jie neturės daugelio tradicinės kelio dangos trūkumų, taps kur kas atsparesni nusitrynimui ir temperatūrų svyravimui, nei pats šiuolaikiškiausias asfaltas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad naujieji keliai padės išvalyti pasaulio vandenynus nuo susikaupusių ten milžiniškų kiekių šiukšlių. Reikalas tame, jog plastikas kelių statybai bus perdirbamas būtent iš atliekų surinktų vandenynuose.

plastikiniai keliai 2

Plastiko autostrados bus montuojamos per palyginus trumpą laiką, skirtingai nuo tradicinių technologijų, pagal kurias šiems statybų darbams užtrunkama keletas mėnesių. Lengvos ir patikimos plastikinės konstrukcijos bus klojamos ant išlyginto smėlio.

Įdomu tai, kad kasti specialių tranšėjų komunikacijų tiesimui nereikės. Atitinkamai, tai padės sutaupyti ir laiko, ir pinigų. Plastikinės plokštės konstrukcija – tuščiavidurė. Joje jau numatyta galimybė panaudoti ją tiesiant įvairius kabelius ir net vandentiekį.

plastikiniai keliai - 3

Oficialiame kompanijos puslapyje „Facebook“ tvirtinama, jog nauja kelio dangos rūšis bus apsaugota nuo griovių ir duobių. Keliai galės atlaikyti temperatūrų diapazoną nuo -40 iki +80 laipsnių pagal Celsijų, bus atsparūs cheminiams reagentams ir galės beveik pilnai apsieiti be techninio aptarnavimo.

plastrikiniai keliai 4

plastic-006

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 700

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...