infa.lt

Britanijoje Barclays debiutuoja su bitcoin kripto-valiuta

04 rugsėjo
01:03 2015

bitcoin

Viename stambiausių pasaulio finansinių konglomeratų Barclays, startuoja projektas, kurio pagalba labdaros organizacijos galės priimti aukas kripto-valiuta – bitkoinais.

Tai pirmasis bankas Britanijoje, kuris pradės priimti kaip mokėjimo priemonę bitkoinus.Barclays bendradarbiaus su bitkoinų birža ir suteiks savo klientams galimybę pervesti aukas į labdaros organizacijas bitkoinais.
Technologija, esanti Bitcoint mokėjimų sistemos pagrindu, Barclays atstovų nuomone, „gali pakeisti finansinių paslaugų sistemą“.

Barclays testuoja kripto-valiutos funkcionalumą savo tyrimų laboratorijose Londone ir jau pasirašė susitarimą su startuoliu Safello. Bankas užsiima blokinės grandinės technologijos taikymo, finansinio sektoriaus reikmėms, galimybių tyrimu.

Nuosavo akseleratoriaus atidarymas suteiks bankui galimybę būti priešakinėse finansinių inovacijų pozicijose,
tapus patikimu valiutos keitėju tinkle.

Pasinaudojus blokais bankinėje sferoje galima žymiai sumažinti transakciju apdorojimo išlaidas, padaryti jas žymiai skaidresnėmis ir netgi padidinti bankinės sistemos patikimumą.

Stambios kreditinės organizacijos vis dažniau parodo interesą skaitmeninių valiutų atžvilgiu. Šveicarijos bankas UBS ir Anglijos bankas taip pat vykdo tyrimus blokinių mainų srities atžvilgiu.

infa.lt komentaras:

Šiuo metu pasaulyje pernelyg daug niekuo nepadengtų valiutų, priklausančių valstybėms, o bitcoin valiuta, jei ją apskritai galima taip vadinti, nes šis informacinis vienetas neturi nei savo kilmės šalies, nei popierinio ekvivalento, iš ko seka, jog gali egzistuoti tik ten, kur yra elektra ir internetas, – tėra tik dar viena finansinė piramidė, kurios pagrinduose, galimai, stovi gerai užsimaskavę tos piramidės kūrėjai, kantriai laukiantys savo valandos.

Mes negalime įrodyti to, ką rašome, tačiau norime pateikti keletą argumentų, kuriuos galima atmest, jei pasirodys neįtikinantys. Visų legalių pasaulio valiutų autoriai ir jas išleidusios valstybės yra žinomi bei pripažįstami pasaulyje. Pačios valiutos besąlygiškai pripažįstamos kaip mokėjimo priemonė.

Bitcoin gi leidyba, yra visiškai anoniminė, kur žinomas tik galutinis būsimas išleistų bitcoin’ų skaičius, kuris bus lygus 21 milijonui. Kas galės suskaičiuoti kiek jų bus iš tikrųjų virtualiose sąskaitose?

Šiaip bitcoinas gali būti laikomas virtualiu turtu-vertybe, kuri su realia verte neturi nieko bendro – jo negalima nei pačiupinėti, nei užuosti, nei pamatyti, – jis neturi jokios pastovios apibrėžtos vertės, nes savyje nelaiko jokio informacinio ar vertybinio turinio, todėl jo vertė yra tik tol, kol kažkas nori investuoti į debesis. Ir tik tokia, kokią didžiausią kainą kažkas nori mokėti, pasidavęs bitcoin propagandai. Čia reikia pastebėti, kad daugelis bitcoin’ą vertina kaip investicinę, o ne mokėjimo priemonę (nes mokėjimo priemonių pasaulyje ir taip pakanka), neskaitant ne visai legalių struktūrų, norinčių apeiti mokėjimų priežiūros institucijas ir bankus, suteikiančius toms institucijoms informaciją apie savo klientų mokėjimus.

Joms bitcoinai patogūs tuo, kad norint pirkti narkotikus (pavyzdžiui), nereikia vežtis lagaminų grynųjų pinigų. Nes bitcoin pervedami ne per banką, o individualiais peer-2-pear tinklais. Iš ko galime daryti išvadą, kad jie nėra pinigai, savaime turintys tikrąją visų pripažįstamą vertę, o tėra tik tą vertę pernešti padedanti priemonė, dar turint omenyje, kad jų vertė, kaip ir akcijų biržoje, priklauso nuo paklausos. Tai koks skirtumas tarp bitcoin ir pinigų? Pinigai yra mainų priemonė turinti apibrėžtą vertę prekių-pinigų santykiu, o bitcoin vertė apibrėžiama tik jų paklausa, kuri daugeliu aspektų priklauso nuo sėkmingos bitcoint reklamos-propagandos.

O kam naudojama reklama? Pinigų niekas nereklamuoja – tą net vaikai žino. Reklamuojamos yra prekės perkamos už pinigus. Taškas. Bitcoin=Prekė. Perkama už pinigus prekė. Arba kitaip – virtualus vertybinis įrašas perkančiojo vardu. Pagalvokite ar jums reikia nežinomų autorių išleistų elektroninių įrašų, kurių galiojimo laiką žino tik jie patys ir už kuriuos jūs mokate savo realius uždirbtus pinigus.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 951

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...