infa.lt

Sakmė apie tai, kaip priešai patys to nežinodami gali suteikti jums naudos

14 rugsėjo
01:03 2015

fit4brain.com

gyvenimas ar mirtis

Jeigu tu neturi priešų, reiškia laimė nuo tavęs nusisuko.

Aš jus myliu mano priešai, už tai, kad jūs man
padėjote atrasti ir įkūnyti save, nesilankstyti prieš
sunkumus ir geriau suprasti žmones.
– Rytų išmintis

Vienoje valstybėje taip buvo tikima likimu, jog gyventojai turėjo savo paprotį: kiekvienam nuteistam mirčiai prieš bausmę buvo siūloma traukti likimo burtą. Maišelyje būdavo tik du lapeliai – „Mirtis“ ir „Gyvenimas“. Jeigu nuteistasis ištraukdavo pirmą lapelį – nuosprendis būdavo įvykdomas čia pat vietoje, jeigu antrąjį – jo pasigailėdavo. Tokiu būdu kiekvienas nuteistasis turėjo viltį iki pat paskutinio momento, o teisėjai turėdavo papildomą „balsą iš aukščiau“ pasisakantį už arba prieš jų priimtą sprendimą.

Taip jau atsitiko, jog vienas žmogus pradėjo savo verslą, jis pamažu ėmė klestėti, o kartu su sėkme, kaip dažnai atsitinka, atsirado ir gero nelinkintys. Pradžioj jie šmeižtu pasiekė šio žmogaus arešto, o vėliau ir mirties bausmės sprendimo jo atžvilgiu.

Žinodami apie tai, jog nuteistasis visada turi galimybę išsigelbėti, jie apgaule pavogė iš maišelio lapelį su užrašu „Gyvenimas“ ir pridėjo antrąjį su užrašu „Mirtis“. Tokiu būdu priešai nepaliko žmogui jokios galimybės išsigelbėti – kokį lapelį jis bepasirinktų, jo laukė mirties nuosprendis.

Tačiau žmogus turėjo ir draugų. Jie sužinojo apie priešų kėslus, prasiskverbė į kalėjimą ir papasakojo nuteistajam, jog maišelyje jo laukia du „mirtini“ lapeliai. Draugai patarė papasakoti apie tai teisėjams ir išreikalauti patikrinti maišelį su mirtina loterija.

Tačiau, kaip bebūtų keista, nuteistasis apsidžiaugė šia žinia, paprašė niekam apie tai nepasakoti ir pranešė, jog tai jį išgelbės. Draugai jau nutarė, jog anam prieš mirtį aptemo sąmonė, tačiau jis įkalbėjo anuos tylėti.

Sekantį rytą žmogus ištraukė likimo burtą ir.. buvo paleistas į laisvę.

Ir draugai, ir priešai, žinodami apie du mirties nuosprendžius maišelyje negalėjo nieko suprasti: kaip jis sugebėjo išsisukti iš tokios atrodytu beviltiškos padėties?

O žmogus pasielgė taip: ištraukęs lapelį iš maišelio jis čia pat jį prarijo. Teisėjams neliko kito būdo patikrinti, ką jis ištraukė, išskyrus kaip tik pažiūrėti koks lapelis liko maišelyje. O kadangi ten buvo „Mirtis“, tai oficialiai buvo nustatyta, kad žmogus ištraukė „Gyvenimą“.

Tokiu būdu priešai ruošdami žmogui pražūtį, nenoromis padėjo jam išsigelbėti.

Neužmirškite: priešai ir nedraugai blogai gyvenant neatsiranda. Jeigu jie pas jus yra – reiškia jūs vertas to, kad jums pavydėti. O pas bet kurį talentingą žmogų nedraugai bus visada – vien jau dėl to, kad ne visi talentai atiteko jiems.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 582

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....