infa.lt

Spiegel: Buvę JUKOS akcininkai tikisi prisiteisti iš Rusijos 42 mlrd dolerių

14 rugsėjo
01:01 2015

spiegel.de

paveikslėlis

foto: Reuters

Buvę rusų energetinio koncerno JUKOS akcininkai padavė ieškinį į Aukščiausią Berlyno žemėtvarkos teismą, siekdami prisiteisti iš Rusijos 42 mlrd dolerių, praneša vokiečių žurnalas Der Spiegel. Tokiu būdu jie tikisi pasiekti Hagos teismo sprendimo vykdymą, paaiškina leidinys.

Kaip primena straipsnio autorius, pereitais metais teismas nusprendė, jog Rusijos Federacija turi išmokėti kompensacijas 50 mlrd dolerių sumai. To priežastimi pasitarnavo Michailo Chodorkovskio koncerno nacionalizacija, ir atitinkamai akcininkų prarasta nuosavybė, o pats Chodorkovskis ilgus metus buvo kalinamas, pasakoja Der Spiegel.

Buvusių akcininkų reikalavimas dabar svarstomas Vokietijos teisingumo ministerijoje, po ko vokiečių URM perduos jį rusų valdžiai. Areštas gali būti taikomas ne tik Rusijos nekilnojamam turtui Vokietijos teritorijoje, bet ir bet ir valstybinių energetinių kompanijų pajamas, tokių, kaip „Gazprom“, gaunamas vykdomų šalyje sandorių pasekoje, pabrėžia leidinys.

Anksčiau panašūs procesai, vykę, tame tarpe Belgijoje ir JAV, jau atvedė prie sunkių diplomatinių prieštarų, pastebi vokiečių žurnalas. Rusijos URM adresuotame JAV laiške grasino atsakomosiomis priemonėmis valstybei ir jos piliečiams, tvirtinama straipsnyje.

Ryšium su tuo vokiečių įmonės, vykdančios veiklą Rusijos teritorijoje baiminasi galimų konfiskacijų, praneša Der Spiegel.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...